Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetwin32 Allaple.Gen html savar :(
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: win32 Allaple.Gen html savar :(  (Okunma Sayısı 4711 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
r2d2
Ziyaretçi
« : Şubat 07, 2008, 18:15:16 ÖS »

"win32 Allaple.Gen" html trojan oldukça bulaşıcı bir html solucanı. raporlara göre yayılma dışında bir zararı yok. ama artık her sistemde hali ile anti virüs olduğundan oldukça gürültü oluyor. benim sorunum ise, önemli htm notları olarak kaydettiğim parçaları fix edememek. nod32 disinfect etmek yerine direk silmeyi öneriyor, dier birçok antivirüste öyle. bunları silmeden düzeltmenin bir yolu varmıdır?
alfie46
Üye
**

firefox

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2008, 09:47:46 ÖÖ »

Slm, Hocam bu trojen hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilirmisin
aynı trojen bende var NOD32'nin loglarına baktığımda Temporary Internet Files klasörünün içinde gösteriyor ama Temporary Internet Files klaasörünü hallaç pamuğu gibi çırptım karıştırdım bulamadım.
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2008, 12:10:07 ÖS »

görmezden gelin benim eksplorer exe zamanla 16 mb leri buluyor ramda yani bir sürü kurtçuk takılıyor peşine birazda ağırlaştırıyor bilgisayarımı ama ben antivirüs yazılımlarından gördüğüm zararı onlardan görmüyorum

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2008, 00:24:37 ÖÖ »

explorer.exe'nin zamanla şişmesi doğal. Kurtçuğa alamet değil mybee
thumbnail oluşturulurken bile explorer.exe şişiyor. Sonuçta grafik/pencere çiziyor, dosya işlemleri yapıyor vs.

Lakin bu kurtçuk mevzuu kafamı kurcalıyor, ya ben hiç farketmiyorum, ya da bana gelmiyor bunlar. Hiç öyle şeyler olmuyor bana yahu... üstelik resident bir antivirus de çalıştırmıyorum. Bitdefender'ın on-demand versionunu kurdum, şüphelendiğim dosyaları tarıyorum el ile.

(Ha ama şu usb hedeleri yok mu, herkesin flash diskinde avp0 var, artık hiçbir diski üzerine çift klik yaparak açmıyorum alışkanlık oldu. windows klasörünüzün altında avp0.* iki adet gizli sistem dosyası varsa -ya da gizli dosyaları görüntüleyemiyorsanız- sizde de var, tebrikler.. neyse ki kolayca temizlenebiliyor.)

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2008, 08:53:11 ÖÖ »

Bu kurtçukla karşılaşmadım ama bayağ sorunlar yaşadığım oluyor...

güvenlikle ilgili aşağıdaki uygulamayı yeni fark ettim. belki benim gibi daha önce fark etmeyenler vardır.

http://technet.microsoft.com/tr-tr/sysinternals/bb963902(en-us).aspx

Autoruns adlı uygulama msconfig'in biraz daha gelişmişi ve bilgisayarınız açıldığında neler yükleniyorsa gösteriyor. Bazı virüs ve zararlıları bu şekilde tespit edip saf dışı bırakmak mümkün olabilir.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2008, 12:06:06 ÖS »

Bu kurtçukla karşılaşmadım ama bayağ sorunlar yaşadığım oluyor...

güvenlikle ilgili aşağıdaki uygulamayı yeni fark ettim. belki benim gibi daha önce fark etmeyenler vardır.

http://technet.microsoft.com/tr-tr/sysinternals/bb963902(en-us).aspx

Autoruns adlı uygulama msconfig'in biraz daha gelişmişi ve bilgisayarınız açıldığında neler yükleniyorsa gösteriyor. Bazı virüs ve zararlıları bu şekilde tespit edip saf dışı bırakmak mümkün olabilir.

Hmm teşekkürler gökhan, sysinternals'ın bu aracını kaçırmışım! Filemon, regmon ve processxp gibi mükemmel araçlarının yanında bu da süper olmuş.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: