Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MNG Kargo Paketimi Kaybetti  (Okunma Sayısı 15899 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2018, 11:01:48 ÖÖ »

Abi geçmiş olsun. Üzücü cidden. Umarım en kısa sürede kargon bulunur.

Kargo firmaları gerçekten enteresan. İşim gereği bir çok kargo gelir. Emin olun, adını sanını hiç duymadığınız kargo firmalarından bile ürünler geliyor. Ve edindiğim tecrübelere göre, bir çok arkadaşın da dediği gibi, sıkıntı genellikle şubelerde oluyor.

Eğitimsiz, düşük maaşlı, normal mesai saatleri olmayan ve çoğunlukla genç insanlar bu işleri yapıyor. Ben onları kötülemek için değil, ne kadar zor şartlarda çalıştıklarını bildiğim için diyorum bunu. Sanayi şubeleri özellikle akşam saatleri muazzam kalabalık olur. Mesai bitsede bankacı misali onlar gene kargolarla uğraşırlar.

Fakat, bu kesinlikle bahane değil. Kargo firmaları ona göre tedbir almalı o zaman. Sırf bu tip aksaklıklardan insanların mağdur olması kabul edilemez.

Ayrıca, yaşanan sıkıntıların çoğu her ne kadar şubelerle alakalı olsa da, kargolar için genel konuşmak gerekirse:

MNG Kargo: Koşarak uzaklaşın! Haşat olmuş kolileri, içinden sağa sola saçılmış ürünleri teslim etmeye çalışırlar. Yanlış adres etiketi basarlar. Kargonuz 2 günde gelir. Hasarlı diye tutanak dahi tutmazlar. "Beni ilgilendirmez" havasındalar. Müşteri hizmetleri rezildir.

UPS Kargo: Bulursanız arabaya binerek uzaklaşın! Ben bu firma yüzünden müşteri kaybettiğimi bilirim! Gelmeyen kargoları, ta şehir dışındaki aktarma merkezlerinden aldığımı bilirim. (normalde buna izin vermezler.) Müşteri hizmetleri yok gibi bir şeydir. Ulaşmak pek mümkün değildir. Ulaşırsanız, biri ahizeye plak koymuş sanırsınız.

Yurtiçi Kargo: Pahalıdır, baya pahalıdır. Kargoya sigorta yaptırmazsanız biraz ucuzlar ama başına bir şey gelirse mesuliyet kabul etmezler. Her ile ilçeye gitmeyebiliyorlar. Diğer kargolara göre daha güvenilirler.

Aras Kargo: Yurtiçi Kargo gibidir onlarda. Diğer kargolara göre daha güvenilirler.

PTT Kargo: Gitmedikleri yer yoktur. Fakat, iki yakın il arasında bile gecikmeli gidebiliyorlar. "Kolinin içinde ne var? Ne gönderiyorsun?" gibi sorulara maruz kalmak, hatta içini açıp bakmak dahi istiyorlar. Öyle olmak zorundaymış. Ucuz diye rağbet görürdü. Ama pek bir espirisi kalmadı. Gene zamlanmış.

Hani böyle uzun uzun ukala gibi yazdım ama kKargo firmaları hakkında benden daha tecrübeli olanlarda vardır. Bu şekilde bilgi paylaşımı iyi olur.

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2018, 11:23:59 ÖÖ »

paylaşım için teşekkürler abi ben ptt ile devam Kahkaha

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2018, 12:01:05 ÖS »

Ben hep Ptt Kargo kullanıyorum. Kurum anlaşması olduğu için çok ucuza da gidiyor. En fazla biraz gecikmeli gidiyor ama şu ana kadar Ptt Kargo ile yaşadığım ciddi bir sıkıntım hiç olmadı.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2018, 12:55:00 ÖS »

Ben hep Ptt Kargo kullanıyorum. Kurum anlaşması olduğu için çok ucuza da gidiyor. En fazla biraz gecikmeli gidiyor ama şu ana kadar Ptt Kargo ile yaşadığım ciddi bir sıkıntım hiç olmadı.

Ben sorun yaşadım bir kez. Aldığım NES kaseti bildiğiniz tuzla buz olmuş halde un-ufak geldi. Üzerinden araç geçmiş çok büyük bir ihtimalle. Salaklığıma denk geldi, paketi de kargocunun yanında açmadım üstelik. Neyse ki satıcı anlayışlı biriydi iade aldı hiç suçu olmamasına rağmen.

Sözü şuna getirmeye çalışıyorum, olay bence tamamen şubeden şubeye değişiyor kargo firmalarında bence. Evimin dibindeki yurtiçi kargo efsane performanslar çıkartırken Buca şubesi kanser ediyor adamı. O yüzden en iyi kargo firması şu demek imkansız bence.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2018, 13:45:32 ÖS »

Ya bazen o kadar da saçma açıklamalar yapıyorlar ki, adama soruyorum neden bir kişi beni arayıp bilgi vermiyor, adam bana diyor ki SMS ile bilgi veriyoruz, e bana hiç SMS gelmedi deyince, SMS teslimden sonra geliyor diyor. Kardeşim bana ürünü teslim ettikten sonra SMS atmana ne gerek var zaten ürünü teslim etmişsin deyince, kalakalıyoruz karşılıklı. (UPS)
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2018, 13:47:56 ÖS Gönderen: amiga.os » Logged
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2018, 14:21:37 ÖS »

Ben sorun yaşadım bir kez. Aldığım NES kaseti bildiğiniz tuzla buz olmuş halde un-ufak geldi. Üzerinden araç geçmiş çok büyük bir ihtimalle. Salaklığıma denk geldi, paketi de kargocunun yanında açmadım üstelik. Neyse ki satıcı anlayışlı biriydi iade aldı hiç suçu olmamasına rağmen.

Sözü şuna getirmeye çalışıyorum, olay bence tamamen şubeden şubeye değişiyor kargo firmalarında bence. Evimin dibindeki yurtiçi kargo efsane performanslar çıkartırken Buca şubesi kanser ediyor adamı. O yüzden en iyi kargo firması şu demek imkansız bence.

Şube olayına katılıyorum. Geçtiğimiz günlerde 2x2 4 Gb ram i 60 TL ye aldım. Gönderen kişinin bulunduğu yerdeki Ptt şubesi karşı ödemeli kabul etmemiş. Arkadaşta mecburen kargoya verdi paketi ve 60 TL lik ürün için ufacık pakete 18 TL kargo ödemek zorunda kaldım.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 04, 2018, 17:27:12 ÖS »

Bizim buradaki MNG şubesi telefon açıp, ellerine ulaşan bir kargomu giriş katta bulunan komşuma bırakmayı teklif ettiler. Ödemeyi gönderen yaptığı için 1 kat merdiven çıkma zahmetine girmek istemediler. Şaka gibi
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2018, 17:40:29 ÖS »

Kahkaha

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 04, 2018, 18:36:20 ÖS »

siz siz olun PTT ile devam edin
diğerlerinden uzak durun
çok kargo alan ve gönderen biri olarak söylüyorum
ogün
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 04, 2018, 18:38:01 ÖS »

İyiki nadir retrolardan birisi kaybolmamış
Umarım bulunur abi kargo işi ülkemizde iyi işlemiyor malesef
kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2018, 08:14:24 ÖÖ »

Geçmiş olsun. Çok üzücü bir olay.
Faradrim
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 05, 2018, 09:54:46 ÖÖ »

Geçmiş olsun diğer arkadaşların da dediği gibi şubeden şubeye değişiyor olay. Ben zamanında yurtiçi ile problem yaşamıştım bölge müdürlükleri genel merkez ulaşabildiğim her yerden ulaşıp canlarını sıktım ve sonucunu aldım. Kullandığım kargo konusunda sorun yaşamadığım PTT var. Aliexpress ve yurtiçi kargolar dahil bir tanesi ne kayboldu ne hasar gördü ve hep zamanında geldi. Belki de bulunduğum yer ufak olduğundan orada çalışanlar kuryeler vs. hepsi yerel insanlar ve kuryeler çok güler yüzlü. Diğer firmalara o kadar para ödeniyor SMS için bile ücret yazıyorlar. PTT'de kargo verildiği an sisteme girince karşı tarafa anında bilgi ulaşıyor.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ocak 05, 2018, 22:29:17 ÖS »

Dün bir tornavida almıştım.Yurtiçi kargo bugün sizi evde bulamadık 3 güne şubeden almanız lazım diye mesaj atmış Ben evdeyim karım evde hepimiz duymamışız 

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ocak 06, 2018, 14:03:10 ÖS »

Bu arada Yurtiçi Kargodan Özür diliyorum adamlar cidden gelmiş posta kutumda bunu buldum. Demek ki cidden duymamışız haksızlık olmasın.

* ozur.jpg (205.02 KB, 650x430 - Görüntüleme: 1505 kez.)

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 06, 2018, 16:19:59 ÖS »

Bu arada Yurtiçi Kargodan Özür diliyorum adamlar cidden gelmiş posta kutumda bunu buldum. Demek ki cidden duymamışız haksızlık olmasın.

👍🏼

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: