Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gamecube Çip Taktırmak  (Okunma Sayısı 9508 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Omega
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 15, 2017, 12:41:38 ÖS »

Arkadaşlar merhaba, buraya facebook retro sayfasında üye olan bir arkadaşımız tarafından yönlendirildim. Burada yardım ve destek bulabileceğimin bilgisini aldım. İyiki almışım. Çünkü sayfanızı çok beğendim. Ayrıca böylesine güzel ve bilgi içerikli bir sayfayı geç fark ettiğim için üzgünüm.

Arkadaşlar, Bende bir Nintendo Gamecube var. Hollanda'da zamanında ilk maaşımla aldığım bir oyun konsolu. PAL'dır ve orjinal oyunlar oynamaktadır. Fakat benim bu cihazla duygusal bir bağım var. İlk maaşımla alındığı için bir manevi değeri var. Oyunları kaybettim ve oyun bulamıyorum şu an. İstanbul Kartal'da ikamet ediyorum 2010 yılından bu yana. Çifte vatandaşım. Ben bu oyuna çip takabilecek arkadaşların olup olmadığını sormak isterim. En azından nadiren oyun oynama ihtiyacı olursa kopya oyun yükleyebilirim. Softmodlu Wii veya Çipli Gamecube alma opsiyonları da vardı fakat ben kendi Gamecube konsolumu değerlendirmek istiyorum bu açıdan. Acaba bana yardımcı olabilecek, destek verebilecek arkadaşlar var mı?

Not: Konuyu doğru yere açıp açmadığımı bilemiyorum.

Teşekkür ederim.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2017, 12:44:29 ÖS »

Yurtdışından SD media launcher paketini düşünebilirsiniz. Her oyun olmasa da çoğunu oynatıyor modifikasyon gerekmeden.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2017, 12:56:40 ÖS »

Çip temin edebilirseniz montajı konusunda yardimci olurum
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2017, 13:05:04 ÖS »

istanbul maltepedeyim. elimde 1 adet xeno çip var.
takmak için vaktim yok ama isterseniz çipi alabilirsiniz.
Omega
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2017, 13:12:22 ÖS »

Cevabınız için teşekkür ederim. Çip fiyatları nedir acaba?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2017, 13:19:05 ÖS »

Gamecube'e çip takmakla maalesef dünya güllük gülistanlık olamıyor;

Sebebi;

1) çip taktığınız Game cube'ün laser lensinde voltaj ayarı yapmanız lazım ki kopya DVD'leri okuyabilir hale gelsin. Bu iş bazı Game Cube'lerde laser'in kullanım ömrü doğrultusunda her zaman iyi sonuç vermiyor. Game cube'le yarım saat oynadıktan sonra okuma problemleri yaşamaya başlayabiliyorsunuz.
2) Game cube, kopya oyun çekeceğiniz medya konusunda oldukça seçici. Uygun miniDVD'leri bulmak zor.

Dolayısıyla, eğer fikir sormak adına bu konuyu açtıysanız önerim @Fitzgerald'ın söylediği gibi SD Media Launcher kullanmak. SD Media Launcher ile SWISS'i (veya herhangi bir OS'i Viper v.s.) açıp oyunların iso'larını attığınız 32-64GB'lık bir SD kartı takıp oyunları oradan yüklemek.

Bu sayede hem orijinal Game Cube'ünüze donanımsal olarak dokunmamış olursunuz hme de miniDVD medya ve laser problemleri ile uğraşmamış olursunuz.

Ben burada bahsettiğim tüm yöntemleri denedim. Elimdeki xeno'yu gözü iyi olan Game Cube'de değerlendirdim. Gözü kötü olan Game Cube'de ise SD Media Launcher kullandım. Kafanız rahat edecektir inanın...

Ha bu arada aliexpress'den game cube laser'i almıştım bir ara. Tamamen bir zaman kaybı. Gelen malzeme çöp.

Omega
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2017, 13:24:39 ÖS »

SD Media Launcher'ı araştıracağım. Teşekkür ederim. Acaba uygun bir link önerir misiniz?
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2017, 13:25:01 ÖS »

bende yavuzg nin önerisine katılıyorum. çipsiz yöntem sizin için daha mantıklı olacaktır.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2017, 13:31:16 ÖS »

SD Media Launcher'ı codejunkies yapıyor ve satıyor. Ben oradan oldım.

https://www.codejunkies.com/Products/SD-Media-Launcher__EF000580V.aspx

Cihazınızın bölgesine uygun olanı almalısınız. Bu sadece PAL oyunları oynayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Sadece bu adamlar (bir şekilde) çipsiz gamecube'ün okuyabileceği orijinal DVD yapabiliyorlar. Ürettikleri DVD de doğal olarak çipi olmayan (bölge kısıtlaması olan) bir game cube tarafından okunabilir olmalı

Set içinden bir DVD (Action Replay diyor DVD üzerinde) bir SD=>GameCube memory kart adaptörü bir de SD=>USB aparat çıkıyor.

SD Media Launcher yazılımı sadece 4GB'a kadar olan normal SD kartları okuyabiliyor (SDHC değil!!!) dolayısıyla bu tür bir kart elinizde varsa SD kart siparş etmeyin. Ancak yoksa bu tür eski SD kartı piyasadan bulamıyorsunuz, bilginize...

SD Media Launcher ile ilk SD kart üzerinden herhangi bir loader uygulamasını açtıktan sonra o kartı çıkartıp yerine büyük modern ve içi oyun dolu SD kartınızı takıyorsunuz ve listeden seçip oynuyorsunuz. Oyunun PAL veya NTSC olması önemli değil.

Omega
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2017, 13:54:27 ÖS »

Bunu araştıracağım. Umarım bulabilir, getirtebilirim. Teşekkür ederim bilgi için.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2017, 13:58:56 ÖS »

Bunu araştıracağım. Umarım bulabilir, getirtebilirim. Teşekkür ederim bilgi için.

Bulunmayacak bir şey değil, verdiğim o linkten satın aldığınızda ardesinize 1 hafta gibi kısa bir sürede geliyor. 20 GBP + 4 GBP gönderi bedeli.

Omega
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2017, 18:11:22 ÖS »

Ne yazık ki bu ürünü almam zor gibi. Çünkü hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım. Başka bir şekilde bulmam gerekiyor gibi.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2017, 19:16:35 ÖS »

Ne yazık ki bu ürünü almam zor gibi. Çünkü hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım. Başka bir şekilde bulmam gerekiyor gibi.

Ben de kullanmadım ama yurtdışından çok alışveriş yaptım. Gir bir Migrosa, İninal Kart al, yeterli parayı yükle ve kullan. Kredisini kendin yüklediğin kredi kartı gibi bir şey İninal.

Omega
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2017, 21:10:28 ÖS »

İninal kart kredi kartı kullanmayanlar için çok iyi bir kartmış. İstanbul kart gibi. Yüklediğin sürece metroya vs binebiliyorsun. Aynı öyle. Teşekkür ederim. Bahsi geçen SD Media Launcher'ı sipariş edeceğim. Ayrıca farklı sitelerden alışveriş yapabilmek için de çok iyi.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: