Diablo 2, NFS Porsche ve Quake 2 ile birlikte benim Asus Banshee kartin olmazsa olmaz oyunlarindandi.
NFS Porsche, klasik 90'lar kafasındaki NFS oyunlarının sonuncusuydu. Porsche ve NFS Motorcity Online'dan sonra EA oyun motorunu değiştirdi ve konsollara da çıkan Hot Pursuit 2 (2002) oyunu ile birlikte NFS oyunlarında bir faz değişimi gerçekleşti.
Bu dönemden sonraki aşamaya Fast & Furious kafası da diyebiliriz

Bu yüzden son klasik NFS oyunu NFS Porsche gibi gelir bana hep.
Lafı açılmışken herkese sorayım, en sevdiğiniz NFS hangisi? Benim NFS4:High Stakes. Aslında NFS3'ün geliştirilmiş bir halidir. NFS4'te NFS3 Hot Pursuit'teki bütün yollar ve çoğu araç zaten varken üstüne bir sürü harika yeni yol ve araç eklendi. Arabaların camları saydamlaştı ve sürücü dahil iç kısımları dışardan görünür hale geldi. Hasar modellemesi eklendi. Çok şık 3D iç kokpitler eklendi. Ekstradan da ilk kariyer modu NFS4 ile gelmiş oldu.
2000 sonrası NFS'ler içinde de "Most Wanted" en çok eğlendiğim modern NFS oyunuydu.
Nfs3'ü zamanında çok oynadık. Her yolu ezbere biliyorum gibi. Arabalar bir türlü yana kayarak ilerleyemez (ralli tarzı ya da biraz drift gibi, çok uğraştım, olmuyor). Sonra nfs4. Zamanında asus v3400tnt ile bir türlü akıcı oynayamadığım gıcık oyun. Elalemin benimki ile birebir aynı özellikli (ama vivo'suz) creative tnt'si yağ gibi akarken hem de... Software rendering'i şahanedir. Aydınlığı sonuna kadar açabilirsiniz ve görüntü renkler hiç bozulmaz. Kindiak park'ın tur bitiminde start noktasını uzaktan gördüğünüzde voodoo2 ile kilitlenebilmektedir. Kupa mı oynuyorsunuz? kötü haber

Nfs4'ün kupa modları falan harikaydı. Bu ikisi için playstation1 daha iyidir diyeceğim geliyor ama değil. Pc daha iyi. Ne yazık ki bu ikisinin fizik motoru kötü, o açıdan playstation1 daha oynanabilir hissettiriyor. Bir de kupa modunda oynarken yolları arasıra mirror olarak açıyor, yani normalde sağa dönülen yer sola dönülen yer haline geliyor... berbat.
Nfs 3 ve 4 ayarında oyun olarak esas test drive 5'i tavsiye edebilirim. Ve pc'de değil playstation 1'de analog kol ile oynayın. Pc'de tnt zamanı civarı ekran kartı ister, software rendering yok. Test drive 5'te arabalar spin atmaya kaza yapmaya meyilli, trafik polisler falan daha şamatalı bir oyundur kendisi. Test drive 4'te var ama 5'e göre daha az gelişmiş duruyor, meraklısı bakabilir ama nfs3 ayarında bir şey falan beklemeyin, playstation versiyonu yine daha iyi. Pc versiyonu 8-bit software rendering ya da glide açabiliyor, d3d yok.
Nfs porsche'ye gelince, bunların hepsini döver. Software rendering ile açmayı becerebilen olursa nasıl yaptığınızı bana da haber verin, bir dll eksik

ne yazık ki playstation 1 versiyonu pc versiyondan çok çok geride. Ps2 için ise nfs porsche ya da nfs 2000 yapmadılar diye biliyorum.
Nfs'nin geri kalanına girmiyorum çünkü konu başlığı olan 3dfx'in boyunu aşıyor, dallanıyor, budaklanıyor... Sonrasını ps2 ile oynayın zaten demekle yetineyim. Hazır ps2'yi açmışken burnout 3'e de bakın

Bu arada diablo 2 sayesinde farkettiğim bir şeyi yazayım. Glide modu genelde direct3d moduna göre daha az ram ile yetinebiliyor. Diablo 2'de d3d glide'ye göre tahminim 1.5 - 2 kat daha fazla ram kullanıyor olmalı. D2 takılmalı çalışıyorsa ve glide yoksa software rendering ile oynayın. Renkli aydınlatmalar gider ama en azından daha akıcı oynarsınız. (D2 64mb ram ile çalışıyor ama aslında tam bir ram canavarı. D3d işin içine girince 256mb bile az mı geldi dediğim zamanlar oldu) 3dfx'iniz varsa diğer oyunlarda da glide çoğu zaman daha akıcı sonuç veriyor.