Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Paslı a500 shield  (Okunma Sayısı 26190 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2017, 13:17:12 ÖS »

en harika teknik

Pas çözücü uygulayıp sonrasında soba boyası ile boyuyordum bir ara Kahkaha Kahkaha

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2017, 14:11:06 ÖS »

ctrl + amiga+amiga ile reset olmuyor. Buna bir reset butonu yapmak gerekecek.

Klavyenin markası nedir? Umarım samsung değildir, samsung olanlar adeta bir sadist tarafından tasarlanmış. Eğer samsung ise benim gibi tuş tarafı sana bakacak şekilde açma yoksa bir anda onlarca zıplayan ufak yayla karşılaşabilirsin. Ters çevirip çok yavaş bir şekilde açmanı tavsiye ederim.

İki A500 klavyesi daha var bende üzerlerinde marka yazmıyor ama "made in malaysia" ibaresi var ve çok daha insaflılar

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2017, 14:24:32 ÖS »

Klavyenin markası nedir? Umarım samsung değildir, samsung olanlar adeta bir sadist tarafından tasarlanmış. Eğer samsung ise benim gibi tuş tarafı sana bakacak şekilde açma yoksa bir anda onlarca zıplayan ufak yayla karşılaşabilirsin. Ters çevirip çok yavaş bir şekilde açmanı tavsiye ederim.

İki A500 klavyesi daha var bende üzerlerinde marka yazmıyor ama "made in malaysia" ibaresi var ve çok daha insaflılar

Buna hiç dikkat etmedim.. Makine yazlıkta duruyor.. artık haziranda açınca göreceğim..

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2017, 15:42:10 ÖS »

Torx tornavidam yok. Bu vidaları sökmek için hangi torx ölçüsünde tornavida almalıyım?

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 02, 2017, 15:49:09 ÖS »

Torx tornavidam yok. Bu vidaları sökmek için hangi torx ölçüsünde tornavida almalıyım?

Burada yazdığına göre Torx T-10
http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=39784

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 02, 2017, 15:50:37 ÖS »

Aynen torx, çok uçlu torxlardan bir takım al bence. Hem torx, hem düz, hem yıldız değişen uçlu takımlarda olabilir. Kaliteli olsun uzun zaman gitsin dersen izeltaş veya proxxon iyidir ve biraz daha pahalıdır.
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2017, 15:52:49 ÖS Gönderen: BlitzBasic » Logged

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 02, 2017, 15:54:17 ÖS »

Aynen torx, çok uçlu torxlardan bir takım al bence. Hem torx, hem düz, hem yıldız değişen uçlu takımlarda olabilir. Kaliteli olsun uzun zaman gitsin dersen izeltaş veya proxxon iyidir ve biraz daha pahalıdır.

Teşekkürler ama set almayı düşünmüyorum fazla pahalı. Bir tane vida için bir tane tornavida yeter. Öyle çok cihaz söken takan biri değilim

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mayıs 02, 2017, 16:33:51 ÖS »

Benim gibi ayda yılda bir kullanacaksanız Linktekine benzer bir set düşünebilirsiniz. Bu ürünleri yerli firmalar da fason olarak satıyor. Yapı marketlerde bu kadar ucuza olmasa bile benzer fiyatlara bulmak mümkün.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mayıs 02, 2017, 17:00:15 ÖS »

Rev 8A ve 8B bord versiyon amiga500'lerin (plus borda sahip ama fabrikada 500'e çevrilenler) klavyelerinde resetleme kronik bir arıza, sanırım transistörleri değiştirince düzeliyordu.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mayıs 02, 2017, 17:00:49 ÖS »

Tornavida olarak şunu
İzeltaş Torx Uçlu Tornavida T 10-T 10

Kontak temizleme spreyi olarak ta şunu aldım
Dıvortex Kontak Temizleme Sprey 400 Ml

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mayıs 02, 2017, 17:01:34 ÖS »

Teşekkürler ama set almayı düşünmüyorum fazla pahalı. Bir tane vida için bir tane tornavida yeter. Öyle çok cihaz söken takan biri değilim
Bir kontrol kaleminin ucunun kenarlarını hafifçe eğelersen, cuk diye oturup şak diye açar o vidaları Kahkaha Kahkaha

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mayıs 02, 2017, 17:03:35 ÖS »

Rev 8A ve 8B bord versiyon amiga500'lerin (plus borda sahip ama fabrikada 500'e çevrilenler) klavyelerinde resetleme kronik bir arıza, sanırım transistörleri değiştirince düzeliyordu.

Bendekinin üretim yılını bilmiyorum. Ama altında Made in West Germany yazdığına göre Ekim 1990 ve öncesi üretim

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mayıs 02, 2017, 17:06:36 ÖS »

Bir kontrol kaleminin ucunun kenarlarını hafifçe eğelersen, cuk diye oturup şak diye açar o vidaları Kahkaha Kahkaha

Masum aldık artık elde bulunsun Kahkaha

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mayıs 22, 2017, 09:41:15 ÖÖ »

bendeki mitsumi

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 22, 2017, 15:34:58 ÖS »

2500 - 3000 lik bir zımpara ile güzelce zımparalayın. Daha sonra Scotch ya da 3M Metal parlatıcı ile güzelce ovalayın. Gayet temiz olacak. Eğer ilk günkü gibi isterseniz, oto cilası attırın polisaj makinesi ile.

Yeni gibi olacaktır. Ayna niyetine kullanabilirsiniz.
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2017, 15:36:31 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: