Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Büyük Arcade Lotu. Neler çıktı Neler...
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Büyük Arcade Lotu. Neler çıktı Neler...  (Okunma Sayısı 24151 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 01, 2017, 21:15:07 ÖS »

Herkese merhabalar.
Bugün bir arkadaşımı ziyarete gittim. Öyle laf lafı açınca falan arcade işlerinden bahsetti. Dedi ki şu aşağıdaki depoya 15 yıl öncesinde bir dünya malzeme koyduk yıllardır açmadık bile. Ne diyorsun sen dedim Kahkaha

Neyse bir açtık ki depoyu ne göreyim. Sağda solda bir dünya pcb yatıyor. Tabi depoyu gerçekten açmamışlar belli ki heryer örümcek ağı ve fare pislikleri ile dolu Neyse ne var ne yok oflaya puflaya dışarı çıkarttım bir şekilde.
Bir dünya eski kart çıktı ortaya. Kartların hepsini bir araya topladım. Henüz hiç birini denemedim. Kenara ayırdım daha sonra alıp bir şekilde test edeceğim. Bazı bootleg kartlar var. Bir çoğunun resmini bile çekmedim açıkçası.

Kartların tüm resimlerini aşağıya atıyorum.

Genel halleri

Her zaman aradığım ve değerli olan bir CPS2 oyunu. Alien Vs. Predator. Kartın kendisi duruyor. Nedendir bilmiyorum vidalarını söküp bırakmışlar. Yani pcb ve plastik kaplar ayrı şekilde duruyor. Zamanında kripto anahtarı gebermiş olduğundan belki açmışlardır

Zamanının Nadir kartlarından bir tanesi. final Lap R. Namco System FL kartı. Bu sisteme sadece 2 tane oyun yapılmış. Biris de Final Lap R oyunu. Oyunun üstünde ingilizce olarak Gaz ve Fren çalışıyor ama Direksiyon hata veriyor diye etiket iliştirmişler

Gaelco firmasını herkes bilir. Özellikle kırılamayan son derece sıkıntılı çipleri ile meşhur bir firmadır. Aşağıdaki boardlardan birinde Gaelco yazısını görünce ulan dedim World Rally 2 olabilir mi Kahkaha Ama ne yazık ki Splash isminde 1992 yapımı salak bir oyun çıktı .
World Rally 2 oyununu TR de orjinal kabini ile görmüşlüğüm var yıllar önce Adana da. Daha geçen ay kırdılar zaten işlemci anahtarlarını da ve Mame e eklendi.

Vee karşınızda çok ama çok eski 1985 yılında yapılmış Sega Hang On Motor yarışı Kahkaha. Bizim elemanlarda bu oyunun orjinal kabini bile varmış. kırıp çöpe atmışlar tabi.  Söylediklerine göre söktüklerinde çalışıyormuş.
Eşşek ölüsü gibi bir kart. Nerden baksanız 3kg si vardır. Kocaman yapılmış. Eski teknoloji işte Kahkaha

Şimdi ise yine çok aradığım kartlardan bir tanesi var karşınızda. Konami System GX. Oyun hangisi tam emin olmamakla birlikte arkadaşlarımın tahmini ve benim fikrim doğrultusunda Run&gun 2 yani Slam Dunk 2 basketball oyunu. Tabi ben öyle temenni ediyorum. TR de bu kartın orjinalini hiç görmemiştim ama olduğunu duymuştum

Bazı mvs kartları ve Neo Geo sistemler. Ki aralarında Last Resort ve sonic Wings3 gibi istediğim oyunlar da var. Bir de ufak mini mvs var son çıkanından Kahkaha

Yine başla nostaljik güzel bir oyun olan Sega OutRun oyunu.Adamlar 1985 lerde bu işleri yapıyolarmış maşllah Kahkaha Kahkaha

Atari Firmasının çıkarttığı Road Blaster. Bu da eski bir oyun. 1987 yapımı. Söylediklerine göre bunun da orjinal kabini varmış ellerinde. Tabi yakmak için parçalanmış Kahkaha

Zamanında konsolları Arcade sisteme çevirmek çok meşhurdu ki hala var. Ama ben sega Saturn çevrildiğini bilmiyordum. Adamlar Daytona USA oyununu MGCD dediğimiz converter ile Jamma uyumlu yapmışlar Kahkaha

Street Fighter 2 ( Zannedersem bootleg )

Super Street Fighter II Turbo CPS2. Bir adet rom eksik ve ne yazık ki koruyucu plastikleri yok

Street Fighter Zero 2 CPS2

Darkstalkers: The Night Warriors. Bunun da plastikleri yok maalesef

Tekken Tag Tournament

Ve VEee bu arkadaşların elinde 3 adet de pinball var. Tam resimlerini çekemedim çünkü önlerinde tonla malzeme vardı. Söylediklerine göre uzun yıllardır yatıyorlar ama çalışıyorlarmış. Pinball ile ilgim olmadığı için açıkçası ne kadar değerli olduklarını bilmiyorum ve hiç araştırmadım da

Şimdi ise üstünde herhangi bir ibare olmayan ya da benim netten bulamadığım bazı oyunları koyacağım. Bilen var ise söylerse çok sevinirim efeeeem Kahkaha

Sega System 16A olduğundan şüphelendiğim bir kart. Bu kart 2 katlı olmasına rağmen tek katlı ne yazık ki.

2. Kart ne olduğunu bulamadım. Çiplerin üstünde de bir şey yazmıyor. Büyük ihtimal Bootleg

3. Kart

4. Kart

5. Kart Sunset Riders Bootleg olabilir mi ?

6. ve son kartımız

Böyle hepsini kutulayıp kenara ayırdım Kahkaha
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2017, 21:18:41 ÖS Gönderen: Hurşit » Logged
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2017, 21:20:58 ÖS »

Küçükken izlediğim Varyemez Amca vardı. Onun hazine Kasası vardı. İçinde yüzerdi. Aklıma o geldi. Define bulmuşsunuz. Ne güzel, değerini bilen birine denk gelmiş, çöpe gitmeyecekler.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2017, 21:37:08 ÖS »

Yunus nerelerdesin yahu görüşemiyoruz... Bürodayım

Hayırlı olsun...Çok güzel gömü bulmuşsun...Senin adına çok sevindim. Keşke aradığın Arcade kart çıksaydı oradan...süper olurdu...

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2017, 21:41:02 ÖS »

Hurşit define bulmuşsun gerçekten
İnşallah kartlar çalışıyordur
Yada en azından basit arızaları vardır
Senin adına çok sevindim
Kartlar içinde; artık emin ellerdeler
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2017, 21:43:37 ÖS »

Pinballlar ayrı efsane. Hayırlı olsun.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2017, 21:50:22 ÖS »

Conan'ın bir macerasında dediği gibi "lanetliyse hazinelidir"

Arcade için "Fareli ise, kıymetlidir" denebilir sanırım.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2017, 21:54:08 ÖS »

Küçükken izlediğim Varyemez Amca vardı. Onun hazine Kasası vardı. İçinde yüzerdi. Aklıma o geldi. Define bulmuşsunuz. Ne güzel, değerini bilen birine denk gelmiş, çöpe gitmeyecekler.

Teşekkürler Kahkaha
Yunus nerelerdesin yahu görüşemiyoruz... Bürodayım

Hayırlı olsun...Çok güzel gömü bulmuşsun...Senin adına çok sevindim. Keşke aradığın Arcade kart çıksaydı oradan...süper olurdu...
Geleceğim abi yanına da işte yolumu düşürmeye çalışıyorum
Moo Mesa orjinali TR de bir kere gördüm. Onun çıkması büyük mucize olur
Hurşit define bulmuşsun gerçekten
İnşallah kartlar çalışıyordur
Yada en azından basit arızaları vardır
Senin adına çok sevindim
Kartlar içinde; artık emin ellerdeler

Teşekkür ederim. Bakalım arızalı olanları da Yavuz abide el atarsa çözeriz

Pinballlar ayrı efsane. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim.
Conan'ın bir macerasında dediği gibi "lanetliyse hazinelidir"

Arcade için "Fareli ise, kıymetlidir" denebilir sanırım.

Evet ne yazık ki TR de böyle. Çöpe giden binlerce kart var b ülkede. Kalanlar da fare yuvası
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2017, 21:58:20 ÖS »

Hurşit hazine bulmussun  hayrini gör
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2017, 21:58:55 ÖS »

Bizim böyle arkadaşlarımız hiç olmadı 
Eminim kartların çoğu sayende hayata döneceklerdir. Adına sevindim, dualarım benim de böyle bir arkadaşımın en kısa zamanda ortaya çıkması.  Kahkaha
Levent
Deneyimli

4'294'967'296

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2017, 22:00:23 ÖS »

Vay be, efsane bir define çıkmış ortaya. Hayırlı olsun.
World Rally 2'yi ne oynardık, yanlış hatırlamıyorsam adanada yalnızca gökkuşağında vardı, yan yana 2 koltukla beraber oynardık.
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2017, 22:05:29 ÖS Gönderen: Levent » Logged

█ Commodore 64C + MPS1230 █ Commodore 128D █ 2x Naked Amiga500 █ Apple eMac-700 █ WinXp PC █ Win11 PC █
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2017, 22:06:06 ÖS »

Bilinmeyen 3. kart CPS1 A board üzerinde bootleg PANG 3

Bu arada tebrikler, güzel gömü. Bi de Moo mesa çıkaydı yok artık o kadar da şans olmaz derdim Kahkaha

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 01, 2017, 22:11:16 ÖS »

Hurşit hazine bulmussun  hayrini gör
Teşekkürler
Bizim böyle arkadaşlarımız hiç olmadı 
Eminim kartların çoğu sayende hayata döneceklerdir. Adına sevindim, dualarım benim de böyle bir arkadaşımın en kısa zamanda ortaya çıkması.  Kahkaha
Kısmet işte Kahkaha
Vay be, efsane bir define çıkmış ortaya. Hayırlı olsun.
World Rally 2'yi ne oynardık, yanlış hatırlamıyorsam adanada yalnızca gökkuşağında vardı, yan yana 2 koltukla beraber oynardık.

Ben Showgame isimli efsane arcade mekanını biliyorum. Adamlar manyak derecede iyi yapıyorlardı bu işi. Adanadan 1998 yılında ayrıldım. Sonrasında kapandı diye biliyorum. Tabi daha sonra isim değiştirmiş de olabilir.
Bir tek onlarda görmüştüm ben de kabini. Muhtemelen aynı kişilerdir.

Bilinmeyen 3. kart CPS1 A board üzerinde bootleg PANG 3

Bu arada tebrikler, güzel gömü. Bi de Moo mesa çıkaydı yok artık o kadar da şans olmaz derdim Kahkaha

Usta teşekkür ederim. Ben de cps1 olduğunu tahmin etmiştim. Üstü de orjinal olaydı dadından yenmezdi Kahkaha
moo mesa çıksaydı harbi hayatımın en iyi günü olurdu. Abi bakarsın Ankaraya gelirken koliyi kapar atarım hepsini üstüne Kahkaha:D
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2017, 22:13:10 ÖS »

ziyan olmadan değerini bilenlerin eline geçmesi çok sevindirici

güle güle kulanın
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2017, 22:17:49 ÖS »

Usta teşekkür ederim. Ben de cps1 olduğunu tahmin etmiştim. Üstü de orjinal olaydı dadından yenmezdi Kahkaha
moo mesa çıksaydı harbi hayatımın en iyi günü olurdu. Abi bakarsın Ankaraya gelirken koliyi kapar atarım hepsini üstüne Kahkaha:D

Valla Ghosts'n Goblins çıksaydı atlardım ne yalan söyliyeyim. Herkezin gönlünde bi aslan yatıyor işte

Arkadaşın (veya sen) pinball'ları ne yapmayı düşünüyorsunuz? Black Night 2000 gördüm gibi sanki yığınların arasında (Bi kedi gördüm sanki )

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 01, 2017, 22:24:03 ÖS »

Valla Ghosts'n Goblins çıksaydı atlardım ne yalan söyliyeyim. Herkezin gönlünde bi aslan yatıyor işte

Arkadaşın (veya sen) pinball'ları ne yapmayı düşünüyorsunuz? Black Night 2000 gördüm gibi sanki yığınların arasında (Bi kedi gördüm sanki )

Denk gelirsem o karta aklımda olsun o zaman

pinball için bir kaç kişi daha sordu. Yarın kendilerine sorup sana da bilgi veririm abi merak etme.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: