Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış
Sayfa: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 39   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurt Dışı Paketlerine Vergi Uygulaması Başlamış  (Okunma Sayısı 279273 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #450 : Ekim 22, 2019, 15:20:09 ÖS »

Yaktınız bizi yaktınız hala ürünlerim gelmedi yurtdışından
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #451 : Ekim 26, 2019, 10:19:25 ÖÖ »

Gün geçmiyor ki fantastik bir şey başımıza gelmesin...

Geçmiş olsun. Çok tatsız bir durum.
İlk paket incelemeye girip açılmış ve fiyat tayini yapılarak vergilendirilmiş. Diğeri ise üzerindeki beyandan vergilendirilmiş gibi duruyor.

Merhaba
İki ürün de aynı tarihte, aynı anda gelip, açılmış. Muhtemelen birini farklı memur açtı ve hesap yaparken instagram/facebook gezindiği için hatalı işlem yaptı

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #452 : Ekim 27, 2019, 12:33:15 ÖS »

Bunlar daha başlangıç, hissedilir şekilde fakirleşeceğiz;
Bir Alman bir Amerikan birde Türk maliye bakanı sohpet ediyormuş;
Almana sormuşlar sizde emekli halk ne durumda;
-Bakan demiş 1000 Euro maaş alıyor 100 euroyla elektrik su ve ev masrafları 200 Euro İle çocukların eğitimi 200 Euro da kitap alıyor kalan 500 Euro İle ne yapıyorlar bilmiyorum.
Amerika’na sormuşlar;
-ABD li bakan  1000 dolar maaş.100 dolar eğlence 100 dolar eğitim 200 dolara araba ve 100 dolara son çıkan telefondan alıyorlar kalan 500 dolar İle ne yapıyorlar bilmiyorum.
Sura gelmiş Türk’e ;
- Türk demişki 1000 tl maaş veriyoruz. 500 elektrik 500 doğalgaz 500 ev kirası 500 mutfak masrafı. Herkes bakana yönelir.
- bakan kalan 500 tl yi nereden buluyorlar bilmiyorum diyor.
Birde köprü fıkrası var. Köprünün başına ve sonuna bir zenci ve ortaya mokkakko yapan bu biraz uygunsuz yazmayayım.
2020 hesap kitap bilen herkes bilir ki çok zor olacak.
Bu saatten sonra gidişi gören halk dövize saldırsa da ne fayda. Kaymak tabaka çoktan kaçtı, kalan bir kaçı ise sonradan zengin olma yandaş candaş vs. Onlarda sivri sinek misali. Adaletsiz para dağılımı olduğu sürece geleceğimiz elden gidiyor . Şimdi ilahiyat okusaydım keşke diyorum, ama iyi okur üflerim. Bu kadar okuduysanız bir kaç kuruş hayrına ateşleyin. Şaka bir yana gidişat endişe verici.

this is amiga speaking.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #453 : Ekim 27, 2019, 20:06:41 ÖS »

Ülkeyi bi batıramadın gittin @EMREZ. Bütün felaket haberleri sende. Ama nedense yıllar geçiyor bir bakıyoruz hala batmamışız. Kendi alanında oldukça bilgili olduğuna eminim. Ama bence biryerlerde çok ciddi bir hata yapıyorsun. Çünkü battığımız falan yok. Millet lüks araba jip ev alma yarışında. Böyle batılmaz. Seni yunanistana falan alalım, bildiğim kadarıyla orası gerçekten battı

Use the brute force, Luke
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #454 : Ekim 27, 2019, 22:18:55 ÖS »

Bizim milletin katlanma katsayısı yüksek öyle kolay batmayız. Ama ülkede korkunç bir israf ve borçlanma var. Vergiler ve cezalar bunun için arttırılıp duruyor. Yunanistan' da bizim bildiğimiz anlamda kriz yoktu. Orada maaşlar bizden yüksek. Avrupa birliği biraz düşürülmesini ve dondurulmasını talep etti. Oradan kıyamet koptu. 

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #455 : Ekim 28, 2019, 09:08:24 ÖÖ »

Yunanistan'da kişi başına düşen (kişisel) borç inanılmaz, adamlar çalışmıyor yani bir değer üretmiyorlar, direk siesta eğlence modu ve acımadan kredi çekiyorlar, bizdeki ortalama kişi başı borcun 10 katı falandı en son. Üretim yok, turizm parası yiyorlar. ülkenin her şeyi yabancılara (almanya) satıldı. Son ümitleri şu akdenizdeki aramalardan daha büyük pay almak (yani bizim hakkımıza da konmak). Maaşlar yüksek mi bilmiyorum ama ülkede para yok, dışarıdan birilerinin para vermesine bakıyorlar, görmüşsünüzdür göçmenler için aldıkları paraları falan yemişler. Ödenemedikten sonra yüksek maaşın değeri yok.

Türkiye'de katlanma katsayısı yüksek falan değil @haydar_abi. Biz artık sıkıntıya falan gelemiyoruz, ortalık kendi uyduruk bir çıkarı için kırıp dökenlerle doldu, geçmiş olsun eskidendi o herkesin kalenderliği. Adam trafikte önünde 120 ile gidene katlanamayıp geçiyor, bu mu katlanma katsayısı? Yazın en son herkesi altında eskisine katlanamadığı için modeli yenilenmiş arabası ile tatil yerlerine hücum ederken gördük. Lafım yok imkan vardır yapılır. Ama imkan var işte. Sırf gidiş dönüş en az 1000tl tutar. Ortalama 10'000tl'nin altında harcama ile yapılabilen tatile gerçekten katlandık mı? Tatile gitmeyip o 10'000tl'yi cebimizde tutmaya katlanmadığımız kesin yanlız.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #456 : Ekim 28, 2019, 10:04:54 ÖÖ »

Valla anlattığın Yunanistan tablosu bana yabancı gelmedi. 3 dolara aldığım ali expres parçalarına 14.5 TL gümrük ödedim. 6 ay dolmadan vergiye zam geldi. 80 milyonluk ülkede tabii ki işin kaymağını yiyip bol harcayanlar olacak.

Bu arada bu tür haberler artacak gibi.

"Meclis'e sunulan yeni kanun teklifi ile sanatçı ve yazarlar, elde ettikleri telif gelirleri 500 bin TL'yi aşarsa yüzde 40 vergi ödeyecek."

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #457 : Ekim 28, 2019, 11:09:09 ÖÖ »

Hamd olsun buradaki çoğu insanın geçim sıkıntısı yoktur herhalde... Hem geçim sıkıntısı çekip hem de retro vs. zevklere zaman ayırmak çok zor. Foruma / tatile giden ya da araba alan adama bakarak ülkenin zenginliğini anlamaya çalışmak, ekonomik çıkarım yapmak çok doğru olmaz. İğneden ipliğe, elektrikten, doğalgaza, pazardan, market alış verişine kadar herşeyin zamlandığını, işsizliğin arttığını, görmemek mümkün değil. Gümrük vergilerinin artması ve haksız vergi tepiti de şüphesiz bununla ilgili. Sağlıklı bir ekonominin, Aliexpress'den alınacak 2USD'lik ürüne vergi alınmasını çok önemseyeceğini sanmam... Belki de yanılıyoruz. Zamanla anlaşılır... Eğer sorun yok diyorsanız, yoktur. Yine de çok sağlıklı bir ekonomimiz olduğunu düşünmüyorum.

Ek olarak bu tür başlıklar sonunda siyasete kayıyor... Bu tür bir tartışmaya girmeye gerek yok (kimsenin gireceğini de sanmam). Çünkü sorun siyasi değil... İnsan kalitemiz iyi değil. Hangi parti gelirse gelsin değişecek gibi de değil. ÖTV'de öylesine gelmişti.. Geçici bir çok vergi... O nedenle Gümrük vergilerinden zevk almaya çalışmaktan başka şansımız yok...
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2019, 11:10:58 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #458 : Ekim 28, 2019, 17:02:39 ÖS »

@LW3D: üstat maddi durum, birşeyleri alamamak vb deyince burada kişisel refah seviyesinden konuşmuyormuyuz? Her seferinde konuşma şu şekilde gelişmiyor mu? "Ben şunu alamadım, şunun fiyatı şu olmuş, bilmemneleri depolara saklamışlar fiyatları uçmuş". Sonra buradan çıkarıma gidiliyor: "ülke siyaset yönetim kötü vs vs". Aynen böyle olmuyor mu?

Sonra  bunun üzerine bir noktada ben demişim ki "ya işte imkan var, millet şunu şunu yapabiliyor". Kişisel refah seviyesinden mi konuştum? Evet. Sonra sen demişsin ki "tatile giden araba alana göre ülkenin zenginliğini anlamaya çalışmak çok doğru değil". Alamadığımız şeyler üzerinden konuşulduğunda otomatik olarak her seferinde "ülke siyaset yönetim kötü" çıkarımına gidiliyor ama, o ne olacak? Neden ülkenin zenginliğine karar vermek için imkansızlıklar saylanıyor da imkanlar saylanmıyor sevgili @LW3D?

Bir de @EMREZ vakası var tabii, bu tür şikayetler biraz konuşulunca bir bakmışsın hoop yarın ülke batıyor oluyor. Yani haksız mıyım şimdi?

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #459 : Ekim 28, 2019, 17:26:14 ÖS »

Ben forumdaki çoğu şikayeti sanırım çok ciddiye alarak okumuyorum... Şu depolarda saklanan C64'ler, Amigalar ya da birilerinin stoklama yapmasından fiyatların artması ya da retro alamayışın sebebinin ülkenin yönetiminin kötü olmasına bağlı olması gibi mevzuları gözlerim görse de beynim kabul etmiyor sanırım Kahkaha Bunlar saçma şeyler.

Ama ülke parasının değerinin düşmesiyle, sadece retroların değil, iğneden ipliğe ithal edilen her şeyin fiyartının arttığı ve bunun hayatımızın her alanını etkilediği doğru... Siyasete fazla batmış iki kesim var ülkede. Bunlar tahteravallinin iki kesimi gibi, biri yönetimde oldumu diğeri, diğeri yönetimde oldumu beriki boş konuşmayı maharet sanıyor. Ne yazık ki... Bu iki kitle ne yazık ki hepmizi olumsuz etkiliyor. Ya maf olduk öldük bittik, ya süperiz, her şey yolunda sanıyoruz. Çoğu zaman ikisi de değil. Yani ne her eleştiren muhakkak haklı , ne de savunan doğru...

Elimizdeki verileri değerlendirebiliyoruz... Misal maaş artış oranlarıyla, enflasyonu karşılaştırdığın zaman ne kadar zararda olduğunu görür insanlar. Sağa sola bakmaya gerek yok... Geçen sene markette aynı ürünler için 150 TL veren adam...bu sene aynı ürünlere 250 TL veriyorsa, başkası bayramda tatile gitmiş gitmemiş ona ne? Geçen sene elektrik faturası 100 TL gelen haneye, bu sene 160-170 TL geliyorsa, referans alacağı bir şeye bakmasına gerek yok.

Sonuç olarak ne sen, ne Emrez, gerçeği saklayamaz ya da olduğundan daha fazla gösteremezsiniz zaten... Ülke ciddi ekonomik sıkıntı içerisindedir. Bunun sosyal yönüde vardır. Emrez'de sen de ben de fakirleştik. Önümüzdeki günlerde, aylarda, bunu daha da çok hissedeceğiz. Bunun gizli saklı olan bir yönü olmadığı gibi, hepimiz bayram tatiline gitsek de değişmeyecek. Herkese Amiga dağıtsakta, ilk doğal gaz faturası evlere geldiğinde, herkes farkına varacak Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 28, 2019, 18:56:17 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #460 : Ekim 28, 2019, 17:46:33 ÖS »

@LW3D: üstat maddi durum, birşeyleri alamamak vb deyince burada kişisel refah seviyesinden konuşmuyormuyuz? Her seferinde konuşma şu şekilde gelişmiyor mu? "Ben şunu alamadım, şunun fiyatı şu olmuş, bilmemneleri depolara saklamışlar fiyatları uçmuş". Sonra buradan çıkarıma gidiliyor: "ülke siyaset yönetim kötü vs vs". Aynen böyle olmuyor mu?

Sonra  bunun üzerine bir noktada ben demişim ki "ya işte imkan var, millet şunu şunu yapabiliyor". Kişisel refah seviyesinden mi konuştum? Evet. Sonra sen demişsin ki "tatile giden araba alana göre ülkenin zenginliğini anlamaya çalışmak çok doğru değil". Alamadığımız şeyler üzerinden konuşulduğunda otomatik olarak her seferinde "ülke siyaset yönetim kötü" çıkarımına gidiliyor ama, o ne olacak? Neden ülkenin zenginliğine karar vermek için imkansızlıklar saylanıyor da imkanlar saylanmıyor sevgili @LW3D?

Bir de @EMREZ vakası var tabii, bu tür şikayetler biraz konuşulunca bir bakmışsın hoop yarın ülke batıyor oluyor. Yani haksız mıyım şimdi?

Malesef haksızsınız...

Aslında emrez çok yumuşak bir dille anlatmış, ülke batmıyor, zaten batmış, o dediğiniz son model lüks arabasıyla tatile gidenler de memleket nüfusunun yüzde birinden az bir kısmı oluşturuyor malesef.

Ben siyaset konuşmayı sevmem, sadece doğruyu görmeye çalışıyorum, geniş bir pencereden bakıp siyasi fanatizmden sıyrılabilirseniz belki ne demeye çalıştığımı bir miktar anlayabilirsiniz.

Çok basit bir örnek vereyim, bugün ülkenin şanslı kesiminden biri olarak borusan otoya araç bakmaya gittim. Spesifik model vereceğim,
BMW 5.20i . 1600cc motorlu avrupa ülkeleri için mütevazı sayılabilecek bir aile aracı. Aynı aracı 2015 yılında 160.000 liraya almıştık. Bugün gittiğimde bu araca 490.000 lira civarında fatura çıkardılar. Yani 3 katından fazla olmuş fiyatı. Merak ettim bu aracın fiyatı avrupada da artmış mı bu kadar diye. Malesef hemen hemen aynı fiyattan satılıyor orada euro olarak. Sonra üşenmedim faturasını buldum eski aracın. Bize yansıyan bu üç katlık farkın hem euro kurunun artması, hem de vergilerin artmasından kaynaklı olduğunu gördüm.

Devletin gelirlerinin çok büyük bir kısmı ne yazık ki vergilerden, hem de çalışan kesimin vergilerinden geldiğini de üzülerek görüyoruz.

Şimdi bana diyebilirsiniz ne diye sızlanıyorsun 500 binlik araç almaya imkanın var demek ki diye ama bu düşünce gerçekten çok sığ olur.

Problem şu, ülkenin çok küçük bir kesimi ayda milyonlarca dolar kazanırken ( çalışarak değil ama) çok büyük bir kısmı asgari ücrete talim ederse gelinecek durum bu günkü durumdur. Bunlar da aslında iyi günlerdir.

Gördüğünüz gibi hiç siyasi bir konuya değinmedim, siyasi bir tarafım da yok, herhangibir siyasetçinin diğerinden daha dürüst olduğunu da düşünmüyorum.

Siz de lütfen şimdi bir değerlendirme yapacaksanız tamamen objektif ve geniş açılı olarak , somut örnekler üzerinden durumumuzun kötü olmadığını anlatın, belki bizim de göremediğimiz, anlayamadığımız birşeyler vardır, sayenizde olaylara bakışımız değişir belki.

Teşekkür ederim.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #461 : Ekim 28, 2019, 20:33:21 ÖS »

Ben de siyaset konusuna girmemek konusunda titiz davranıyorum. Bu konuda hemfikiriz. Ama sürekli dövize endeksli şeylerden konuşuyoruz farkındaysanız. Bunlar konusunda alım gücü düşüyor. Ben de en son yabancı bir kitaba korkunç bir miktar para verdim. E yani bunu inkar etmiyorum, öyle bir izlenim olmasın. Ben işin olumlu tarafına bakıyorum, yani bakabilirim öyle değil mi? Ve bu olumlu şeylerin görmezden gelinmesine inanamıyorum, benim durumum budur. Son yaz da tatile gidenleri örnek verdim. Ki döviz tarafında düşen alım gücünün tl tarafında hiç de öyle olmadığı konusunda bence mükemmel bir örnektir. Ya sayı neydi bir milyon mu? Bir milyon kişi adam başı birkaç bin lirayı tatil yörelerine yapıştırdı keyfini çattı geldi. Bakın bunlar yaşanmış olay, tv'lerden daha birkaç ay önce haberlerini izledik, daha nasıl objektif olunur? Esas siz sürekli tl karşısında değeri artmış döviz üzerinden konuşuyorsunuz, sevgili @phoenix @LW3D böyle mi objektif olunuyor, lütfen yapmayın.

Yüksek değerli dövizin ihracatı artırdığını, satılanların bedelinin alınanların bedelinin üzerine çıktığını biliyoruz. Ülke zarardan kara geçerken nasıl oluyor da battık batıyor oluyoruz? Yanlış anlaşılıyor herhalde, tekrar yazıyorum, herşey güllük gülistanlık pembe tablo çiziyor değilim. Ama olumlu durumlar var işte, bunların üzerinin örtülüp sürekli olumsuz konuların öne çıkarılıp genel durumun olumsuz gösterilmesine razı değilim. Bundan siyasi, ülke yönetimsel olumsuz sonuç çıkarılmasına da razı değilim. Benim durumum budur.
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2019, 20:36:42 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #462 : Ekim 28, 2019, 20:50:32 ÖS »

Bardağın dolu tarafına bakmaya çalıştığınızı söyleseniz de, enerjide dışa bağımlı bir ülkede dövizi sadece alınan ürüne, kitaba, eşyaya indirgemek çok adil olmaz. Tüm dünyada doğal gaz fiyatı düşerken, petrol sabit kalırken, bizde benzin ve doğal gaz zamları ortada. İhracat kalemlerimizin hepsinde enerjinin payı büyük. Hatta ihracatı biraz arttırmak için ara malların montajını Türkiyede yapıp ihraç gibi bir yöntem izliyorduk ki, bu aramalların, parçaların girdi maliyetleri de artmış durumda. Yani sonuç olarak ihracatın artışının ülke refahına, ekonomisine pek katkısı yok Aynı parayı kazanabilmek için rakip ülkelerden daha fazla satmak durumunda kalıyor, ulaşımdan, yakıta, şu anda bilgisayarımıza enerji veren elektriğe kadar her şeye çok daha fazlasını ödüyoruz.

Olumlu olarak bakabileceğimiz hiç bir şey yok. Ama ben size yardımcı olayım yine de... Faizler düştü... Bankalardan faizle kredi alıp, uyuşmak için güzel bir ortam mevcut. Döviz düştü, düşüyor...En azından bu kadar dış baskıya rağmen çıkmadı... Bunlar ekonomik olarak anlamlımıdır? Tek başlarına değil. Ama isteyene tesellidir.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #463 : Ekim 28, 2019, 23:38:05 ÖS »

Son tahlilde ülke kara geçti mi? Geçti. Durum böyleyken hala alt kalemleri inceleyip "ya aslında zararda olmamız lazım" hesabı yapmam ben. Ülke kara geçebildiğine göre demek ki olumlular olumsuzlara galip gelmiş. Demek ki "olumlu olarak bakabileceğimiz hiç bir şey yok" sözünüzdeki "hiçbirşey" e indirgediğiniz olumlular aslında olumsuzlara baskın çıkmış. Demek ki ne yapıyormuşsunuz? Olumlu bir sürü şeyi yok gösteriyormuşsunuz. Demek ki neymiş? Gerçekleri saklıyormuşsunuz.

Haksızlık yapmayı kendine hak görerek bunu yapanları kınıyorum. Geri kalanlara diyecek birşeyim yok

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #464 : Ekim 29, 2019, 00:29:51 ÖÖ »

Lafla peynir gemisi yürümez derler... Kara geçtiğimizi nereden çıkardınız bilmiyorum ama olumlular, olumsuzluklara baskın çıktı diyorsanız, daha yazacak bir şey yok demektir. Yetkililerde bunun farkına varsa da yeni vergiler türetmek ve zamlar yapmak yerine, olumlu havayı tüm insanımıza hissettirseler Kahkaha

Sayfa: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 39   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: