|
appiah4
|
 |
« Yanıtla #915 : Şubat 12, 2019, 11:02:13 ÖÖ » |
|
Kutu harikaymış. Herkes kendi kutusunu kendisi bastırtacak değil mi proje bittikten sonra?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #916 : Şubat 12, 2019, 12:31:47 ÖS » |
|
Bu ürün ve HDMI-64'ün dünya ölçeğinde ciddi ticari potansiyeli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle geçenlerdeki video biraz reklam tadında linklerle süslenmişti... Bence bir yandan bu seçeneği ciddi olarak düşünebilirsin... Burada senin üretmen yerine yurtdışından bir üreticiyle anlaşılabilir (umarım yeterince ses getirip, sana ulaşmalarını sağlayabiliriz...olmadı biz ulaşırız..)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Levent (Lvnt)
|
 |
« Yanıtla #917 : Şubat 12, 2019, 13:09:46 ÖS » |
|
Bu ürün ve HDMI-64'ün dünya ölçeğinde ciddi ticari potansiyeli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle geçenlerdeki video biraz reklam tadında linklerle süslenmişti... Bence bir yandan bu seçeneği ciddi olarak düşünebilirsin... Burada senin üretmen yerine yurtdışından bir üreticiyle anlaşılabilir (umarım yeterince ses getirip, sana ulaşmalarını sağlayabiliriz...olmadı biz ulaşırız..)
Baskı devre dizgici abiler ikna edilebilse yurtiçinde üretilebilir. Zamanında manisadan böyle birisi yardımcı olurum demişti. Zaten çok da büyük olmayan partilerle çalışıyorlar diye biliyorum. 10 yıl geçti gerçi, kimbilir şimdi ne olmuştur? Bu arada 4.5 saat süren işi görünce aklıma (örneğin) 4000tl maaşlı bir memurun saat ücreti nedir diye takıldı: 25tl (8 saat x 20 gün). Bu tür işlerde paraya pek bakılmıyor ama böyle bir de gerçek var. @eins: tebrikler, kolay gelsin
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2019, 13:11:31 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) »
|
|
Use the brute force, Luke
|
|
|
|
Barış Yeni
|
 |
« Yanıtla #918 : Şubat 12, 2019, 13:18:01 ÖS » |
|
Kutu gerçekten güzel görünüyor , ellerine sağlık eins
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BioMenace
|
 |
« Yanıtla #919 : Şubat 12, 2019, 13:25:44 ÖS » |
|
eline koluna sağlık kutu da harika görünüyor 👌👌👌
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #920 : Şubat 12, 2019, 13:40:17 ÖS » |
|
@Levent Belki bu başlıkta yazarak konuyu dağıtıyoruz...Ama sorun üretilebilmesi değil. Muhakkak üretilebilir. Ama müşteri desteğinin sağlanmasından, kargolanması, arızaların iadesine kadar (gümrükte çok başınız ağırır) sevgili ülkemizde çok kolay işler değil... En basiti Paypal'in bile olmadığı bir ülkede ödeme almak bile ciddi sıkıntılı. Sonuçta Eins bilir. Belki böyle bir düşüncesi bile yok...Ama bildiğim C64 ve Amiga için benzeri pratik/uygun fiyatlı ürünler yok ve dışarıda retro ürünlere ciddi ilgi var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Decypher
|
 |
« Yanıtla #921 : Şubat 12, 2019, 13:55:31 ÖS » |
|
Kutuyla ilgili bir sorum olacak, DB23'ü DB25'ten keserek yaptığımızda kutuya uymama gibi bir sorun olur herhalde değil mi? Sağ ve sol kısımlardaki vida delikleri farklı yerlerde oluyor çünkü sanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #922 : Şubat 12, 2019, 14:09:29 ÖS » |
|
Kutuyu ikisine de uyacak şekilde paylı çizdim. Vida delikleri kullanılmıyor. Boş kutu:  DB23 takılı V1.1 PCB: (DB23 sağ ve solunda pay var.)  DB25 takılı V1.0 PCB: 
|
|
|
|
|
|
Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #923 : Şubat 12, 2019, 14:18:12 ÖS » |
|
Türkiye'de üretilebilmesi ile ilgili bir sorun yok arkadaşlar. Eğer örneğin 1000 tane satılacağını bilsem, çevrem var, hemen sipariş verir dizgiye sokarım. Gel gelelim böyle bir potansiyel TR'de yok. Olsa bile, iş hobi olmaktan çıkıyor. Gelir vergisi, gümrük vergisi, desteğinin verilmesi, maaşlar vb girince işin içine karlı olabilmesi için satış fiyatının yurt dışı benzerlerine yaklaşmış olması gerekiyor. Bu parti burada göz hakkı olanlar için üretilecek ve konu kapanacak.  İşin ticari boyutu bambaşka bir dünya... El dizgisinde üretim süreçleri için de dediğim gibi her biri için 4.5 saat uğraşılmayacak diye umuyorum. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #924 : Şubat 12, 2019, 14:20:48 ÖS » |
|
Yani bende keşke elimizden gelse diyorum ama ilşaki birşey vardır yapabileceğimiz. Bunun ulaştırma kısmı da var. Orada elimizden geleni yaparız. Sonra forumdaşlar olarak @eins 'i spa ya yollayalım bence.  merhaba Eğer dağıtım için bir toplantı organize edemez isek, dağıtım konusunda her türlü desteğe açığım. Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #925 : Şubat 12, 2019, 15:29:02 ÖS » |
|
Mart ayında bir toplantı gerçekleştirebiliriz diye düşünüyoruz (2019 teklif etmişti..). Projenin durumuna göre Mart ayında, Onur'un da müsayit olduğu bir zaman buluşabiliriz ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #926 : Şubat 12, 2019, 19:36:52 ÖS » |
|
Evet, Mart için aliexpress siparişlerim gelir diye umuyorum, toplanabiliriz. Bu arada dün toplamış olduğum yavrunun testleri başarılı. İlk üretim çalışıyor, artık hızlanabiliriz... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2019
|
 |
« Yanıtla #927 : Şubat 12, 2019, 22:30:26 ÖS » |
|
Herkesin emeğine sağlık. Merterle de konuştuk, etkinliği organize ederiz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #928 : Şubat 12, 2019, 23:56:56 ÖS » |
|
Eşref, az kaldı, yakında elinde olacak yavrulardan en az birisi...  Bu gece ikinci kartı da dizdim. Hatasız çalıştı, toplam süre 2.5 saat... Hızlanıyoruz. Yarın seri montaja geçeceğim kısmetse. Bu arada uygun donanımı kurabilirsem (esasen bir webcam ve çalışma odasında sessizlik), bir adet kartın üretimini dizgi dahil başından sonuna kaydedip paylaşmayı düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SouLPoWer87
|
 |
« Yanıtla #929 : Şubat 13, 2019, 00:16:04 ÖÖ » |
|
Elinize emeğinize sağlık. Güzel bir çalışma olmuş 
|
|
|
|
|
|
İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir. İnsan imkansızın da ötesine gidebilir..
+90'lar da çocuk olmak.. +Commodore Amiga Aşkı +Jay Miner +Paula +Agnus +Denise
|
|
|
|