Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelDeluxe Paint'in hayatımıza etkisi... Hiç Kullandınız mı?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Deluxe Paint'in hayatımıza etkisi... Hiç Kullandınız mı?  (Okunma Sayısı 16535 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 17, 2020, 13:58:47 ÖS »

'90 li yıllarda bir arkadaş, " Michael Jackson "Black or White" orijinal klibindeki, değişik ırklardaki insanların yüz değişimlerini yapmak için, Amiga ve Delux Paint Metamorphose özelliği kullanılmış" demişti.

Bilmiyorum ne kadar gerçektir... Masum

https://www.youtube.com/watch?v=F2AitTPI5U0

Bu efektleri bildiğim kadarıyla ILM firması yaptı ve Amiga kullanmadılar. Ama bu klipten sonra diğer hiç bir kişisel bilgisayarda morph yapabilen programlar yokken, MorphPlus ve Cinemorph adlı iki farklı yazılımla biz benzerlerini yapıyorduk...

Alper'in bahsettiği Cemre Özkurt'a gelince, Çoğunuz onu Karete Kamil serisinden tanıyacaktır...

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 17, 2020, 22:04:12 ÖS »

Cemre abini Beat:The Game adlı bir oyunu da vardı. Tamamen aklımdan çıkmış bak o. Şimdi gördüm. Oyunun fiyatı da uygun ben bir ara alıp live oyniyim bu oyunu.

https://store.steampowered.com/app/543100/Beat_The_Game/

Valla Alper abi senin bu deluxe paint tutkun benide gaza getiriyor. Bir hayranın olarak yeni yayınını sabırsızlıkla bekliyorum Kahkaha sevgiler.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Haziran 14, 2023, 12:24:08 ÖS »

Deluxe paint benim içinde en cok zaman harcadıgım programdı.ugrasa ugrasa cok sey ogrenmıstım.hatta oyunlardakı grafikleri araklamak için freeze kartus almıstım ve bır cok resmı orada ınceleme fırsatım olmustu. ozellikle agony de ki ara resımler o bulutlar, masmavı gokyuzu aklımı basımdan almıştı.
hatta hic dinlemememe ragmen gunsnroses in logosunu cizmistim ve hatırladıgım kadarıyla bayada iyi olmustu ancak o disketler maalesef yoklar.
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Haziran 15, 2023, 18:04:59 ÖS »

'90 li yıllarda bir arkadaş, " Michael Jackson "Black or White" orijinal klibindeki, değişik ırklardaki insanların yüz değişimlerini yapmak için, Amiga ve Delux Paint Metamorphose özelliği kullanılmış" demişti.

Bilmiyorum ne kadar gerçektir... Masum

https://www.youtube.com/watch?v=F2AitTPI5U0

Bu efektleri bildiğim kadarıyla ILM firması yaptı ve Amiga kullanmadılar. Ama bu klipten sonra diğer hiç bir kişisel bilgisayarda morph yapabilen programlar yokken, MorphPlus ve Cinemorph adlı iki farklı yazılımla biz benzerlerini yapıyorduk...

Alper'in bahsettiği Cemre Özkurt'a gelince, Çoğunuz onu Karete Kamil serisinden tanıyacaktır...

O zamanlar hatırladığım, bir arkadaşımın PC'de çalışan bir programı hacker/cracker sitelerinden indirip getirmişti. Program Elastic Reality idi, Michael Jackson'ın klibi bunla yapıldı falan demişti de o zaman vay falan demiştik.... Mütevazi PC'lerimizde küçük ölçekli resimlerde morph yapabiliyorduk.

Program ile ilgili  detay:
https://en.wikipedia.org/wiki/Avid_Elastic_Reality

badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2023, 10:55:19 ÖÖ »

C64 den sonra 90 ların başında pc ile tanıştım. İlk aldığım intel 8088, hdd si olmayan bir bilgisayardı. Program yüklemek için disket tak çıkar çok büyük hamallıktı. Fakat (hatırladığım kadarıyla) deluxe paint ile tanışmam bundan sonra aldığım 80286 işlemcili pc ile oldu. Msdos tabanlı bu pc de bir hdd bulunuyordu ve 8088 ile karşılaştırdığımda çok büyük bir performans artışı sağlamıştı. Deluxe paint ile yaptığım ilk resimlerimi bu pc de yapmıştım. Boyama kitabıyla ilk tanışan çocuk gibi zevk ve heyecan duymuştum. Çizimlerimi disketlerin içine kaydetmiştim. O disketler evde ama nerede ? Bulursam yayınlarım..
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2023, 10:59:57 ÖÖ Gönderen: badocan » Logged
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2023, 14:56:31 ÖS »

Ozamanlar Özel bir TV kanalında çalışıyordum sene 90; 92 de olabilir, DPaint ile Animasyonlar ve Alt yazıları yapıyordum, Şeffaf alt yazı özelliğini çok kullanırdım. ATV Star gibi büyük kanallarda reklamlar animasyonlarında  Amiga kullandığını görmüştüm. Bazen disket resmi çıkardı eskiler bilir hiç denk geldimi bilmem.. Masum

DO-IT-YOURSELF
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Haziran 22, 2023, 18:03:49 ÖS »

deluxe paint 1992 den beri sıkça ve severek kullandığım program bana bu programı sevdiren sevgili plasticman ve abash a vede mathmana teşekkür ederim
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: