Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhabalar  (Okunma Sayısı 15609 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
72pinedoram
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 31, 2017, 08:27:38 ÖÖ »

Adım Kenan, 30 yaşındayım. Küçüklüğümden beri elektronik ve bilgisayarlara ilgiliyim. Masaüstü bilgisayarlarla çok uğraştım zamanında. Eski bilgisayar işlemcileri ve ekran kartlarına meraklıyım, elime geçtikçe koleksiyon yapıyorum. Commodore 64 le tanışmam kısa süre öncesinde oldu. Önceden de bildiğimiz bir bilgisayardı ama 80'ler dönemine yetişemediğim için çok ilgimi çekmemişti. Aslında MİDİ oyun müzikleri ve SİD çipinin marifetleri cezbetti ilk başta(Barbarian,Monkey İsland oyun müzikleri vb.) sonrasında da benim elektronik merakım commodore restorasyon, kondansatör değişimi, anakart üzerindeki modifikasyon videoları izlememe sebep oldu ve yakın zamanda bir arkadaştan Commodore 64 satın aldım ve aranıza katıldım.

Commodore 64 ten beklentim;
Commodore u uzun yıllar yaşatmak ve modern dünya ile bağını devam ettirebilmesi için 1) Güncel temiz akım veren bir adaptör yapmak
2) S video ve compozit çıkış almak
3) Kondanstörlerini yenileri ile değiştirmek
4) Plastik kasa ve klavyeyi temizleyip gerekli restorasyonu yapmak.
5) Temin edebilirsem kartuş yuvasına takılan bir devre kartı vardı üzerine SD kart takılıyor(IRQHack64 olması lazım) Bu karttan temin edip sevilen program ve oyunları commodore da çalıştırıp nostalji yapmak.

Herkese sevgiler saygılar
« Son Düzenleme: Ekim 31, 2017, 08:31:05 ÖÖ Gönderen: 72pinedoram » Logged
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2017, 08:35:46 ÖÖ »

Hoşgeldiniz
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2017, 08:48:27 ÖÖ »

Aramıza hoşgeldiniz. Sid zaten birçoğumuzun, Commodore denince ilk akla gelendir.

Commodore ile 8bit camiasına güzel bir giriş yapmışsınız. Sinclair, Amstrad derken devamı gelecektir
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2017, 09:10:48 ÖÖ »

hoşgeldiniz yaptıklarınızı fotoğraf vb  bizle de paylaşın

Aramıza hoşgeldiniz. Sid zaten birçoğumuzun, Commodore denince ilk akla gelendir.

Commodore ile 8bit camiasına güzel bir giriş yapmışsınız. Sinclair, Amstrad derken devamı gelecektir

demek c64 giriş seviyesi oluyor, hmm... (ready... fight!!!)

Use the brute force, Luke
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2017, 09:24:06 ÖÖ »

Hoş geldiniz . Bir şey merak ettim Commodoreye yetişmediz haliyle ama Amigaya da mı yetişemediniz acaba 30 yaş belki kurtarır gibi geldi merakımdan
« Son Düzenleme: Ekim 31, 2017, 09:32:39 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2017, 09:40:34 ÖÖ »

Hoşgeldiniz sevgiler. Amiga da harikadır

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
72pinedoram
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2017, 09:46:30 ÖÖ »

Hoşbulduk

8 bit çok ilgimi çeken bir dönem aslında. Sınırlı donanım ve ekonomi ile nasıl harikalar yaratılabileceğini gösteriyor. Yazılımcıların da grafik iyileştirmelerinden ziyade oynanabilirlik özelliklerinin ve oyun stratejisinin öne çıktığı güzel bir dönem.
Aslında oyun konsolu merakı bilgisayar merakından daha sonra (yaklaşık 2 sene önce) Playstation 1 ile başladı ve bayağı PS1 ile haşır neşir olduktan sonra PS2 aldım sonra XBOX 360 falan derken Commodore 64 e keskin bir dönüş yaptım (Commodore 64 ü yerine göre oyun konsolu yerine göre bilgisayar olarak tanımlıyorum kusura bakmayın, commodore un klavyesiz oyun konsolu modeli de vardı ama pek sağlıklı bir şey değildi hatırladığım kadarıyla)

Şu an piyasada en bol ve nispeten ucuz bulunan 8 bit bilgisayar commodore 64 olduğu için bununla başladım.
Aklımda diğer marka ve modeller de var. Zamanla onlara da el atarım acemiliği bir atalım da

Yaptıklarımın fotoğraflarını tabiki paylaşırım ve forumdaki önceki konulardan ve tecrübeli üyelerden de destek almak isterim.

Hoş geldiniz . Bir şey merak ettim Commodoreye yetişmediz haliyle ama Amigaya da mı yetişemediniz acaba 30 yaş belki kurtarır gibi geldi merakımdan
Şöyle söyleyim bir memur çocuğu olarak 8 bite 90'ların ortalarında bit pazarında satılan clone dökme çipli kalitesiz atariler ile başladım.Aslında benim yaş dönemim Sony Playstation 1 dönemi fakat ona zamanında para yetmemiş demek ki 2 sene önce sahip oldum ona da Benim çocukluğumda commodore 64 satılıyordu tabiki fakat satın almak şimdiye kısmetmiş
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2017, 09:51:05 ÖÖ »

Arkadaşım hosgeldin. Güzel bir ortamı paylaşmanın vereceği keyfi alacağından eminim.  Kahkaha

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2017, 10:05:00 ÖÖ »

hoşgeldiniz yaptıklarınızı fotoğraf vb  bizle de paylaşın

demek c64 giriş seviyesi oluyor, hmm... (ready... fight!!!)

Aslında 8bit dünyası demek istemiştim. Spectrum'cu olarak, Commodore'cuların saıldırsına maruz kalmayayım Kahkaha Kahkaha
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2017, 11:13:20 ÖÖ »

Görünüşe göre C64 ve diğer cihazlar için (belki ilerde) güzel geliştirmeler yapabilcekmişsiniz gibi görünüyor, şimdiden çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim.

C64 ve diğer eski cihazlar bizlerin çocukluğuna tatlı bir dokunuş yaptığından hepimiz buradayız diye düşünüyorum. Siz de hoşgeldiniz.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
72pinedoram
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2017, 11:29:21 ÖÖ »

Hoş bulduk teşekkür ederim.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 01, 2017, 08:56:11 ÖÖ »

Bü güzel formumuza hoş geldiniz.