Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: River Raid Zımbırtıları  (Okunma Sayısı 46968 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Kasım 16, 2007, 21:40:35 ÖS »

meg ates sesininin icindeki arkaplan motor sesini temizlemek icin wave edit programlarini kullanmayi deneyebilirsin. Substract falan gibi bir islem istedigine yakin bir sonuc verebilir.

Eger bu sekilde istedigin sonucu alamazsan sunu deneyebilirsin. atese basildigi zaman motor sesini tamamen kapatip ates sesini oynatirsin.

Tabii degisik hizlar icin (hizlaninca ses inceliyor ya) 4 veya 8 motor loopun ve ayni sayida ates kilbin olacaktir. hiza gore hangi loopu caliyor idiysen onu susturup o hizdaki ates sesi klibini caldirabilirsin.

ama ilk dedigim sekilde wave edit programlariyla salt ates sesini alabilirsen daha iyi olur
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 16, 2007, 22:41:15 ÖS »

Bende 1987'de atari 800 xl'de dobişko yapmıştım hey gidi günler hey(yine aynı konu kusura bakmayın)
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2007, 22:24:57 ÖS »

a) Sesi yapay olarak tıpkı orjinalindeki gibi on-the-fly oluşturamaz mısın?

b) atari'nin ses kalitesinin düşük, mono ama iki kanaldan oluştuğunu tahmin ediyorum. Bu durumda emulatörde iki kanalı ayırma seçeneği olabilir. (Speccy emulatörlerinde ABC kanallarını istediğiniz hoparlöre verebiliyorsunuz, neredeyse standart bir özellik). Ve yine neredeyse eminim ki motor ve ateş sesi farklı kanallardadır. O zaman ayırmak çok kolay olurdu.

c) acaba sound edit programlarında görüntü için kurgulanan "image matte remove" mantığı kullanılamaz mı? elinde sadece motor gürültüsü var (ateş etmeden kayıt edilir) ve aynı gürültü üzerindeki ateş sesi var. Saf gürültü sesini diğer ateş+gürültü sesinden çıkartabilecek bir filtre yok mu acaba?

(konu dışı--image matte remove/keying: 1.kamera bir yere tutulur kayda girilir ve durgun görüntü kaydedilir. 2. sonra kamera ve arkaplan oynatılmadan ön planda istediğiniz karakterler girer, istedikleri rengi giyerler, istedikleri hareketi yaparlar. sonra 1 ile 2 arasındaki aynı pixeller düşülerek arka plan silinir, sadece sahneye sonradan giren görüntüler kalır.)

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 18, 2007, 16:08:43 ÖS »

a) Sesi yapay olarak tıpkı orjinalindeki gibi on-the-fly oluşturamaz mısın?

işte bu konuda bu işlerden anlayanb birisinin yardımına ihtiyacım var..

Dediğim gibi oyunun source kodlarında sesle ilgili bi yerler var...

Koddan sadece oralar kırpılıp ses elde edemezmiyiz (Ben kodlardan hijbiji anlamıyorum )
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Kasım 19, 2007, 10:03:35 ÖÖ »

Flash ile herhangi bir ses on-the-fly oluşturulabiliyor mu? Eğer öyleyse biraz deneme yanılma ile birkaç gün içinde aynı sesi bulabileceğine inanıyorum.

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Kasım 20, 2007, 07:53:21 ÖÖ »

on the fly ses oluşturmadan kastın;
Kod:
var Sound = new Beep();
Sound.frequency = 11443;
Sound.delay = 100;
Sound.play();
tarzı bişi ise bildiim kadarıyla böyle bişi yok ama herhangi bir samplingi, mp3 mesela, istediin gibi play edersin...
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Kasım 20, 2007, 11:38:36 ÖÖ »

eh o kadar basit düşünemesem de, öyle bişey düşünmüştüm aslında, direk ses aygıtına ulaşmamızı sağlayan bir wrapper war mı bilemiyorum flash ile. sadece win üzerinde çalışacak bişey olsa, winmm.dll'i kullanırsın falan ya hani.. Buffer'ı doldurup göndermek gibi. Zaten frekans düşük oluyor, 7-8 çeşit dalga var toplasan. Riverraid'de süper bir ses mühendisliği görmüyorum

Her türlü ses dosyasını istediğimiz gibi oynatabiliyorsak, o zaman çok ama çok kısa bir wav dosyasını (3hz'lik bir sinüs eğrisi gibi--testere dişi) farklı hızlarda tekrarlı olarak çalabiliriz? miyiz?

blip gen ile de oluşturmak mümkündür belki?
http://blog.spicypixel.net/downloads/blipgen-v086-chip-sample-generator/
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2007, 19:02:35 ÖS Gönderen: Arda » Logged

xout
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Ekim 01, 2008, 23:26:07 ÖS »

bu oyun bitmeyecek mi, online tetris ten bıktım..

birde bugün bir blog da bu oyunu ilk yazanın bir kadın yazılımcı olduğunu okudum
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ekim 02, 2008, 00:17:31 ÖÖ »

evet ya ne oldu river raid?

bu arada blipgen şuraya taşınmış:
http://www.spicypixel.net/2007/12/21/blipgen-v086-chip-sample-generator/

Pe@ceR
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 06, 2009, 23:29:36 ÖS »

Ben de zamanında Oric-Raid diye Oric üzerinde çalışack bir river raid clonu için uğraşmıştım ama zor iş tabi. Makine koduyla scroll işini falan hallettim, uçak da tamam ama sağdan soldan çıkan helikopterler şunlar bunlar derken iş karıştı devam etmeyip askıya kaldırdığım bir projedir.

Bu PC ye import olayında bir gelişme var mı? Ben de remake'lerin aslına hiç benzemediği konusunda hemfikirim.

http://www.river-raider-2.com/

3 boyutlusunnu bile yapmışlar ama orjinali en güzeli
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ocak 07, 2009, 12:36:32 ÖS »

Oyunun hareket moturunu(!) %30 oranında yaptım..
Grafiklerini direk 2600 Emulatorunden kare kare screenshot yapıp birleştirip vectorel hale falan getirdim..
Map'im de hazır yani..

Fakat ses olayı şevkimi feci derecede kırdı..

Görüntü olarak birebir aynı olan şeyin sesini alakasız şeyler yapmak istemiyorum..

Bu konu ile ilgili geniş bi zamanda Tolga Abacı ile paslaşmaya sözleştik 7d08'de..

Source kodlarından uygun sesleri oluşturmayı deneyeceğiz..

Yeni yerime geçince (ofis) bi el atıp biten kısmını ekleyeyim...

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 07, 2009, 14:50:52 ÖS »

remake'lere baktım ama hiçbirisi orjinal diil benim yapmaya çalıştıım şöle bişi...

http://www.superkahraman.com/store/projedemo.swf

burdaki link de hareket bereket yok sadece ses var ve sabit görüntü, yeni bir link varmı?

Ses efektleri olayında hala yardım gerekiyorsa? Bende biraz araştırayım...
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2009, 16:22:16 ÖS Gönderen: ilkergorkem » Logged

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 08, 2009, 15:13:19 ÖS »

Meg,

Ses olayı için benim gördüğüm iki opsiyon var:

1. Basit çözüm, senin de düşündüğün gibi Stella'dan sesleri sample olarak kaydetmek. Fakat sorun şu ki, sesler birbirine giriyor bu durumda da, seninle partide konuşmuştuk bunu zaten. Fakat Arda'nın da bahsettiği gibi, 2600 TIA iki kanaldan ses veriyor, bunlar mixlenip çıkış alınıyor. Stella'nın kaynak koduna göz attım, burada gördüğüm kadarıyla Stella stereo output modundayken bir kanalı sağ tarafa diğerini sol tarafa veriyor. Ufak bir deneme yaptım hemen, River Raid'i stereo modda açınca efektler sağ ve soldan ayrı ayrı veriliyor, buradan istediğin efektleri karışmadan yakalayabilirsin. Stella'nın stereo modu "Game Properties" menüsünden açılıyor bu arada, "Audio Settings" kısmında değil nedense bu.

Fakat bu çözümde hala bir sorun var, o da motor sesi. Hızlanınca tizleşiyor, yavaşlayınca pesleşiyor, bunu sample olarak uygulamak biraz zor. Bu çözümü kullanmaya karar verirsen buna yaratıcı bir çözüm uydurman gerekecek.

2. Zor çözüm, emulator'ün ses kısmını flash içine gömmek, sonra TIA'nın ses ile ilgili register'larını oyunu oynarken Stella'dan dump etmek, flash kodu içindeki ses emulator'üne bu register değerlerini basarak istenen ses efektlerini elde etmek. SID player'lara benzer bir mantık yani. Bu iş zor biraz ama yapılabilir.

Bu çözümü uygulamak için, Stella kaynak kodunda emucore altında TIASound dosyalarına bakmak lazım. a. Oradaki TIASound::process methodunun flash versiyonu yazılmalı, b. Stella'ya minik bir değişiklik yapıp TIASound::set methoduna bir printf eklenip register değerleri dump edilmeli (tabii yanında timestamp'leri ile), c. kaydedilen değerler oyun mantığı çerçevesinde flash içine yerleştirdiğimiz ses emulatörüne yollanmalı.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2009, 15:23:15 ÖS Gönderen: tolga abaci » Logged

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ocak 08, 2009, 15:20:44 ÖS »

Tolga 2. maddeni hangi dilde yazdın hocam hiç bişi anlayamadım ama kesin güzel bişi demişsindir.. Şiir gibisin valla
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ocak 08, 2009, 15:22:46 ÖS »

Tolga 2. maddeni hangi dilde yazdın hocam hiç bişi anlayamadım ama kesin güzel bişi demişsindir.. Şiir gibisin valla

O zaman birinci çözümü uygulayacaz demek ki Kahkaha

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: