Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Lazarus'u tanıyalım ...  (Okunma Sayısı 23196 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2008, 13:56:58 ÖS »

evet diğeri fixdisk idi. ama bir blokta takıldı mı bırakmazdı meret

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2008, 14:13:53 ÖS »

Hmm, evet bir de fixdisk vardı. Birçok ölü disketi kurtardığına şahit olmuşumdur. Bir blokta dakikalarca takılıp kalırdı belki ama, yeterli sabrı gösterirseniz, 50-60 kez okuttuktan sonra ne yapar eder düzeltirdi hatayı.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2008, 14:18:20 ÖS »

DiskDoctorzede arkadaslara Dave Haynie'nin bizzat yazdigi DiskSalv oneriyorum, her derde deva (alpde onermis)

bu arada, hosgeldin lazarus
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2008, 14:27:25 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 31, 2008, 01:07:11 ÖÖ »

Hoş geldin Lazarus.

Pic'i severim. Pek uğraşmadım ama bırakamadımda. 6502 asm'den sonra tekrar Z80'e göz kırpmaya başladım. Ayrıca ST 7 serisi microcontroller ile flört ediyorum. Single/double layer PCB çizerim.

Not:Bilen biri varsa söylesin. speccy için kod yazmaya başlamak için hangi editör-büdütör (edi-büdü çifti ) kullanmalıyım. Yazdığım kodu compile edince bana direkt emulatörde çalışabilen bir outfile üreten bir program lazım. (Türkçe açıklaması olsa züper olur.)
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ocak 31, 2008, 01:12:45 ÖÖ »

merhaba, abi derhal yardımcı olcam, ingilizcen nasıl bilmiyorum ama, aradığın herşey burda. z80 Asm ye dair.

http://map.tni.nl/articles/

uzun yazamadım özür dilerim. önemsizde olsa bir arızayı gidermem gerekiyor. saygılarımla.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2008, 10:30:03 ÖÖ »

Bende pic ile amiga tüm modellere (a3000-4000 dahil) klavye, pc mouse optik multimedia vs. hepsini çalıştıran ve playstation  joystick devresi yaptım gecikme zamanını süper denilebilir yan sanayi orjinal hepsine uyumlu. yine tüm amiga modellerine istediğin pc floppysi ister cihazın içindeki ister harici çıkışına takmak amaçlı devre hazırladım. amatör olarak pic ile rgb çalışmalarım devam ediyor basit bir tv test devresi yapmayı düşünüyorum. amiga 500 üm için modülatörüm bozulunca modülatörü mönitöre takmak için devre yaptım tabi monitör herz sorunu olunca scandoubler yapmaya niyetlendim ama tam ona başlarken modülatörü tamir edince yapmaktan vazgeçtim. amiga 500 üme led vumetri yaptım modlarda ışılar yanıp sönüyor mükemmel görünüyor. şimdilerde zaman sorunum var çocuktan fırsat bulup pek cihazlarla ilgilenemiyorum, sizin elektronik bilginiz bize faydalı olacaktır bazı şeyleri bir adım daha öteye taşıyabiliriz diye düşünüyorum.

this is amiga speaking.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2008, 11:30:25 ÖÖ »

Emrez dostum, gerçekten çok iyi çalışmalar yapmışsın.
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Ocak 31, 2008, 11:57:11 ÖÖ »

elbetteki, orjinal fikirler üzerine birlikte çalışma gibi bir şans yakalarsak çok güzel faydalı bişeyler çıkabilir, katılıyorum. elektronikle uğraşmak ve faydalı şeyler yapmak vakit buldukça çok güzel olur, hele birde retro bir alete hazırladığın bir devrenin çalışabildiğini görmenin mutluluğunu iyi bilirim, uzun süre kafa yormuş olsamda benimde mutlaka eksiklerim çoktur.

emrez  modulatorla, monitor arası bağlantı durumunu anlayamadım, monitorle amiga arası bağlantı uygun soketli RGB kabloyla değilmi ? eğer yanlış hatırlamıyorsam modulator Amigayı TV ye bağlamak içindi.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 31, 2008, 12:20:09 ÖS »

amiganın rgb sinyalini monitörün rgb sine bağlıyorum aradaki tek sorun horizantal ve vektral sinyalleri amiganın çok düşük monitörler 60 herz altını çalıştırmıyor. o aradaki herzi 50 değilde 75 yapsak süper olur. bunun için tarama sıklaştırıcı devreler var ama çok çaba gerektirir yapması bence daha basit bir devre ile olur ama benim yaptığım 640*480 50 herz 3 monitör denedim sadece hp 17" olanı ekranda 640*480 50 herz input signal yazısı gelip görüntü vermedi.

this is amiga speaking.
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Ocak 31, 2008, 13:09:54 ÖS »

anladım sen PC monitörü kastetmişsin. şimdi oldu.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 31, 2008, 14:32:18 ÖS »

Lazarus üyeliğini sildirmişsin. burayı okursun diye düşünüyorum. Lütfen tekrar üye ol aksi durumda bende üyeliğimi iptal ettireceğim.

this is amiga speaking.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ocak 31, 2008, 14:48:42 ÖS »

hayırdır?
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ocak 31, 2008, 15:35:29 ÖS »

Demek ki Lazarus aynı zamanda Star Wars fanıymış, öğrenmiş olduk. Şimdi bir de "R2D2'yu tanıyalım" diye bir topic açmak lazım.

...kendisi C-3PO'nun kankasıdır. bip bip öter durur. zor durumda jedilara ışın kılıcı fırlatmaktan lazanya pişirmeye kadar her tür marifeti mevcuttur... :p
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 31, 2008, 15:38:39 ÖS »

yemin ederim ki çok sevindim burada olduğuna, ismini mat görünce birde pm çıkmayınca üzülmüştüm. Tekrardan hoş geldin kardeş.

this is amiga speaking.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 01, 2008, 09:46:39 ÖÖ »

Hoş geldin arkadaş
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: