Abi geçmiş olsun. Üzücü cidden. Umarım en kısa sürede kargon bulunur.
Kargo firmaları gerçekten enteresan. İşim gereği bir çok kargo gelir. Emin olun, adını sanını hiç duymadığınız kargo firmalarından bile ürünler geliyor. Ve edindiğim tecrübelere göre, bir çok arkadaşın da dediği gibi, sıkıntı genellikle şubelerde oluyor.
Eğitimsiz, düşük maaşlı, normal mesai saatleri olmayan ve çoğunlukla genç insanlar bu işleri yapıyor. Ben onları kötülemek için değil, ne kadar zor şartlarda çalıştıklarını bildiğim için diyorum bunu. Sanayi şubeleri özellikle akşam saatleri muazzam kalabalık olur. Mesai bitsede bankacı misali onlar gene kargolarla uğraşırlar.
Fakat, bu kesinlikle bahane değil. Kargo firmaları ona göre tedbir almalı o zaman. Sırf bu tip aksaklıklardan insanların mağdur olması kabul edilemez.
Ayrıca, yaşanan sıkıntıların çoğu her ne kadar şubelerle alakalı olsa da, kargolar için genel konuşmak gerekirse:
MNG Kargo: Koşarak uzaklaşın! Haşat olmuş kolileri, içinden sağa sola saçılmış ürünleri teslim etmeye çalışırlar. Yanlış adres etiketi basarlar. Kargonuz 2 günde gelir. Hasarlı diye tutanak dahi tutmazlar. "Beni ilgilendirmez" havasındalar. Müşteri hizmetleri rezildir.
UPS Kargo: Bulursanız arabaya binerek uzaklaşın! Ben bu firma yüzünden müşteri kaybettiğimi bilirim! Gelmeyen kargoları, ta şehir dışındaki aktarma merkezlerinden aldığımı bilirim. (normalde buna izin vermezler.) Müşteri hizmetleri yok gibi bir şeydir. Ulaşmak pek mümkün değildir. Ulaşırsanız, biri ahizeye plak koymuş sanırsınız.
Yurtiçi Kargo: Pahalıdır, baya pahalıdır. Kargoya sigorta yaptırmazsanız biraz ucuzlar ama başına bir şey gelirse mesuliyet kabul etmezler. Her ile ilçeye gitmeyebiliyorlar. Diğer kargolara göre daha güvenilirler.
Aras Kargo: Yurtiçi Kargo gibidir onlarda. Diğer kargolara göre daha güvenilirler.
PTT Kargo: Gitmedikleri yer yoktur. Fakat, iki yakın il arasında bile gecikmeli gidebiliyorlar. "Kolinin içinde ne var? Ne gönderiyorsun?" gibi sorulara maruz kalmak, hatta içini açıp bakmak dahi istiyorlar. Öyle olmak zorundaymış. Ucuz diye rağbet görürdü. Ama pek bir espirisi kalmadı. Gene zamlanmış.
Hani böyle uzun uzun ukala gibi yazdım ama kKargo firmaları hakkında benden daha tecrübeli olanlarda vardır. Bu şekilde bilgi paylaşımı iyi olur.