Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro oyun ve hobi evim  (Okunma Sayısı 36168 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 19, 2019, 22:23:19 ÖS »

Bizde evde kabinimiz var dıye sevınıyoz...
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 19, 2019, 22:31:33 ÖS »

Maşallah gözlerimiz bayram etti. Tebrikler.

Burası bir tür retro müze olmuş. Müze derken yani mümkün olduğunca her şeyden var. Burada "herbirine 1 saat ayırsam" gibi birşey pek söz konusu değil. Daha çok sergi amaçlı bir kolleksiyon oluyor.

Gözlemlediğim kadarıyla iki kolleksiyon türü daha var. Birisi oyun oynamak, program kullanmak amaçlı kolleksiyon. Bunda odak noktası oyun oynamak, high score vb. Bu kişiler retro oyunları iyi tanıyor oluyor ve ciddi high score'ler yapabiliyorlar

Diğeri de sınırlı sayıda tür ile ilgilenen ve aynı türden birçok makine toplayanlar. Bu kolleksiyonun ortaya çıkma sebebi de o türlerde zaten yeterince bilgi sahibi olup yetinmeye karar veriliyor olması sanırım. Bu derinlikte bilgi sebebiyle bu türden kolleksiyon yapanlar genelde tamir ya da yazılım geliştirme de yapıyor oluyor.

Fikir ya da ilham vermesi için aklıma gelenler: Ben böyle bir ev yapmaya kalksam aslında o bir ev değil daha çok bir atölye olurdu. Her bir cihaz ayrı ayrı kullanılabilir halde kurulu olurdu. Atölye olmasının sebebi de bu zaten, tüm cihazların kurulu olması çok geniş bir alan gerektireceği için. Aynı software kullanan cihazlar yakın ve ilgili medya'lar her bir cihaz istasyonundan ayağa kalkmadan kolayca erişilebilir olurdu. Araya sedir'ler rahat koltuklar atıştırmalık sehpaları vb.
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2019, 23:51:16 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 19, 2019, 23:12:15 ÖS »

Her şey yerli yerinde çok güzel gözüküyor..

Güle güle kullanın..
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 19, 2019, 23:31:43 ÖS »

Hayırlı olsun. Güzel bir yatırım olmuş.

Yalnız hizliresim harici alternatif bir resim klasörü linki verirseniz iyi olur. Vpn kullanan veya yurtdışından foruma girenler göremiyor.

sbaslar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 20, 2019, 13:26:36 ÖS »

Başlık , konu hakkında bir fikir veriyor ama bu derece güzel ve muntazam  bir içerik beklemiyordum.  Gerçekten muhteşem.  Herkesin hayali. 🙂 tebrik ederim.
e-sport.net
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2019, 17:30:09 ÖS »

Fotoğrafta gözüken mac monitör hangi yıla ait acaba ? Modeli nedir ? Merak ettim.
KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2019, 17:44:06 ÖS »

Ev değil, cennet olmuş bu
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2019, 19:03:39 ÖS »

Arkadaşlar kıymetli yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Genel olarak beğenilmesine sevindim. Tabi daha çok yapılacak var. Onları da bitirdikçe buradan paylaşırım.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2019, 19:30:29 ÖS »

@peaspera95 yok abi fabrikatör falan değilim sadece kişisel bir hobi diyelim. Ama hesaplasak maliyeti çok da az olmamıştır.
@freedom evet hanım artık kafayı yemişti iyice , benim için de vesile oldu
@ercanersoy teşekkür ederim. Altyapıda 5 adet 6 giriş akım korumalı priz kullandım. Hepsinin ayrı açma kapama anahtarı var. Fiş sök tak yapmıyorum. Oldukça ergonomik oldu
@phoenix teşekkürler
@cydonian yok yav zenginlikten değil., yavuzg dediği gibi yılların birikimi bu, yaklaşık 20 yıldır bende olan malzemeler var orada
@onursapci abi yaş 42 ama zamanım pek yok ilgilenecek maalesef , inşallah emeklilikte daha çok vakit ayırabileceğim
@avukatka inşallah daha güzelleri sizlerin olsun
@wildlord gel abi istediğin kadar kal kira istemez
@amigaeşref fikirlerini mutlaka dikkate alacağım. A1200 ve 500 için dediğin gibi bir planım var ama daha babamın evindeki monitörleri getiremedim. Önce o işi halletmem lazım.
@voltron çocuk işi sıkıntılı, eş dost çocuklarından duyanlar gelmek istiyor. 10 yaş altını kabul etmiyorum
@billbull dediğiniz gibi benim için emek kısmı maddi kısımdan fazla
@yavuzg ileri seviye güvenlik sağladım beklerim en kısa zamanda
@heroman benim koleksiyon mütevazi aslında . Aramızda bunun kat kat fazlasını bulunduran kirliçıkılar var
@levent teşekkür ederim. Atölye işi benim kafamda da vardı ama bir türlü kafama göre bir yer bulamadım maalesef
@zapinoz teşekkürler
@fatih hazretleri resim işini ilk fırsatta halledicem
@sbaslar teşekkür ederim
@kng beklerim oturmaya
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2019, 19:31:09 ÖS »

Fotoğrafta gözüken mac monitör hangi yıla ait acaba ? Modeli nedir ? Merak ettim.

Hangi monitör olduğunu söylerseniz bakayım
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 20, 2019, 20:00:13 ÖS »

phantom çok güzel olmuş hayırlısı ile kullanmak nasip olsun inşallah akım korumalı eiye taktığın fişler muhtemelen çok yüksek akımlardan koruyan fişlerdendir örnek elektrik hattına yıldırım düşerse korur yani basit bir koruma sağlar belki bilmiyorsundur diye bilgilendiriyim aşırı yüksek akım koruma devresi birçok güç kaynağında çok uzun zamanlar 20 yıl üstü var zaten eğer iyi bir koruma arzu edersen güvenebilceğin kesintisiz güç kaynağı almalısın bütçen varsa ups markalar iyidir. bir çokgüzel cihazı görünce yazmak istedim belkide biliyorsundur
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 20, 2019, 20:15:21 ÖS »

phantom çok güzel olmuş hayırlısı ile kullanmak nasip olsun inşallah akım korumalı eiye taktığın fişler muhtemelen çok yüksek akımlardan koruyan fişlerdendir örnek elektrik hattına yıldırım düşerse korur yani basit bir koruma sağlar belki bilmiyorsundur diye bilgilendiriyim aşırı yüksek akım koruma devresi birçok güç kaynağında çok uzun zamanlar 20 yıl üstü var zaten eğer iyi bir koruma arzu edersen güvenebilceğin kesintisiz güç kaynağı almalısın bütçen varsa ups markalar iyidir. bir çokgüzel cihazı görünce yazmak istedim belkide biliyorsundur
Doğru söylüyorsun aslında ups var ama onu başka yerde kullanıyordum. Olmazsa bunlara da bağlayalım. Bunların hepsi tek ups üzerinden beslenebilir mi?
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 20, 2019, 20:30:11 ÖS »

Doğru söylüyorsun aslında ups var ama onu başka yerde kullanıyordum. Olmazsa bunlara da bağlayalım. Bunların hepsi tek ups üzerinden beslenebilir mi?
malesef hayır ups in gücü kadarını beslersin ancak aynı hatta hepsini bağlayıp aynı anda sadece bir monitör ve cihaz açarsan muhtemelen sorun çıkmaz .
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ocak 20, 2019, 20:43:48 ÖS »

Phantom nerelerde? bir arayıp sormak lazım derken, forumda mesajı görmek güzel oldu... Çok güzel bir koleksiyon, çok güzel bir ev ve düzen...Tebrikler...

Not: Phantom sadece kendi koleksiyonu için değil, diğer koleksiyonlara da yardım eden dokunan bir arkadaşımız. Sağolsun, bana da çok yardımı dokunmuştur...

ogün
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ocak 20, 2019, 21:49:11 ÖS »

Muhteşem bir koleksiyon. Tebrikler
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: