Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımArOS 'u PC ya da AmigA'sında kullanan arkadaşlar var mı?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ArOS 'u PC ya da AmigA'sında kullanan arkadaşlar var mı?  (Okunma Sayısı 7654 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 23, 2007, 05:03:30 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar

ArOS 'u Amiga ya da PC'sinde kullanan arkadaşlar forumumuzda var mı merak ettim.Varsa tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum.Kurmayı düşünüyorum PC'ime.Tavsiye eder misiniz?

Hoşça kalın

Zen
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2007, 10:34:57 ÖÖ »

Şimdi hangi AROS sürümü olduğunu hatırlamıyorum ama eski sürümlerinden birini
kurulumsuz olarak (live cd) kullanmıştım. Benim kullandığım sürümde birçok eksiklik (tasarım, uygulama azlığı vb.) olmasına rağmen hız açısından gerçekten başarılıydı.

Sana tavsiyem önce bir kurulumsuz bir dene hoşuna giderse kurulumuda yaparsın.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2007, 12:52:50 ÖS »

mouse problemi çıkarabiliyor ben denediğimde (live cd tabi) sadece usb mouse ile çalışmıştı...

HAL9000
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2008, 16:51:20 ÖS »

Konu hortlatmak gibi olmasın ama, VMware versiyonunu bugün denedim. Arayüz gayet modern. Klasik Amiga programlarından Dopus ve Snoopdos'u gördüm. Browserı dandik, Firefox (+ komple mozilla koleksiyonu) port edilirse dadından yenmez duruma gelebilir Kahkaha

Sistemdeki tek olumsuzluk, çabuk çökme (crash). Bazı programlar hemen açılırken, bazı programlara tıklandığında çökme yaşanıyor. Bunun nedenini anlamış değilim. (VMware'den mi kaynaklanıyor, bilmiyorum? WMware Player kullanarak sanal ArOS makinesini çalıştırdım. Hiç bir ayara dokunmadım. (WMware Player ile de dokunamam zaten.) ArOS ile standart olarak Doom ve Quake geliyor. İkisini de oynadım, hiçbir problem ortaya çıkmadı. (Sistem stabil çalıştı.) Bir de sesi tanımadı. Bu kullandığım makineden dolayı da kaynaklanıyor olabilir. (Nec Versa One Laptop) (Pardus Caracal Caracal Live CD'yi de işletmemişti.)

Stabilite sağlanıp, Mozilla Suite ve OpenOffice.org port edilebilirse gündelik kullanım için gayet elle tutulur bir sistem olacaktır. Sanırım OS 3.x programları da herhangi bir ekstra çaba göstermeden çalışabiliyor. Şu anda eksik diyebileceğimiz kalemlerden birisi de, Türkçe sorunu. ArOS'la default olarak bir çok dil ve bu dillerden daha çok klavye setmap'ı gelirken, Türkçe ve Türkçe Klavye bu liste içerisinde yer almıyor. Elbette bu işe bizim el atmamız gerekiyor  Karizmatik Stabil ve elle tutulur bir sistem olursa, çeviri işi ile ilgilenecek gönüllülerde ortaya çıkacaktır sanırım. (Ben de işin bir ucunda tutarım o zaman  Sustum )     

A1200/10 MB RAM/3.2GB HDD/1048S + A500Plus +  WinUAE 68040/128 MB Fast Ram/32 MB Fast RTG/85+250 MB HDF(Centrino Duo 1.40 ghz, 2 GB RAM, 160 GB HDD, DVD-RW, M$ WinVista vs...)
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2008, 17:20:50 ÖS »

Sanırım OS 3.x programları da herhangi bir ekstra çaba göstermeden çalışabiliyor.     

OS3.X programları (binary) ne yazık ki çalıştırılamıyor. Ama recompile edilerek birçok programın çalıştırılabildiği belirtilmiş.

Sık kilitlenme deneyiminize katılıyorum. En son 7-8 ay önce denediğimde sistem pek stabil değildi. Son sürümleri pek deneyemedim doğrusu.
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2008, 18:38:38 ÖS »

alp ile denemistik, celeron dual-core ile malesef calismiyordu(aros);
belkide goz ucuyla baktigimizdan oyle oldu  Kahkaha
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2008, 20:05:38 ÖS »

minimum gereksinimleri nedir?
ram/cpu/hd/vga olarak?

yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2008, 20:18:59 ÖS »

Alıntı
You will need an average PCI-based PC-AT (based on i486 or later) with PS/2 or USB mouse, PS/2,AT or USB keyboard, IDE hard disk and CD-ROM on parallel ATA or SATA configured in legacy mode, (S)VGA video card and monitor. At least 24 MB of RAM required. VESA-compliant VGA card is recommended. There`s a generic 2D-accelerated drivers (HIDD`s) for ATI and nVidia cards.

Also most of available PC-compatible VM (virtual machine) can be used. QEMU, VmVare (Server/Workstation/Fusion), Q, Bochs, MS VPC are known to work. There`s an AROS distribution called VmwAROS, which is AROS-native preinstalled in Vmware VM with some programs included.

You can add the PCI networking interface card (like pcnet32 or intel e100) to try AROS networking. If in trouble please check the FAQ if it contains any information on support of your hardware.

If you want to try sound on AROS, the best choice at this moment must be Creative 10k-based sound cards.

X86-64x port has the similar requirements, assuming that 64-bit capable Intel/AMD CPU is used. Chipset support currently limited. This port is early, please report bugs

kaynak:
http://aros.sourceforge.net/documentation/users/installation.php#id1
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: