Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelRetro oyun oynamaya fırsat bulamama sorunu
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro oyun oynamaya fırsat bulamama sorunu  (Okunma Sayısı 33757 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mayıs 20, 2017, 10:00:56 ÖÖ »

Haftasonu hanım ve çocuk tatile gittiler... Ev bana kaldı... Dün akşam cihazları dağıttım... Hala bir şey yapamadım... Hala yapacak çok iş var. Dağıtıp toplamayla olmuyor...Oyun oynamayı geçtim, dağıttıklarımı toplamak bayağ zamanımı alıyor. Eğer zaman bulabilirde bir iki fotoğraf çekip, bir iki video çeksem ne ala...Çok geniş bir eve, kendime ait çok geniş bir odaya ihtiyacım var... Oyun oynamaksa koca bir hayal..
Evde bayram var yani
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mayıs 20, 2017, 10:03:00 ÖÖ »

Görüntü pek bayram gibi değil ama olacak umarım...

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mayıs 20, 2017, 10:14:37 ÖÖ »

Yarasa gibi takılıcaz da  doom da eleman gücü azaldıkça gözler kanlanıyor ya aynen düşük hp modda oluyorum konsantre sorunu bende de oluyor. Yaz tatilini bekliyorum hatun annesinin yanına gidecek çocukla o zaman ben Kahkaha Kahkaha bir hafta tabi İş hayatıda zor mesai saatleride beni bitiriyor zaten. Retro Cafe açıp takılmak lazım Kahkaha herher konsol her hyer Amiga

Sayısal çıkınca ben açacağım Retro Kafe yi.Hem de ücretsiz olacak . merak etmeyin  Kahkaha 

Retro cafe.. Hayali bile güzel be. Esikden böyle bir haylaim vardı benimde.

Bu arada Amiga'da Doom oynamak için ne yapmak lazım? Ayrı bir başlıkta mı sorsam acep?

ADoom veya DoomAttack olabilir source port'lardan.  Onlar için bile 040/40 işlemci (mümkünse 060/50) ve bolca (8MB+) RAM gerekir.  Bunu yapsanız bile Doom'un orjinal FM soundtrack ve seslerini bulamayacaksınız, Paula da zmaanı için güzel bir synthesizer ama bir YMF262 değil..

Değmez kısacası, 486 DX2-66 ve üstü bir retro pc'de AWE32 ile oynayın.

Yıllar evvel, insanlar Amiga'da Doom oynayarak şekil yaparlardı. Kahkaha Birde Amiga'da Doom oynamanın tadına ben varayım diye düşündüm. Yoksa Doom'un asıl platformu 486pc ve sonrası bence. Doom demişken son çıkanıda oynayın derim. Çok keyif aldım ben.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Mayıs 20, 2017, 11:32:54 ÖÖ »

Son dakika fotoğrafı

Cihazları ortaya saldım, test edeceğim, bazılarını belki kullanırken video bile çekerim... Ama bayağ zaman kaybettim... (Oda ve Masa kızıma ait...çaktırmayın)

* ctesi_retro_p.jpg (145.64 KB, 1200x675 - Görüntüleme: 2239 kez.)

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 20, 2017, 11:37:05 ÖÖ »

Cok guzel görünüyorlar ama yenge ve kızın görmeden kaldır bence bu ne cesaret ben yapamazdım  Kahkaha

C64 ve A500 gerisi teferruat
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 20, 2017, 11:41:01 ÖÖ »

Eşimin ne kadar destek versene, ara ara "arkadaşlarınızla bir yer kiralayıp rahat rahat takılırsınız" demekten de kendini alamıyor. Ben de bir maceraya gireceğim kutuları açıp ama hayırlısı bakalım. Bu arada LW3D, abi bu kadar cihazı nerede, nasıl muhafaza ediyorsunuz İçim gitti Nazar değmesin.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2017, 11:44:00 ÖÖ »

Dün retro oyun oynadım. Ama nasıl?

Telefona Mame4Droid yükledim. Emuparadise'den ROM indirdim. Telefondan screen mirroring (Miracast) ile TV'ye bağlandım. Galaga'da 'fighter captured' yaptım ama gemiyi kurtaramadım. Gelen tepkilere dayanamayarak 15dk'lık oyun maceramı sonlandırdım ve ailecek izlenebilecek bir film (Inside Out, 2015, Pixar) açıp çay ve çerez eşliğinde aile moduna döndüm...
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mayıs 20, 2017, 11:45:04 ÖÖ »

Son dakika fotoğrafı

Cihazları ortaya saldım, test edeceğim, bazılarını belki kullanırken video bile çekerim... Ama bayağ zaman kaybettim... (Oda ve Masa kızıma ait...çaktırmayın)

LW3D, senin ev neredeydi?
« Son Düzenleme: Mayıs 20, 2017, 11:49:28 ÖÖ Gönderen: witchdoktor » Logged
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mayıs 20, 2017, 11:46:42 ÖÖ »

Dün retro oyun oynadım. Ama nasıl?

Telefona Mame4Droid yükledim. Emuparadise'den ROM indirdim. Telefondan screen mirroring (Miracast) ile TV'ye bağlandım. Galaga'da 'fighter captured' yaptım ama gemiyi kurtaramadım. Gelen tepkilere dayanamayarak 15dk'lık oyun maceramı sonlandırdım ve ailecek izlenebilecek bir film (Inside Out, 2015, Pixar) açıp çay ve çerez eşliğinde aile moduna döndüm...

15 dk hem de emulasyonla  . iste evlilik böyle bir sey

C64 ve A500 gerisi teferruat
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Mayıs 20, 2017, 13:13:47 ÖS »

@witchdoktor : Feriköy/Şişli

Ama önümüzdeki hafta Pazar gününe arzu ettiğin bir cihaz varsa ıstanbul buluşmasına getirmeye çalışırım...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mayıs 20, 2017, 14:54:22 ÖS »

Ben epey şanslı sayılırım bu konuda..
Çocuklar büyük.
Ayrıca bilgisayarda emulatör ile oynadığım için; zaman, mekan sorunum olmuyor.

WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Mayıs 20, 2017, 15:39:12 ÖS »

Yazıcının üzerindeki mini sony çok iyiymiş kaç inch acaba?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Mayıs 20, 2017, 16:17:10 ÖS »

9 inch...onu 2-3 yıl kovaladım. Hatta yurtdışından aldım (aldığımı yüksek kargo bedeli nedeniyle satıcıya hediye etmek zorunda kaldım).

WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Mayıs 20, 2017, 16:37:15 ÖS »

Yazık olmuş, güle güle kullanın. Denk gelirse edinilmek lazım.
Semih Yener
Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : Mayıs 20, 2017, 19:59:04 ÖS »

Fırsat yaratılır insan yeterki fırsatını bulsun.
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: