Yardım çabalarınız için çok teşekkürler. Sabah kafam dağınıktı, herhalde ondan meramımı iyi anlatamamışım, toparlamaya çalışayım:
Rgb ve component ayrı şeyler tamam. Ancak Ps2'ler component kablo üzerinden rgb ya da ycbcr sinyal gönderecek şekilde ayarlanabiliyor. Bu kabloyu Lg lcd tv'ye bağlayıp görüntü alabiliyorum, yani kabloda bir sorun yok.
Ps1 scart kablosu scart'ın 7, 11 ve 15 nolu uçlarına 220uf kondanstörlerle bağlantı yapıyor. Bende component kablo çıkışlarını buralara gireyim görüntü alırım dedim.
hsm_ayz: ah işte ondan bulmuş olsaydım olay bitmişti. Hiç scart kablosuymuş kondanstörmüş uğraşırmıydım. Bende muhtemelen o dönüştürücüyü yaptım ama bir şekilde çalışmadı.
Bulgu: ps2 component kabloyla lcd tv'ye bağlıyken, ps2'den component çıkışına rgb sinyal gönderecek şekilde ayarlarsam lcd tv'de görüntü çıkmıyor, yani lcd tv component kablo üzerinden rgb sinyali kabul etmiyor. Halbuki hsm_ayz'ın yazdığı gibi ps1 yanında gelen orjinal scartlı kablo ile crt bir tv scarttan hem rgb hem ycbcr sinyal kabul edebiliyor (edebiliyor derken, bendeki tv'nin 1. scartında kabul ediyor, hem rgb hemde ycbcr ayarında görüntü veriyor, manualde 2.scartta olmuyor yazıyordu, denedim mi hatırlamıyorum)
Bu arada ps2'de Y Cb Cr olarak geçen şey lcd tv arkasında Y Pb Pr olarak geçiyor, yavuzg usta da aynı şekilde yazmış.
Ps2'den crt tv'ye component kablo ile rgb sinyal gönderebileceğimi düşündüm. Orjinal scartlı ps1 rgb kablosu boşa çıksın onu başka yerde kullanayım hesabı. Yazdığım gibi scartın 7 11 15 nolu uçlarına girdim ama olmadı.
Orjinal ps1 kablosunda nasıl yapılmış diye baktım scart 20'ye composite ucu bağlanmış, sync veriyor herhalde. Rgb için sync gerekiyordur tamam olabilir ama ycbcr için gerekmiyor olmalı çünkü lcd'de görüntü geliyor, ayrıca scart'tan composite sinyal de kabul ediyordu (4. paragraf)
Scart 8 ucu +5v'a ve 16 ucu 180ohm ile +5v'a bağlanıyor, ps2 component kablo ile +5v'a erişimim yok, yani bu bağlantıları yapamıyorum. (8: otomatik kanal geçişi herhalde) görüntü ondan mı gelmiyor bilemedim.
Velhasıl ps2 component kablo ile crt tv'den rgb ya da ycbcr görüntü alamadım. Aslında al hazır kablo geç tabi ama olay meraka bindi işte, biraz zihin ekzersizi biraz bilgilenme, ben de ondan yazıyorum işte hep beraber faydalanalım diye
@cengizermis: tv arkası 1.resimde altta soldaki gibi yanlız 3 değil 2 scart var
--------
Scart 8 hem av/tv seçim hem de 16:9 seçim için kullanılıyormuş. 16'da gnd yapılırsa composite, 1-3v yapılırsa rgb'yi seçmeye yarıyormuş.
http://pinouts.ws/scart-pinout.html. Açık kalmış tabları kapatırken gördüm

Yani rgb girebilmek için illa +5v lazım, zorlayıp pil de taksak 75 ohm empedans diyor herhalde hemen biter.
Component kablo ile scart'a rgb verme işi böylece uğraşmaya değmez bir hale gelir
Son edit: 20:49