Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro oyun ve hobi evim  (Okunma Sayısı 34437 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 19, 2019, 19:25:57 ÖS »

Selamlar arkadaşlar. Eşim artık evde oldukça fazla yer kaplayan malzemelerimi atmaya kalkınca kendime bir hobi evi dizayn etmek şart olmuştu. Uygun bir yerin bulunup alınması, içinin uygun şekle getirilmesi, eşyaların taşınması falan derken zaten yoğun olan işimden fırsat bulduğum zamanlarda evin kaba işlerini bitirdim. Yaklaşık eylül ayından beri ancak yüzüne bakılır hale getirebildim. Forumdan bazı arkadaşlar bazı konunun aşamalarını biliyor zaten, evimin son durumunu forum ahalisiyle de paylaşıp akıl akıldan üstündür felsefesiyle sizlerin de fikirlerini almak istedim. Bu vesileyle şurası şöyle olsa daha iyi olur, veya şunu da yapsan gibi fikirler veya iğrenç olmuş bir şeye benzememiş bunun yerine şöyle yap gibi her türlü olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi de bekliyor ve hepsi için şimdiden teşekkür ediyorum.
Malesef bu işe kalkışırken elimdeki malzemelerin miktarını hesaplayamadığım için 1+1 dairenin yeteceğini düşündüm fakat bana yetmedi. Bu yüzden biraz yer sıkıntım var ve babamın evindeki ve istanbuldaki evimdeki diğer bilgisayar konsol ve oyunları sanırım buraya sığdıramayacağım. Bir kısım yedekleri de zaten öbür evin deposunda bırakmak durumunda kaldım. Evi de artık almış bulunduğum için elimizdekiyle yetinmek zorunda kalacağız.
Şimdi sizinle birkaç fotoğraf paylaşıyorum. Değerli fikirlerinizi beklerim.
Odanın birini retro bilgisayar ve oyun konsollarına ayırdım. Diğer büyük oda da eski pc/mac bilgisayarlar, arcade kabin, yeni nesil konsollar ve vhs/laserdisc filmler için ayrıldı. Son zamanda merak saldığım retro hifi sistemler de burada olacak.

İlk odanın fotoğrafları

Bunlar da halen tamamlanmamış büyük odadan kareler

Şimdilik bu kadar...
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Bu arada ev izmirde , yolu düşen arkadaşları beklerim, bahçe terasta bira da ısmarlarım.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2019, 19:29:40 ÖS »

Şuan gördüklerime inanamakla mesgulum sonra yorumlayayim

C64 ve A500 gerisi teferruat
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2019, 19:30:45 ÖS »

Adam konsollar için ev almış.Çok acayip bi durum ya.Bi bana mı garip geldi Kahkaha Kahkaha
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2019, 19:32:41 ÖS »

Ben bu tarz paylaşım yapanların ceo,fabrikatör falandır diye düşünüyorum.Arkadaşlar kriz bi bizi mi vurdu ya bi ses verin
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2019, 19:59:05 ÖS »

@phantom,

Bence yenge haklı. Yenge bunları yavaş yavaş forumda satılığa çıkarsın. Forumun gözü gönlü açılır. Size de tabi bir iki şey ayırabilirsiniz.

Çok güzel gözüküyorlar. Hepimizin ortak sorunu olan yer sorununu çözmüş ve kendini kurtarmış bir arkadaşı görmek çok güzel oldu. İyi günlerde eğlenebilmek nasip olsun diyorum.

Hoşçakalın.

ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2019, 20:09:26 ÖS »

@phantom Evi çok güzel hazırlamışsınız. Tebrik ederim.

Evden ayrılırken fişleri çekmeyi ve şalterleri indirmeyi unutmayınız. Evdeki prizler ulaşılabilir yerlerde olmasına özen gösteriniz.
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2019, 20:13:35 ÖS »

Ne diyeyim, hayırlı olsun.  Güzel hareket. Bizim gözler bayram moduna geçti Kahkaha
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2019, 20:17:46 ÖS »

vay canına sayın seyirciler! zengin olmak böyle bir şeymiş demekki !
arkadaş az daha uğraşsan ev değil müze açacakmışsın neredeyse...
maşallah diyelim tütütü nazar değmesin  Masum
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2019, 20:21:24 ÖS Gönderen: Cydonian » Logged

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2019, 20:21:12 ÖS »

Tebrik ederim umarim yaş çok yoktur . Uzun yıllar güzel şekilde degerlendirebilirsiniz. Takvime baktım 1 nisan a var daha.  O yuzden aksam film izleyecektim vazgectim fotoları incelerim artik

C64 ve A500 gerisi teferruat
avukatka
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2019, 20:48:34 ÖS »

Sonra neden ben aradiklarimi bulamıyorum. Üstat sizin gibi 10 kişi olsa biz yandık.
Şaka bir yana çok güzel allah sağlık içinde kullanmayı nasip etsin

Aranıyor...Alınık
-Kutulu her çeşit Commodore ve Amiga
-kutulu AMOS ve DPaint programları
-Dünya Yazılım Oyun ve programları
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2019, 20:53:32 ÖS »

Ayıkmaya çalışıyorum eşyalı olarak kiraya verir misiniz
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 19, 2019, 21:06:59 ÖS »

Çok güzel güle güle kullanın. Her retrocunun hayali . Benim acizane tavsiyem şöyle olurdu. Elimdeki fazla cihazları satıp önce bir yer açardım. Sonrasın da oyunlar ve aparatları için evin bir bölümüne özel depo yaptırırdım. Cihazlar içinde retro konsolları ps classic, nintendo vs... tek bir crt tv ye çoğaltıcı scartlarla bağlardım ve tv nin yan tarafına 10 lu ışıklı bir konsol rafı yaptırırdım. Böylece bütün consolar bir arada tek crt de toplanmış olurdu. A500 ve a1200 ü açmalı raaflı bir masa ve tek 1084 s e bağlardım. Diğerler amigalarımı normal bırakırdım bu 4 ünü yan yana bir duvara dizerdim. Arcade kabinde diğer duvarda bir kalan son duvarada film ve retro video köşesi yapardım. Ayrı bir sigorta ve kaçak akım rolesi kullanırdım. Ben odamda yaptım kendime daha emniyetli olur. Hem işiniz bitince sigortadan kapatmanızda rahat olur.
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2019, 21:08:56 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2019, 21:10:40 ÖS »

Yok bence çok düzenli ve ortada. Hele o peluş walt disneyler. Hayatta yapamam ben böyle, çocuk mocuk girer odaya. Hele ben yokken misafir, akraba çocuğu filan girer. Bu düzen fazla banaaa Kendime devasa kapalı bir gömme dolap yaptırdım ben her şey içinde.

Şaka bir yana güzel günlerde kullanmanı dilerim. (Çocuk girmesi mevzuunda ciddiyim, kafayı yerim, cinnet sebebi)

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
BillBull
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 19, 2019, 21:25:32 ÖS »

Cok guzel cihazlar cok guzel oyunlar var. Ama şahsi fikrim isin yalnızca maddi kismi dusunulmemeli. Oradaki cihazlarin pek cogu Türkiye'de rahat bulabilecegimiz makineler degil, hatta bazilarinin ne burada,ne de herhangi bir baska sitede satis ilanini bile gormedim. Resimdekilerle karşılaştırıldığında cok minik kalacak bi koleksiyoncugum var. Onun icin bile cok zaman, cok emek harcadim. Hem yurtici hem yurtdisinda saticilarla buluştum, yurtdisindan kargolar aldim, bazı konsolları ustalarina modlattim, tamir ettirdim, bakimi, temizligi bu sistemlerin kurulmasi vs..

Evet, cok buyuk, evet cok para.. Ama harcanan emek ve zaman göz ardı edilmemeli bence.hicbir hobisi olmayan, 8 tane evi olup, 9. cuyu alan insanlar da var. Burada bir tutku,bir ugras, salt maddi güçten öte şeyler var bence.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 19, 2019, 22:08:57 ÖS »

@phantom, çok güzel olmuş ev, çok başarılı. İzmir'e geldiğimde/gelirsem mutlaka ziyaret etmek isterim.

Bu arada, retro cihazların "bugünkü" fiyatlarına bakıp hemen işi "para" ya endeksleyen arkadaşlar, @phantom retro kolleksiyonerlik hobisine dün başlamış bir arkadaşımız değil.

Ben bile çok eski sayılmam ama 1 TL'ye atari, 5 TL'ye commodore 64 görüp almadığımızı bilirim, unutmayın

@phantom, güle güle kullan kardeşim yanlız yoksa bi alarm sistemi falan kur bence eve

Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: