Gamecube'e çip takmakla maalesef dünya güllük gülistanlık olamıyor;
Sebebi;
1) çip taktığınız Game cube'ün laser lensinde voltaj ayarı yapmanız lazım ki kopya DVD'leri okuyabilir hale gelsin. Bu iş bazı Game Cube'lerde laser'in kullanım ömrü doğrultusunda her zaman iyi sonuç vermiyor. Game cube'le yarım saat oynadıktan sonra okuma problemleri yaşamaya başlayabiliyorsunuz.
2) Game cube, kopya oyun çekeceğiniz medya konusunda oldukça seçici. Uygun miniDVD'leri bulmak zor.
Dolayısıyla, eğer fikir sormak adına bu konuyu açtıysanız önerim @Fitzgerald'ın söylediği gibi SD Media Launcher kullanmak. SD Media Launcher ile SWISS'i (veya herhangi bir OS'i Viper v.s.) açıp oyunların iso'larını attığınız 32-64GB'lık bir SD kartı takıp oyunları oradan yüklemek.
Bu sayede hem orijinal Game Cube'ünüze donanımsal olarak dokunmamış olursunuz hme de miniDVD medya ve laser problemleri ile uğraşmamış olursunuz.
Ben burada bahsettiğim tüm yöntemleri denedim. Elimdeki xeno'yu gözü iyi olan Game Cube'de değerlendirdim. Gözü kötü olan Game Cube'de ise SD Media Launcher kullandım. Kafanız rahat edecektir inanın...

Ha bu arada aliexpress'den game cube laser'i almıştım bir ara. Tamamen bir zaman kaybı. Gelen malzeme çöp.