Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay den alınan ürünün kırık ve eksik parçalı gelmesi
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay den alınan ürünün kırık ve eksik parçalı gelmesi  (Okunma Sayısı 18870 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 21, 2017, 21:35:36 ÖS »

Ebay den aldığım amiga 4000 elime ulaştı.
Büyük bir merak ve hevesle kutuyu actigimda ozensiz paketlemeden dolayı kasanin alt plastik kisminin komple parcalandigini, metal kisminda da buyuk deformasyon oldugunu gordum.
Ayrca processor board , ramler ve power supply da yerlerinden firlamisti, disket surucunun on kapagi bile yerinden çıkmıştı.
Ayrica ilanda gorulmesine ve gonderilmeyecek gibi bir ibare olmamasina ragmen klavye ve mouse da paketten cikmadi.
Ebay gurusu arkadaslara sorarim, sorunu cozmek icin ne yapayim?
Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim, allah hicbir retroseverin basina vermesin
crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2017, 21:40:50 ÖS »

Ebay oncelikle satici ile temasa gecerek sorunun giderilmesi yonunde hareket ediyor. Once saticiya durumu belirten bir mesaj atin. Kismi ucret iadesi veya urunu tamamen iadesini talep edin. Eger olumlu bir cevap alamazsaniz sorun bildir seceneginden ebay e durumu bildirirsiniz. Urunun mevcut durumunu da fotograflayip mesaja eklenti olarak gonderirseniz daha uygun olur Yalnız şöyle bir sıkıntı var genelde iade kargo ücretlerini alıcı karşılar. Aldığınız ürün hacim olarak büyük olması ve ağırlığının fazla olması sizin açınızdan olumsuz bir durum. Bu sebeple eğer ürün bir şekilde işinize yarama ihtimali varsa bence olabildiğince fazla miktarda ücret iadesi talep etmeniz en mantıklısı.
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2017, 21:47:20 ÖS Gönderen: crowded » Logged
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2017, 21:42:07 ÖS »

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2017, 21:44:07 ÖS »

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2017, 21:46:39 ÖS »

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2017, 21:48:18 ÖS »

Geçmiş olsun
Gerçekten çok üzüldüm
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2017, 21:50:20 ÖS »

Geçmiş olsun Benim aldığım Amiga 2000 kasasının bir tarafı da kargoda hasar aldı. Cihazın çalışmasında bir problem yoktur umarım.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2017, 21:55:16 ÖS »

Çok üzüldüm cidden. Kargo yapmayı beceremiyor herkes. Koskoca şey, dünyanın bir ucundan bir ucuna gideceğini hesap etmesi lazım. Adam gibi kargo yapması lazım!

Umarım çalışmasında sıkıntı yoktur ve zararını karşılayabilirsin. Baya dolu bir aletmiş.

Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2017, 22:13:24 ÖS »

Geçmiş olsun çok üzücü bir durum. İnşallah sizin tarafınıza iyi bir şekilde sonuçlanır gidişat.

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2017, 22:19:16 ÖS »

Teşekkür ederim arkadaşlar, uygun power kablosu bulamadım, erkek kablo gerekli, o yuzden çalışması için dua edmekten başka yapabilecegim bişey yok su anda, ama alet dağılmış haldeydi geldiginde malesef
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2017, 22:27:38 ÖS »

Üzücü bir durum. Bu bilgisayarın yıllarca korunması için kimler ne emek verdi kim bilir? Fakat gel gör ki birisi kargo paketine özen göstermediği için tüm emekler bir seferde heba edildi.

Bu olay yakın zamanda benim de başıma geldi. Tecrübeme göre:

En kötü senaryo: Satıcı paketlemediği klavye vb. çevresel bileşenler için kısmi ödeme yapar. Kargoda zarar gören parça için kargo tutanağı vb. tutarak tazminat için kargo şirketine başvuru yapman gerektiğini söyler.

En iyi senaryo: Bazı hataların kargo şirketi ile alakası olmadığı aşikar. Örneğin: "Ayrıca processor board , ramler ve power supply da yerlerinden firlamisti, disket surucunun on kapagi bile yerinden çıkmıştı." Satıcı bu nedenden dolayı daha çok kısmi ödeme yapar.

Syg...

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2017, 22:29:03 ÖS »

umarım en kısa zamanda çalışır hale getirirsiniz ve ödediğiniz paranın bir kısmını geri alırsınız.
çok geçmiş olsun
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2017, 22:51:46 ÖS »

Abi çok geçmiş olsun çok kötü bir durum benimde içim parçalandı inşallah çalışir

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2017, 22:52:50 ÖS »

Geçmiş olsun.  İnşallah çalışıyordur ve en az zararla atlatırsınız..

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2017, 23:43:36 ÖS »

Teşekkürler arkadaşlar,
Cihaza power vermeyi başardım.
Power geliyor, harddiskin çalıştığı anlaşılıyor, ama ekran beyazda kalıyor
Birkaç saniyede bir Flaş yapan beyaz ekran sadece
Sorunu araştırıyorum bakalım
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: