Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımPPC im tamir olabilir mi?
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PPC im tamir olabilir mi?  (Okunma Sayısı 24429 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ocak 03, 2024, 23:42:42 ÖS »

Merhaba. Suçlu arkadaş bu resimdekidir.

* Chip.jpg (153.48 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 295 kez.)
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ocak 04, 2024, 10:39:00 ÖÖ »

CPLD Şişmiş zaten bunun bozuk olduğunu anlamak için çok iyi anlayan biri olmaya gerek yok. Ama bu cpld nin bu duruma gelmesi için PPC nin ciddi bir sorun yaşamış olması lazım. CPLD yi değiştirme imkanım var ama sorunun sadece bununla kalacağını sanmıyorum. Gönderme imkanınız olursa deneyip anlarım. Hese bunu görüp daha ciddi sorunları olacağını düşünüp  müdahale etmemiş de olabilir.
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2024, 10:54:05 ÖÖ Gönderen: Def Leppard » Logged

Amiga Repair Service
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ocak 04, 2024, 11:05:11 ÖÖ »

CPLD Şişmiş zaten bunun bozuk olduğunu anlamak için çok iyi anlayan biri olmaya gerek yok. Ama bu cpld nin bu duruma gelmesi için PPC nin ciddi bir sorun yaşamış olması lazım. CPLD yi değiştirme imkanım var ama sorunun sadece bununla kalacağını sanmıyorum. Gönderme imkanınız olursa deneyip anlarım. Hese bunu görüp daha ciddi sorunları olacağını düşünüp  müdahale etmemiş de olabilir.

sordum dün henüz cevap vermedi.yani bende söylediğiniz gibi bir durum olabilir.cunku ben kartı yakınca geri blizzarda gönderdik yani kartı yapan adamlara gönderdik.onlarda yapmadan geri gönderdi kullanıcı hatasıdır biz bunu yapmayız dediler. belkide yollar yanmıstı bilmiyorum.gelince size yollarım enine boyuna bakarsınız.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ocak 05, 2024, 23:55:36 ÖS »

İlk gönderdiğiniz resimde çipte pek şişkinlik görünmüyor diyerek ortalığı biraz karıştırayım  Kahkaha
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ocak 06, 2024, 00:04:17 ÖÖ »

Işıktan öyle gorunuyor. Kartın üzerine yatacak değil herhalde. Bende çok ayrıntılı resimlerinde var. Öyle Bi yamuk veya uckagit olacagini sanmıyorum ama ona göre davranırız gerekirse.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ocak 06, 2024, 00:22:50 ÖÖ »

O çipin yenisi ile değiştirilmeden önce kartın tüm voltaj hatlarının detalı incelenmesi lazım. Mümkünse osiloskop ile. Çip fazla ısıya direk maruz kalmadığı mühdetce böyle bir şey olmasına imkan yok. Yüksek düzensiz voltaj haricinde. Eğer kartın üzerindeki çiplerin dayanamayacağı tolerans sınırlarının ötesinde bir voltaja mağruz kalmış ise. Birden çok komponent ölmüş olabilir. O yüzden yeni çip takılır takılmaz yine aynı sorun olabilir. Ehil birinin elinden geçmesi gerekli. Güzel kart umarım tamir edilebilir.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 06, 2024, 00:26:56 ÖÖ »

Neyin bozuk olduğunu bir anlayabilsem ona gore bir yol haritası belirleyeceğim. O kadar ucuk fiyatlari olduğundan haberim yoktu. Pahalidir diyordum ama bu tek kelimeyle uçuk. Bu konuda guru arkadaslardan yardim bekliyorum.alet edavatla bakip birsey diyebilecek bir doktor ariyorum.

Son gönderdiğiniz eleman size diyene kadar 3 sayfa yazıda çipteki şişiklikten hiç bahsetmemişsiniz de, şimdide kalkıp daha net resimler var ışıktandır diyordunuz, ondan şeyetmiştim.
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2024, 00:28:54 ÖÖ Gönderen: HkRecai » Logged
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ocak 06, 2024, 00:28:27 ÖÖ »

O çipin yenisi ile değiştirilmeden önce kartın tüm voltaj hatlarının detalı incelenmesi lazım. Mümkünse osiloskop ile. Çip fazla ısıya direk maruz kalmadığı mühdetce böyle bir şey olmasına imkan yok. Yüksek düzensiz voltaj haricinde. Eğer kartın üzerindeki çiplerin dayanamayacağı tolerans sınırlarının ötesinde bir voltaja mağruz kalmış ise. Birden çok komponent ölmüş olabilir. O yüzden yeni çip takılır takılmaz yine aynı sorun olabilir. Ehil birinin elinden geçmesi gerekli. Güzel kart umarım tamir edilebilir.
Ben bu karta ters voltaj verdim. pcden dönme power lar vardı swichli bu çok güç çektiği için normal 1200 power yetmiyor diye birde CD hdd falan dışarıdaydı zamanlar. Hatırladığım böyle f1 arabaları 0 dan 100e çıkar ya o fan öyle bir ses cikarmisti hemen soktum ama işi işten geçmişti. Hem amiga mort oldu hemde kart. B vision almıştım o sağ çıktı.
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ocak 06, 2024, 00:29:31 ÖÖ »

Neyin bozuk olduğunu bir anlayabilsem ona gore bir yol haritası belirleyeceğim. O kadar ucuk fiyatlari olduğundan haberim yoktu. Pahalidir diyordum ama bu tek kelimeyle uçuk. Bu konuda guru arkadaslardan yardim bekliyorum.alet edavatla bakip birsey diyebilecek bir doktor ariyorum.

Son gönderdiğiniz eleman size diyene kadar 3 sayfa yazıda çipteki şişiklikten hiç bahsetmemişsiniz de, ondan şeyetmiştim.
Yani o diyene kadar bende farketmedim orası doğru. Acaba bu test ederkenmi patlattı. Çokta geç cevap veriyor konuşamıyorum.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ocak 06, 2024, 00:33:16 ÖÖ »

Büyük geçmiş olsun. Genelde bu aletlerde maalesef koruma devresi vs olmadığı için yaşanabilecek birşey. Benimde bir kaç alette başıma geldi. O yüzden elektrik ile ilgili birşey yaparken 10 defa geri dönük multi metre ile kontrol yaparım. Alışkanlık oldu. Kahkaha Amiga buna göre daha kurtarılabilir. Umarım çöpe gitmedi Amiga Kahkaha
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ocak 06, 2024, 00:39:20 ÖÖ »

Büyük geçmiş olsun. Genelde bu aletlerde maalesef koruma devresi vs olmadığı için yaşanabilecek birşey. Benimde bir kaç alette başıma geldi. O yüzden elektrik ile ilgili birşey yaparken 10 defa geri dönük multi metre ile kontrol yaparım. Alışkanlık oldu. Kahkaha Amiga buna göre daha kurtarılabilir. Umarım çöpe gitmedi Amiga Kahkaha
Tam anlamıyla çöpe gitti.bildigin evin önündeki çöpe atıldı. Çalışan sağlam 2. Bir a1200+1085s monitörler beraber. Belkide daha önemlisi içindeki dpaint çizimlerimi hepsi gitti.
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2024, 10:12:28 ÖÖ Gönderen: ifteri61 » Logged
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ocak 06, 2024, 00:44:29 ÖÖ »

Şuan içim cız etti resmen. Bu aletlerin ölüsü bile iş yapıyor ya. Kaç tane hayata getirdik tekrar. Üzdü resmen... Hadi bozuk eyvallah da sağlam niye atılır ki...
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ocak 06, 2024, 00:58:12 ÖÖ »

Şuan içim cız etti resmen. Bu aletlerin ölüsü bile iş yapıyor ya. Kaç tane hayata getirdik tekrar. Üzdü resmen... Hadi bozuk eyvallah da sağlam niye atılır ki...
Neyse dediğim gibi aklıma geldikçe o siniri yaşıyorum.onun için düşünmüyorum.

Su anda 2 a1200 ve 2 a500 1 adet c64 var elimde. 2 adet 1084s. Bu alet te çalışsa en azından o bir heyecan olurdu.
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ocak 06, 2024, 11:00:48 ÖÖ »

Evet arkadaşlar gelen son mesajı paylaşıyorum. Yorumları alayım.

Cypress / MACH çiplerinin içindeki bellenim (= program kodu) farklı Blizzard PPC kartlarında aynıdır.
AMA
- bir bilgisayara bağlıyken aygıt yazılımını okuyamazsınız.
- firmware'i çipten okumak için çipin lehimini sökmeniz ve bir çip okuyucuya takmanız gerekir.
- Çip okuyucuya takılsa bile çipi okuyamazsınız çünkü çip okuma korumalıdır ve okuma korumasını aşmak mümkün değildir.

Kısacası, Cypress / MACH çipleri okuma korumalı olduğu için çalışan bir Blizzard PPC kartından program kodunu başka bir karta kopyalama şansı olmadığı için kartı tamir etme imkanı yoktur.
Bu çiplerden herhangi biri hasar görürse, kart bozulur ve onarılamaz.

Umarım bu şimdi anlaşılmıştır.

Bu karttaki Cypress çipi yandığı için kart tamir edilemez.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Ocak 06, 2024, 18:36:38 ÖS »

Cypress / MACH çiplerinin içindeki bellenim (= program kodu) farklı Blizzard PPC kartlarında aynıdır.

Şurayı yanlış tercüme etmiş olabilir misin? Firmware (bellenim) aynı ise başka bir donor karttan alacağın Cypress çipi ile tamir edilebiliyor olmalı.

Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: