Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)
Sayfa: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 95   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)  (Okunma Sayısı 789975 defa)
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1275 : Mayıs 06, 2019, 09:41:41 ÖÖ »

Bakarım ama, zamanlama için söz veremiyorum. Aslında bir kaç hafta sonra gene bir toplantı yapsak daha iyi olacak.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1276 : Mayıs 06, 2019, 10:36:02 ÖÖ »

Sonuç olarak;
Appiah ve Mathman'ın FPGA'leri çalışıyor gibi duruyor. Ama ben bu şekilde göndermekten yana değilim.

Ne yapayım o zaman yeni bir FPGA mı sipariş edeyim?
Düzgün çalışacağına emin olamasak da daha güvenli bir satış linki varsa ve paylaşırsanız oradan sipariş edeyim. Böyle bir link yoksa rastgele sipariş edip çalışmasını ummaktan başka seçenek yok gibi. Bu şartlarda C seçeneğini seçmiş oluyorum.

Teşekkür ederim

Ben bu satıcıya mesaj ile teyit ederek elindeki stoğun eski tür olduğu bilgisi aldım, sipariş notuna da bu talebimi ekleyerek sipariş verdim:

https://tr.aliexpress.com/item/Yeni-ALTERA-FPGA-CycloneII-EP2C5T144-renme-kart-Geli-tirme-Kurulu/32954333761.html

Henüz gelmedi, gelince net bilgi veririm, ama şansınızı burada deneyebilirsiniz.  Kur başını alıp daha da gitmeden....

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1277 : Mayıs 06, 2019, 10:42:36 ÖÖ »

Eins,

Benim HDMI 520'i Amıga 500'e takarak  evdeki  Sony KD-55X8505C TV, Asus  MG279Q ve PHILIPS DM3270QP/2 monitörlerde denedim. Ancak siyah ekran var. Televizyonda da sinyal yok bildirimi geliyor.

Buna istinaden Bir arkadaşımıza götürüp onun Amıgasın da da denedik. Orada da Samsung monitöre taktık. Yine  siyah ekran veriyor. Sinyal alamadık.

Göndersem bir bakabilirmisin.

Şimdiden teşekkürler.

Aynı Problem.

Sonuç olarak;
Appiah ve Mathman'ın FPGA'leri çalışıyor gibi duruyor. Ama ben bu şekilde göndermekten yana değilim.

Ne yapayım o zaman yeni bir FPGA mı sipariş edeyim?
Düzgün çalışacağına emin olamasak da daha güvenli bir satış linki varsa ve paylaşırsanız oradan sipariş edeyim. Böyle bir link yoksa rastgele sipariş edip çalışmasını ummaktan başka seçenek yok gibi. Bu şartlarda C seçeneğini seçmiş oluyorum.

Teşekkür ederim

Ben bu satıcıya mesaj ile teyit ederek elindeki stoğun eski tür olduğu bilgisi aldım, sipariş notuna da bu talebimi ekleyerek sipariş verdim:

https://tr.aliexpress.com/item/Yeni-ALTERA-FPGA-CycloneII-EP2C5T144-renme-kart-Geli-tirme-Kurulu/32954333761.html

Henüz gelmedi, gelince net bilgi veririm, ama şansınızı burada deneyebilirsiniz.  Kur başını alıp daha da gitmeden....

@appiah4 'ün gönderdiği ürünün arkasında kristal osilatör mevcut fakat bendekinde yok mesela. Buradan eski-yeni stok olduğunu anlama şansımız olur mu ??

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1278 : Mayıs 06, 2019, 11:16:44 ÖÖ »

Osilatörleri montaj esnasında ben söküyorum. Biz kartı sabit bir frekansta değil, Amiga'dan gelen görüntü sinyalinden ürettiğimi zLine Locked CLock denilen 27MHz bir sinyal ile besliyoruz. Bu sebeple kristale gerek yok...

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1279 : Mayıs 06, 2019, 11:18:04 ÖÖ »

Bu arada siyah ekran geliyor diyen arkadaşlar için bir sorum olacak. Menu tuşuna basınca HDMI-520 menusu geliyor mu?

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1280 : Mayıs 06, 2019, 11:53:31 ÖÖ »

Bu arada siyah ekran geliyor diyen arkadaşlar için bir sorum olacak. Menu tuşuna basınca HDMI-520 menusu geliyor mu?

Gelmiyor @eins. Amiga'yı çalıştırınca Cihazın ışığı yanıyor, TV sanki sinyal alacakmış gibi yapıyor, ekran kararıyor, öyle de kalıyor. Monitörde ise kısa aralıklarla bu kararma ve sinyal yok gidip geliyor.

Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1281 : Mayıs 06, 2019, 13:30:59 ÖS »

3. Decypher'ın FPGA programlandı ama görüntü net değil. Sanıyorum ki FPGA pinlerinden birinde bir temassızlık var. Sanki senkron tutmuyor gibi.

Sonuç olarak;
Decypher'ın kine önümüzdeki süreçte vakit bulursam tekrar bakacağım, belki tamir edilebilir.

Programlandığına sevindim, sanki düzeltilebilecek bir sorunmuş gibi geliyor ama umarım öyledir
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1282 : Mayıs 06, 2019, 13:59:25 ÖS »

Ekranda herhangi bir görüntü gelmiyor.

kartın üzerindeki tüm tuşlara bastım.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1283 : Mayıs 06, 2019, 14:44:45 ÖS »

Bir şekilde FPGA kartlarınız çalışmıyor bu durumda. Çünkü Menu'yü oluşturan FPGA, HDMI-520 tarafı görüntüyü amigadan alıp digitize edip FPGA'e gönderiyor.

Kartları bana gönderin diyeceğim ama boşuna gitti geldi olmasın diye tüm olasılıkları elemek istiyorum. (Çünkü teslim edilen tüm kartları o gün orada çalıştırıp o şekilde vermiştim)

Kartları amigaya hiç bağlamadan 5V adaptör ile çalıştırarak ekrana menü geliyor mu test edebilir misiniz. Eğer gene gelmez ise, özellikle FPGA kısmını alkol yada tinerle fırçalayarak tekrar denerseniz sevinirim. Gene gelmiyor ise bana gönderirsiniz, bakarım...

atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1284 : Mayıs 07, 2019, 16:12:10 ÖS »

Merhaba;

Foruma geç dahil oldum.Dolayısı ile bu projeye katılma imkanım olmadı.
Sağolsun bugün Amiga Eşrefin ziyaretinde getirdiği HDMI-520'yi deneme imkanı buldum.

Çok başarılı.Emeği geçenleri (Eins'ı bilhassa) tebrik ederim.

Amiga Eşref giderken karta öyle bir odaklanmış ki, ben lafı dolandırsam da kartı unutmadı  .

Bu arada, bir şekilde boşa çıkan HDMI-520 olursa 1 adet isterim.Gerekli parçaları da temin edebilirim.Bilginiz olsun.

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1285 : Mayıs 07, 2019, 16:18:53 ÖS »

Gözüm hep ondaydı Kahkaha inşallah bir tanede sana nasip olur Atakan abi. Güzel cihaz gerçekten.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1286 : Mayıs 07, 2019, 16:44:10 ÖS »

Gözüm hep ondaydı Kahkaha inşallah bir tanede sana nasip olur Atakan abi. Güzel cihaz gerçekten.

wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1287 : Mayıs 08, 2019, 14:14:11 ÖS »

@eins üstadım, benim yeni FPGA de kare kenarlı geldi 

Buna dispute açacağım ama önce bir denemek lazım. Yakın zamanda bir toplantı falan olacak mı? Eğer olmayacaksa elimde USB blaster var. Kendim deneme şansım var mı?

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1288 : Mayıs 08, 2019, 14:28:19 ÖS »

Haydaa.. Bakalım benim ikinci nasıl gelecek..

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1289 : Mayıs 08, 2019, 14:40:27 ÖS »

@eins, şu an bizde tepki vermeyen Hdmi520 ler sana nasıl ulaştırabiliriz ? Phoneix benim cihazın programlandığını söylemişti sorunsuzca. Özelden iletişim atabilir misin gönderim için ?

Sayfa: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 95   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: