Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Adaptörler  (Okunma Sayısı 12876 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 21, 2018, 09:33:28 ÖÖ »

özay abi senin o adaptörlerde hiçbirşey yapmadım desem yeridir. zaten besleme 110-240 olarak üretilmiş ama emin olmak için iki komponent değiştirdim. yoksa adaptör zaten uygundu.
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 21, 2018, 10:06:48 ÖÖ »

ben yine aynı fikirdeyim.
trafolu adaptörler bir süre sonra bozulur bozulmak zorundadır. switchmod bir adaptörün regülesiyle yaptığı gürültüsüyle kimsenin işi olmaz. kaldıki gürültüsünü besleme tarafında absorbe eden onlarca komponent var. bobin zamanı geldiğinde indüktansı değişir bu switchmod adaptördede oluyor ama regüle katında iş çözülüyor.. çok hassas cihazların adaptörleri hala eski tip üretiliyordur orası başka. ama kısa ve öz trafolular belirli süre sonra bozulur.  9v ölçmeniz gerekirken 15,20 ölçersiniz ve bu değer hep yukarı çıkar aşağı ineni görmedim.. polemik olsun diye yazmıyorum ama adaptör ihtiyacı olan kişi profesör değil bu kadar teknik bilgi sadece kirlilik

Trafonun sargılarının kaplı emayeleri aşırı akım çekilip gevretilmedikçe trafo ömür boyu sağlam kalır, hatta ömrümüzden sonra torunlarımızda kullanmaya devam eder.
En saülamdır.
Dezavantajları yüksek güçlerde ağır ve büyük oluşları.
Switch mod lar da aşırı akım ve voltaj koruma devreleri var.
Bir arızada anlık 300 V  üzeri çıkış verme olasılığıda yok değil.
Yinede güvenliler.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 21, 2018, 10:37:37 ÖÖ »

Şöyle yazayım o zaman, yine ikna olmayan kalırsa daha da birşey demem. Yeterince dedim. Siz bilirsiniz

Eski tiplerde trafo, diyot, kondanstör bulunur değil mi?

Yeni tipleri açın bakın, trafo yine var ama daha incelikli hesaplanması gerekeninden. Girişteki diyotlar yine eskisindekinden. Girişteki büyük filtre kondanstörü de ondan. Artı girişe gürültü kaçmasın diye filtreler, anahtarlama devresi, çıkıştaki gerilimi ölçüp düzeltmeyi sağlayan elemanlar. Bir sürü ek bozulma potansiyeli taşıyan devre ve elemanlar yani

Şimdi bana deyin ki eski tip çabuk bozulur ama yenisi daha fazla dayanır

Use the brute force, Luke
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 21, 2018, 14:56:04 ÖS »

Elime 40 yaştan büyük Türk malı bir pong klonu geçti. Test edeyim bakayım çıkış voltajını bitsin sizin bu adaptörün sağlamı sirkeyle mi olur, limonla mı olur tartışması  Kahkaha

Ben limonla olur diyorum  Kahkaha

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 21, 2018, 14:59:38 ÖS »

Bitti bitti

Use the brute force, Luke
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2018, 15:13:55 ÖS »

Eski tip büyük trafolu adaptörlerde yüksek akım çekince eğer diyotlar güçlüyse trafonun sekonder bobinleri ateş gibi olurdu, şimdiki Switching adaptörlerde mosfet transistörler ateş gibi oluyor ama içindeki mini trafo çok ısınmıyor.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: