|
LW3D
|
 |
« : Ekim 03, 2017, 23:35:59 ÖS » |
|
Ankarada Gürsel'de NeXT Cube var... Ama onun dışında Türkiye'ye hiç NeXT Cube/Station girmiş mi? Hangi üniversitelerde kullanılmış? Sahip olan varmıdır? merak ediyorum... Bilgisi olan? (aslında MITS Altair içinde aynıları geçerli  ) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
phoenix
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2017, 23:42:19 ÖS » |
|
Ben geçen sene, Zorlu PSM'de gerçekleştirilen "Beş Adımda Digital Revolution - Dijital Devrim Sergisi" nde görmüştüm. (Belki budur  ) Ama onun dışında maalesef 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2017, 00:02:53 ÖÖ » |
|
Diğer adımlarda neler vardı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
phoenix
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2017, 10:10:33 ÖÖ » |
|
İlk iki adımda gördüklerim  Diğerleri sanal gerçeklik vs.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AmigaEsref
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2017, 10:19:56 ÖÖ » |
|
@phonix Cihazlara gel.
|
|
|
|
|
|
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520 COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S 'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
|
|
|
|
phoenix
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2017, 10:24:41 ÖÖ » |
|
O gün, kendimi cennette hissettim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gökçe Bozkurt
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2017, 10:46:27 ÖÖ » |
|
Ne işe yarıyor ?
|
|
|
|
|
|
A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF  A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb A2000|Mobo|8Up!6Mb A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256MbA1200|Hawk 8Mb|CF A1200|Mobo|Elbox 4Mb A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF A600|Mobo|A
|
|
|
|
KNG
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2017, 11:02:10 ÖÖ » |
|
Altair 8800 de varmış, çok güzel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2017, 11:07:51 ÖÖ » |
|
Ne işe yarıyor ?
Masa üstü yayıncılık - Desktop Publishing
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CM
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2017, 11:53:23 ÖÖ » |
|
Zamanında NeXT Cube peşinden çok koştum ama bulamadım malesef. Edindiğim bilgileri kısaca sizinle paylaşayım. 1993 senesinde Bilkent Üniversitesi 2 adet NeXT Cube almış, biri sanırım TEPE' de diğeri üniversite rektörlüğünde 1995' e kadar kullanılmış ve sonra emekliye ayrılmış. Bu bilgisayarlar 5 sene bilgi işlemin deposunda durmuş sonra ordan TEPE' nin hurdalığına gönderilmiş. Bu cihazlara ait en son kayıt 2004 senesinde yapılan hurda satım ihalesinde var. O zamanlar Bilkent' de alım/satım işlerinden sorumlu arkadaşım Serdar bey (Allah rahmet eylesin) tonlarca malzeme ile birlikte Ankara' lı bir hurdacıya bu bilgisayarları da satmış. Malesef Serdar beyi ben 2007 senesinde tanıdım ama benim için zahmet edip bu bilgileri çıkarmıştı. 1 sene kadar Ankara hurdacılar sitesinde bu bilgisayarların izini sürdüm ama malesef hiçbir sonuç alamadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2017, 12:13:23 ÖS » |
|
Zamanında NeXT Cube peşinden çok koştum ama bulamadım malesef. Edindiğim bilgileri kısaca sizinle paylaşayım. 1993 senesinde Bilkent Üniversitesi 2 adet NeXT Cube almış, biri sanırım TEPE' de diğeri üniversite rektörlüğünde 1995' e kadar kullanılmış ve sonra emekliye ayrılmış. Bu bilgisayarlar 5 sene bilgi işlemin deposunda durmuş sonra ordan TEPE' nin hurdalığına gönderilmiş. Bu cihazlara ait en son kayıt 2004 senesinde yapılan hurda satım ihalesinde var. O zamanlar Bilkent' de alım/satım işlerinden sorumlu arkadaşım Serdar bey (Allah rahmet eylesin) tonlarca malzeme ile birlikte Ankara' lı bir hurdacıya bu bilgisayarları da satmış. Malesef Serdar beyi ben 2007 senesinde tanıdım ama benim için zahmet edip bu bilgileri çıkarmıştı. 1 sene kadar Ankara hurdacılar sitesinde bu bilgisayarların izini sürdüm ama malesef hiçbir sonuç alamadım.
O yıllarda, bütün bilgisyar hurdacıları, gelen cihazları potansiyel altın madeni olarak gördüğü için, kırıp parçalamıştır. Maalesef o makineler şanslı birine denk gelmediyse çoktan kaybolup gitmiştir. Bu arada Steve Jobs'ı seven var sevmeyen var ama adam hakkaten tasarım konusunda ileri görüşlüymüş. Fiyat konusunda da ileri görüşlü olmasaymış keşke da makul fiyatlara satılabilseymiş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cinar
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2017, 16:43:38 ÖS » |
|
Benim bildiğim bi Gürsel abi, hatta dalgasına 10bin liraya internete koymuştu diye hatırlıyorum. Bana da bi site öğretmişti almayı planladığım zamanlarda, oradan getirtecektik
|
|
|
|
|
|
C64C | SwinSid | IRQHack IIgs | ROM03 R1200 | Stok A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2017, 17:07:43 ÖS » |
|
Onlardan bir tanesini Gürsel sanırım 2005-2006 gibi almıştı. Hurdalıkta görünce ilk beni aramış ve ne bulduğuma inanamayacaksın demişti  Çok sevinmiştik... Tam yılları bilmesem de bende Bilkent'de 2 tane olduğunu duymuştum... Ankaralı bir arkadaşımız vardı...MITS Altair'in fotosunu gösterdiğimde hurdacıda 4-5 tane üst üste gördüğünü söylemişti  İnanmamıştım.. Ama bana içeriğini tane tane anlatınca inandım... Gidip araştırdı ama biz gidene kadar cihazlarda yok olmuştu... MITS Altair ve IMSAI 8080 Istanbulda yine 2005 gibi çıkmıştı... Ama o zamana göre çok iyi para verip, bilmediğimiz kişiler almıştı... Bende 2000'lerin ortasından beri NeXT Cube / Staion arar dururum... Ancak klavye ve mouse'unu alabildim  (lastikleri)...Kısmet...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
F_P_G_A
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 05, 2017, 10:25:17 ÖÖ » |
|
Onlardan bir tanesini Gürsel sanırım 2005-2006 gibi almıştı. Hurdalıkta görünce ilk beni aramış ve ne bulduğuma inanamayacaksın demişti  Çok sevinmiştik... Tam yılları bilmesem de bende Bilkent'de 2 tane olduğunu duymuştum... Ankaralı bir arkadaşımız vardı...MITS Altair'in fotosunu gösterdiğimde hurdacıda 4-5 tane üst üste gördüğünü söylemişti  İnanmamıştım.. Ama bana içeriğini tane tane anlatınca inandım... Gidip araştırdı ama biz gidene kadar cihazlarda yok olmuştu... MITS Altair ve IMSAI 8080 Istanbulda yine 2005 gibi çıkmıştı... Ama o zamana göre çok iyi para verip, bilmediğimiz kişiler almıştı... Bende 2000'lerin ortasından beri NeXT Cube / Staion arar dururum... Ancak klavye ve mouse'unu alabildim  (lastikleri)...Kısmet... of çok güzel hikayeler ya. bu forumu seviyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakkan
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 05, 2017, 14:21:01 ÖS » |
|
Ebay'de ilan var yaklaşık 2000 USD'ye temiz bir tane almak mümkün. Tabii bu parayı veren çıkarsa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|