Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımEski Disketlerimden ADF'ler
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eski Disketlerimden ADF'ler  (Okunma Sayısı 107930 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mavi yıldırım
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Ocak 10, 2022, 08:33:12 ÖÖ »

emeğinize sağlık gayet güzel bir paylaşım olmuş
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Ocak 10, 2022, 10:15:04 ÖÖ »

TETA Bilgisayarda çalışırken yaptığım birçok Utility disket vardı. Karizmatik

@murtek, bunu ADF olarak paylaşırsın herhâlde.

Kahkaha Olur Tabiki üstat @runal. Masum

DO-IT-YOURSELF
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #92 : Ocak 10, 2022, 17:05:13 ÖS »

@murtek sabırsızlıkla bekliyorum Kahkaha
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Ocak 10, 2022, 17:24:16 ÖS »

Selam.

Son sürüm temiz bir XCopy disketi ile Checkdisk yaparak çoğunlukla temizlersin. Bu en kolayı ama belli başlı bootblock virüslerinde işe yarıyor.

Şurada https://www.vht-dk.dk/amiga/download.htm amiga için son çıkan antivirus, kütüphane ve virüs veritabanları mevcut. Emulator üzerine temiz bir sistem ve antivirus kurup ADF leri temizlemek ikinci seçenek.

Yalnız bazı virüsler özel temizlik araçları istiyorlar. Tezgah 1.2 disketindeki Saddam virüsünü DeSADDAM aracı ile temizleyebildim. Disk Validator'e bulaştığı için disketi de onarıyor bu araç. Disket 2.x üzeri romlarda da çalışır hale geldi.

https://www.kuehlbox.wtf/download/amiganet/util/virus/desaddamv10b.lha

Gerçek Amiga'ya virüslü bir disket ile boot ettiysen, arakasına sakın write protect kapalı disket takma. Gücü kapat ve 10 saniye kapalı kalsın amiga. Ardından başka bir disket kullan. Reset'lerden etkilenmeyen Joshua ve Switc off gibi virüsler bazen sistemi hızlı (2-3 sn) açıp kapamada bile hafızada kalabiliyor. Bunlar da kendini disket takılı değilken boot sırasında guru vererek belli ediyorlar. Reset sonrası tekrar aktif oluyorlar.

Çok Teşekür Ederim

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #94 : Ocak 11, 2022, 20:55:58 ÖS »

arkadaşlar bende elimdeki 3000 adet amiga 5.25 disketleri adf haline getirip sizlerle paylaşmak istiyorum ancak şöle bir sıkıntım var 5.25 driverım bazen çalışıyor bazen nazlanıyor yani eskisi gibi stabil çalışmıyor en kısa süre içerinde disk sürücünün bakımını yapabilirsem sizlere bu başlık altında paylaşmak isterim kimbilir içerisinde elinizde olmayan programlar yada oyunlar olabilir ben tesadüfen bu disketleri el arabacaısndan almıştım 3.5 disketler de vardı ancak param yetmedi alamamıştım senelerdir o disketleri kaçırdıgıma  üzülür dururum belki paylaşşmak telif hakları açısından etik olmayan programlarda vardır ama ben yinede paylaşmak size arşivimi açmak isterim bu konuda sizlerinde görüşlerinizi beklerim  sevgi ve saygılarımla
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2022, 21:01:03 ÖS Gönderen: muhendis » Logged
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: