Hata kabul etmeyecek yüzeylerde önce görünmeyen bir kısmında deneme yapıp sonuca göre hareket etmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Benim elimdeki 90' lardan kalma PC kasası hani birşey olsa bir yerden ikamesi bulunur ama A1000 de yaşanacak sorunu düşünmek bile istemiyorum

Başka bir A1000 de problem çıkmamış olsa bile standart bir üretim yapmamış olabileceklerini düşünerek eldeki kasa üzerinde ufak bir noktada denemekte fayda var.
Ben uygulamadan önce kir-yağ dan temizlemek için ön temizlik yapıyorum. Yüzeyde çıkmayan başka bir plastik ya da benzeri bir maddeden bulaşan çizik şeklinde lekeler varsa onun çözümü selülozik tiner olabiliyor ama HP uygulamasından sonra. Önce yapılırsa problem olabiliyor.
Viskoziteyi arttırıp HP nin yüzeyde tutunmasını sağlamak için ; 200ml HP(%50) + 300ml su + Bir tatlı kaşığı gliserin + 3 çay kaşığı Xanthan Gum kullanıyorum. Karşımı hazırlarken gliserin+HP+Suyu önce derin bir kavanoz içine koyup mikserle 3-5dk karıştırmakta fayda var. Xanthan Gum bela bir malzeme

Direkt karışımın içine dökerseniz topaklanıp kalacaktır. Mikser karşımın içinde en düşük devirde çalışırken çay kaşığı ile hafif hafif serperk dökerseniz daha sağlıklı olur. Karışım hazır olunca akışkanlığı düşmüş yüzeyde kolayca tutnabilen ışığı geçiren bir malzeme ortaya çıkıyor.
Güneş ışığı altında yapılacak uygulama en zor kısmı. Daha Yüzey üzerine HP sürüp streç filmle çevirdim, saklama kabına koyup üzerine cam kapattım olmadı. Karışımdaki bukarlaşan su treç film ya da camda yoğuşup güneş ışığının yüzeye vurmasını ya engelledi ya da homojen bir şekilde ışık ulşamadığı için yüzeyde dalgalanmalar oldu. Bana göre en sağlıklısı yüzeyi direkt güneş ışığına maruz bırakmak.
Karışımın viskozitesidüşüp yüzeyde tutunması kolaylaştığı için boya fırçası gibi bir malzemeyle yüzeye sürüp 30 - 45dk arayla yine fırçayla tazeleyince yüzey üzerinde sürekli şeffaf HP tabakası kalmış oluyor. 4-5 saat sonra sizin de yaptığınız gibi suyla yıkayıp ikinci uygulamaya geçmek en sağlıklısı.
Bugüne kadar yaklaşık 10 kadar kasa üzerinde uygulama yaptım. Benim edindiğim tecrübeler bunlar. 3,5 PC Floppy ön yüzleri uygulamaya oldukça yatkındır hatta 1-2 saat içerisinde orjinal rengine hemen döner. Optik okuyucular ise en karışık olanı. Standart bir malzeme kullanılmadığından bazıları ( Creative )çok zor tepki veriyor. Bazıları ise ( LG, Aopen )çok kolay tepki verip orjinal rengine dönüyor. Bazılarının rengi de zaten kemik rengi olduğu için arzulanan renge dönmesini sağlamak imkansız.
Siyah iz-çizik bırakmış lekelerde Selülozik tiner kullanılabilir ama yüzeyinde kenarda kıyıda kalan bir bölümüne önce deneyerek. Tiner yüzeyde bir hasar verirse telafisi mümkün olmuyor ve çok sırıtıyor. Bu optik okuyucuların üzerindeki marka-model-hız gibi retro sistemlerde sırıtabilecek yazıları silme işleminde de kullanıyorum.
Benim tecrübelerim bunlar