Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeUSB DC Motor Kontrolü Yardım
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: USB DC Motor Kontrolü Yardım  (Okunma Sayısı 9852 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 28, 2020, 19:02:07 ÖS »

http://www.giga.co.za/ocart/index.php?route=product/product&product_id=229
https://www.robitshop.com/urun/whacker-ubw-gelistirme-karti-18f2553-usb-bit
https://www.robitshop.com/urun/micro-maestro-6-kanal-servo-motor-surucusu-montajli

Bu usb 2 kanal röle takınca verdiği hata
https://youtu.be/jrutW2qjwaw

Bu da usb micro maestor 6 kanal servo motor sürücü tanıtım videosu
https://www.youtube.com/watch?v=AqToEWmTVXA&t=1s

Arkadaşlar merhaba yardımınıza ihtiyacım var usb ile dc motor sürmek istiyorum ve bunun için bazı cihazlar aldım ancak hiç birini kullanamadım çalıştıramadım bi yardımcı olursanız sevinirim.

En basit mantıkla röle kullanarak usb den basit bir sinyal çıkışı ile röleyi tetikleyip dc motoru çalıştırabilirim diye düşündüm ve bunun için usb hid uyumlu 2 li röle kartından 2 adet satın aldım biri yedekli olsun diye lakin videoda göreceğiniz gibi windows 10 yüklü tablet bilgisayarım ve masa üstü bilgisayarım cihazı tanıyamıyor.

Usb kabloyu değiştirdim aynı sorun devam etti, ikinci cihazı denedim onda da aynı sorun belki bu bilgisayarda sorun vardır diyerek masa üstü bilgisayarımda denedim onda da aynı sorun ne bilgisayar cihazı tanıyor nede cihazın programı cihazı görüyor yani olabiliecek tüm kombinasyonları denedim ama bir türlü olmadı yani neyi yapamıyorum anlamadım çok basit bir şey bu aslında.

Neyse 3 tane farklı cihaz almıştım röleden vaz geçtim ikinci attığım video da ise bir kadın var usb ile servo motor kontrolünü anlatıyor aynı cihazı aldım linkine bakabilirsiniz yukarıdan videodaki anlatılanların aynısını yaptım tek fark orda lipo pil kullanılmış servo motorlar için ben de o olmadığı için 5V usb şarj aleti cihazının kablolarını kullandım fakat yine çalıştıramadım.

Son aldığım cihazda tablette kullanacağım için usb seri port dönüştürücü görevi görüyor ama onuda çalıştıramadım tablet cihazı com6 olarak tanıdı onda sıkıntı yok ama internetten bir seriport kontrol programı indirdim basit bir programdı veri yaz tuşuna tıkladım ve portlardan çıkan sinyali doğrudan motora yönlendirdim ama motor tık bile demedi.

Sizce neyi yanlış yapıyorum bu kadar zor olmasa gerek özellikle de usb röle çok basit bir cihaz programı da hazır driver gerektirmiyor yazmışlar ama olmadı.
« Son Düzenleme: Mart 28, 2020, 19:06:04 ÖS Gönderen: programci42 » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2020, 19:30:43 ÖS »

Driverını kurdunuz mu?

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2020, 19:39:22 ÖS »

USB rölenin driveri yokmuş Windows 10 otomatik tanır yaziyordu yabancı forumlarda kendine ait bı test kontrol programı var çalıştırınca direk görmesi lazım ama sanırım Windows taniyamadigi için program cihazı algilayamiyor.

Diğer micro maestor 6 kanal servo motor kontrol cihazı ise driveri mevcut kurdum onu Windows cihazı tanıdı bununda yine kendine ait kontrol ve test programı var bu program da cihazı algıladı sorun yok bağlantılarını da doğru yaptığımı düşünüyorum ama servo motor çalışmadı durum bu.
amenofis
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2020, 19:59:21 ÖS »

Böyle bilinmeyen donanımlarla uğraşmak yerine basitçe arduino ile yapabilirsiniz.
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2020, 20:05:59 ÖS »

@programci42,

Merhabalar, ben FAULHABER marka DC Micromotor lardan kullandım. Oldukça kaliteli ve bir o kadar da pahalı motorlar. Her micromotor için aynı şey geçerli mi bilmiyorum. Ancak bu markada durum şuydu. DC Micromotor un bir de controller ı var. Ayrıca controller üzerinden motora hükmedebilmek icin PC üzerine kurulması gereken driverları var. Bu driver lar PC ye kurulduktan sonra size bazı kontrol komutları sağlayacaktır. Cihazları "PC->USB veya COM bağlatısı->Controller->DC Motor" bağlantı kablolaması doğru yapıldıktan sonra MS Visual studio aracılığı ile ister VB veya VC# ile rahatlıkla kullanbilirsiniz.

Bu yapının olmadığı durumlarda nasıl haberleşirsiniz, nasıl bir controller cı kullanırsınız bilemiyorum. Standart MS Visual studio nun COM nesnesi dışında yani RS232 Komutları üzerinden direkt çalıştırabilmeniz içinde en azından sürücü komutlara ihtiyacınız olacatır. Bunu da motor üreticisi sağlamalıdır.

Kolay gelsin.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 28, 2020, 20:10:35 ÖS »

Bilgisayar / tablet internete bağlıdır değil mi?

Gördüğüm kadarıyla bunlar microchip'in usb altyapısını kullanıyor. microchip.com'daki sizin pic'lerin sayfasından ya da "application notes" deki sizin pic'lerden kullanan usb uygulamaları sayfalarından driverler bulunabilir diye düşünüyorum. Yanlız buna gerek kalmadan bilgisayarlar internete bağlıysa driverler otomatik yüklenmeliydi

Bu tür kartları yapanlar driver kurulumu meselesini hiç doğru düzgün test etmiyorlar şeklinde bir izlenimim var. Daha önce de benzer durumlarla karşılaşmıştım. Driverleri tutturana kadar uğraştırıyor, sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Driverler yüklenene kadar olmadık birşeyler yapmamaya çalışın, kartlar bozulmasın.... hatırlatayım dedim, oluyor çünkü.

Use the brute force, Luke
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2020, 20:44:09 ÖS »

USB rölenin driveri yokmuş Windows 10 otomatik tanır yaziyordu ...

Röle kartında V-USB kullanılmış. Röle kartını satın aldığınız sayfada kartın gerçek tasarımcısının sayfasına bir link var. Orada elemanın V-USB Wiki sayfasını okudunuz mu?

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2020, 21:11:39 ÖS »

Alıntı
Röle kartında V-USB kullanılmış. Röle kartını satın aldığınız sayfada kartın gerçek tasarımcısının sayfasına bir link var. Orada elemanın V-USB Wiki sayfasını okudunuz mu?

Evet okudum zaten github proje kodlarını ve derlenmiş exe uygulamasını burdan indirdim ancak uygulama cihazı algilayamiyor ilk video yu izlediniz mi cihaz USB den bilgisayara bağlı ancak her 2 sn de bir cihaz arızalı şeklinde uyarı veriyor ben çıkarıp takmıyorum takılı olduğu sürece bu hatayı veriyor zaten videoda gördüğünüz gibi Windows cihazı yukleyemiyor bu arada tabi ki bilgisayar sürekli internete bağlı durumda ve sürücüleri internetten güncelleme seçeneği de açık denemek isteyen olursa cihazı gönderebilirim 
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2020, 22:28:03 ÖS »

Usb'den çok güç çekiyor ve usb gücü kesiyor gibi...

Use the brute force, Luke
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2020, 22:47:56 ÖS »

Alıntı
Usb'den çok güç çekiyor ve usb gücü kesiyor gibi...

Peki ne yapmamız lazım USB bin gücü sabittir 5v çalışır ama amperini bilmiyorum ama o da sabittir sanırım bilgisayardan bilgisayara de değişeceğini sanmıyorum.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2020, 23:15:58 ÖS »

@programcı42, adam wiki yazısında windows'da problem olduğunu yazmış linux'da çalışıyor demiş. windows'da çalışması için araya USB hub bağlayın demiş.

Bu yüzden dedim okudunuz mu diye.

http://vusb.wikidot.com/project:driver-less-usb-relays-hid-interface

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 29, 2020, 11:59:53 ÖÖ »

Evet ben de 1 tane 4 port USB çoklayıcı vardı onunla denedim yine de olmadı
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mart 29, 2020, 14:27:30 ÖS »

Evet ben de 1 tane 4 port USB çoklayıcı vardı onunla denedim yine de olmadı
Peki kullanmış olduğunuz usb hub harici güç beslemeli mi?
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 29, 2020, 15:06:55 ÖS »

Yok hayır o da gücü bilgisayardan çekiyor.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Mart 29, 2020, 15:15:33 ÖS »

Yok hayır o da gücü bilgisayardan çekiyor.
Gücü bilgisayardan alıyorsa pc usb çıkışı usb 2.0 500mA usb 3.0 900mA güç verir ayrı güç beslemesi yoksa takmış olduğunuz usb hub bir işe yaramaz sonuçta pc deki usb gücünü iletiyor sorun bundan kaynaklı olabilir benim ki sadece tahmin
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: