SSID'leri görebiliyorsan sorunun muhtemelen modemdeki ayarlar olmalı.
fakcakaya modemde wifi kartımın mac adresini görebildiğini söylüyor. Yani kart modeme bağlanabiliyor, sadece ip alamıyor.
Bunun nedeni modemin kullandığı protokollerle, Amiga tarafındaki TCP/IP stack'inin kullandığı protokollerin uyumsuzluğu olsa gerek.
Gördüğüm kadarıyla "Easy" kavramı sadece adında bulunan EasyNet arayüzünde (ki daha önce de dediğim gibi, ilk denemeden sonra kaldırıp attım sistemden) her şeyi elle giriyoruz.
Tabi ki ağ ip'lerini ve host name'i el ile giriyorsak, modem tarafında bunların statik olarak reserve edilmiş olması gerek. EasyNet kullanılacaksa emarti çok haklısın. IP reservasyonu yapsın.
Fakat, çoğu modem arayüzü bu açıdan yeterince esnek değil. Örneğin benim router'da ip ve mac adresi giriyorsun fakat hostname giremiyorsun. Sonra handshake aşamasında hostname'de anlaşamıyorlar ve bağlantı kurulmuyor (bağlandı görünüyor ama, internete çıkış yok).
Bu EasyNet'in tam olarak neresi Easy anlamış değilim!

DHCP yok mu EasyNet'te? Ben göremediğim için silip atmıştım.
Oysa DHCP ile modem ve stack, hostname ve tüm ip'ler için otomatik olarak anlaşıyor ve saniyeler içinde bağlantı kuruyorsunuz. IP rezervasyonu ile uğraşmaya gerek de kalmıyor.
Bence fakcakaya IP rezervasyonu vs. işlerine girmeden önce MiamiDx ile anlattığım şekilde bir denesin, olmazsa EasyNet ile saç baş yolmaya devam...