Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 29   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 98 / DOS / 3dfx Oyun Günlükleri  (Okunma Sayısı 205920 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #150 : Eylül 16, 2020, 16:41:52 ÖS »

Ecstatica, zamanında severek oynamış olduğum bir oyundu. Güzel hatırlatma için teşekkür ederim

Rica ederim

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #151 : Eylül 16, 2020, 16:43:47 ÖS »

3dfx II li sistemimi kuruyorum yarın.
En sonunda bunu da yaptırdınız bu güzel paylaşımlarla...

Alper abi 3dfx ve Win98 candır, kolay gelsin kurulumda.
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2022, 00:49:49 ÖÖ Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #152 : Eylül 16, 2020, 18:36:01 ÖS »

Alper abi pişman olmayacaksın cidden güzel oyunlar var. Crt mönitoru bağla arkana yaslan derim sevgiler

Descent 3'te baya ilerledim. keyifli oyun. Mdk duruyor. Playstationda denedim ama pek gitmedi. Pc'de de deneyeceğim. Sonra buradaki oyunlarda var. Moto Racer 1'i bitirdim şahane cidden.

* descent.jpg (148.57 KB, 522x800 - Görüntüleme: 485 kez.)

* descent2.jpg (149.93 KB, 497x800 - Görüntüleme: 388 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2020, 21:47:00 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #153 : Eylül 16, 2020, 22:05:29 ÖS »

@AmigaEsref

Ekrandan çekilen görüntüler süper, CRT ile tam dönemine uygun gözüküyor oyunlar.
Descent'e çok benzeyen bir oyun daha var ismi Forsaken, bir göz atılabilir

İyi eğlenceler
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2020, 22:08:42 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #154 : Eylül 16, 2020, 22:49:03 ÖS »

Benim sistem kurulu zaten.
Sadece eşim ile papaz olmadan onu da nasıl kurarım diye düşünüyorum.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #155 : Eylül 16, 2020, 22:50:11 ÖS »

Benim sistem kurulu zaten.
Sadece eşim ile papaz olmadan onu da nasıl kurarım diye düşünüyorum.

Alper abi, bizim görmek istediğimizi söylesen Kahkaha
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #156 : Eylül 18, 2020, 10:45:03 ÖÖ »

@Theoden (Arethrid) teşekkürler abi. Forsaken tamamdır. Bu başlıkta gerçekten efsane oyunlar var. Ayrı yeten tek tek ilerlemek istiyorum. Kaç sene sürer bilmiyorum ama acelemiz yok

@savagery Kahkaha Alper abi için bir önerim var Kahkaha Çizdim.
@phoenix Kahkaha

* proje.jpg (57.06 KB, 1000x661 - Görüntüleme: 363 kez.)

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #157 : Eylül 18, 2020, 10:47:25 ÖÖ »

Eşref ben daha ileri gidiyorum.
Kendime ayrı bir oda yaptırıyorum. Artık dayanamıyorum. Kur kaldır kur kaldır.
Büyükçe bir oda ekliyorum evin arka tarafına. Sanırım 1 ay gibi bir sürede bitecek.

Artık bütün retrolarım müzik aletlerim vs hepsi kurulu olacak.

Kökten çözüm...

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #158 : Eylül 18, 2020, 10:53:02 ÖÖ »

Eşref ben daha ileri gidiyorum.
Kendime ayrı bir oda yaptırıyorum. Artık dayanamıyorum. Kur kaldır kur kaldır.
Büyükçe bir oda ekliyorum evin arka tarafına. Sanırım 1 ay gibi bir sürede bitecek.

Artık bütün retrolarım müzik aletlerim vs hepsi kurulu olacak.

Kökten çözüm...
En temizi abi. Bende öyle şuan kocaman bir odayı aldım evde. Bayrağı da diktim Kahkaha Resmen orada yaşıyorum. Eşim arada yüzünü görelim diye takılıyor Pikuptan, gitara her şeyi kurdum abi. Acayip rahat oluyor. U şeklinde bir düzen yaptım. Bütün herşey duvara dönük ortada sandalyem var. Sandelyeyi bir oraya sürüyorum bir öteki tarafa Kahkaha Render arasında takılıyorum.

Çok sevindim oda olayına. Retro için şart aslında. Forumda bazı arkadaşlarımızın ayrı evi bile var Kahkaha

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #159 : Eylül 22, 2020, 11:23:02 ÖÖ »

20. Ultima 8: Pagan - DOS (1994)

En sevdiğim DOS oyunu. İlk çıktığı zamanlarda haftalarca başından kalkamamıştık.
Ultima serisinin kara koyunu. Genelde Ultima hayranları tarafından çok beğenilmese de bence harika bir oyun ve bir kilometre taşıdır.

Döneminin çok ötesinde grafikleri, ses efektleri, müzikleri, cezbedici karanlık atmosferi, açık oyun dünyası ve neredeyse her nesneyle etkileşime girebilme gibi özellikleriyle çok gelişmiş bir oyundur.

Ultima Online için sağlam bir altyapı oluşturan 2D izometrik oyun motoru daha sonra Crusader No Remorse ve Crusader No Regret oyunlarında da kullanılmıştır.

İlk çıktığında Ultima serisinin önceki oyunlarından alışık olduğumuz parti bazlı oynanışın kaldırılması, yoğun RPG öğelerinin azaltılması ve daha çok bir 2D action oyununa dönüşmesi konusunda eleştiriler almıştı. Şikayetler üzerine zıplama gerektiren bazı zorlu bölümler sonradan bir patch ile elden geçirilmiş ve kolaylaştırılmıştı.

Electronic Arts'ın Origin'i satın aldıktan sonra oyunun geliştirme süreci tam bitmeden piyasaya çıkarma konusunda diretmesi ve ardından tamamen bitmiş ve satışa hazır olan ek görev paketi Lost Vale'i son saniyede iptal etmesi oyunun potansiyeline ulaşmasını engellemiştir.

EA'nin oyun sektörüne verdiği ilk büyük zararlardan biri bu oyun ile olmuştur. Richard Garriott EA baskısı olmadan Ultima 8'i istediği şekilde yapabilseydi bu halinden de iyi olacaktı diye hala yakınıyor.

Tavsiye edilir.

Görüntüleri DOSBOX ile aldım:

Tamamen bitirilmesine rağmen EA tarafından son anda iptal edilen ve piyasaya sürülmeyen ek görev paketi Lost Vale'in kutusu:

Lost Vale'in bazı data dosyalarını içeren floppy disketi:

« Son Düzenleme: Eylül 24, 2020, 01:38:38 ÖÖ Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #160 : Eylül 22, 2020, 17:22:05 ÖS »

Sevgili Theoden, bu oyunları indirebileceğimiz bir link vs var mı acaba?

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #161 : Eylül 22, 2020, 17:28:21 ÖS »

Sevgili Theoden, bu oyunları indirebileceğimiz bir link vs var mı acaba?

Bazı oyunlar GOG ve Steam gibi yerlerde satılıyorsa çoğu korsan siteden kaldırılmış oluyor ancak bulmak yine de mümkün.

Mesela Ultima 8 şu linkten indirilebilir: https://gamesnostalgia.com/game/pagan-ultima-viii

Diğer bir çok oyunu ücretsiz olarak https://www.myabandonware.com/ (Abandonware) sitesinden bulmak mümkün oluyor.

Bir diğer güzel arşiv de şu linkte var: https://archive.org/details/classicpcgames

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #162 : Ekim 27, 2020, 12:48:14 ÖS »

21. Dungeon Keeper - DOS (1997)

Benim için çok özel bir başka oyun. Zamanında çok oynamıştık ancak günümüzde pek hatırlanan bir oyun değil.

DOS döneminin sonlarına doğru Peter Molyneux tarafından tasarlanan ve efsanevi Bullfrog stüdyosu tarafından geliştirilen Dungeon Keeper kendine has mekanikleri ve harika görselleri ile öne çıkan bir strateji oyunu.

Oyunda kötülüğe hizmet eden bir dungeon master'ı canlandırıyoruz ve amacımız bir zindan tasarlayarak çeşitli canavarların gelmesini sağlamak ve onlara yiyecek, kalacak yer ve seviye atlamaları için antreman alanları hazırlayarak güçlendirmek. Arada iyiliğin güçleri olan insanlar çeşitli birlikler ve kahramanlar göndererek kötülük yuvası zindanımızı talan etmeye çalışıyorlar. Bu saldırıları eğittiğimiz canavarları kullanarak püskürtmemiz gerekiyor.

Dungeon Keeper'ı diğer strateji oyunlarından farklı kılan en büyük özellik ise istenildiği anda herhangi bir canavarın kontrolünü ele alarak 3D FPS bakış açısıyla o karakterin gözünden oynayabilmemiz. Bu mod sayesinde hangi yaratığa kumanda ediyorsak onun yeteneklerini ve saldırılarını istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Oyun bir anda bir aksiyon oyununa dönüşüyor.

Düşük poligonlu 3D oyun dünyası ve 2D sprite'ları birleştirerek göze çok hoş gözüken karanlık ve gizemli bir görsel elde edilmiş. Oyunun ses efektleri ve ambient müzikleri de bu karanlık atmosferi destekliyor.

Tavsiye edilir.

Görselleri DOSBOX ile aldım:

« Son Düzenleme: Mart 23, 2021, 15:34:22 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #163 : Ekim 27, 2020, 13:39:06 ÖS »

Tadı damağımda kalmış bir oyundur. Çok severim.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #164 : Kasım 09, 2020, 14:37:07 ÖS »

22. Myth II: Soulblighter - Windows 98 (Bungie Studios 1998)

Başka bir klasik daha.
Efsanevi Bungie Studios tarafından geliştirilen muhteşem bir taktiksel strateji oyunu.

Abim ve benim için sayısız saatler oynadığımız ve her anı çok keyifli geçen bir oyundur.
Eski strateji oyunlarının ciddiyetini ve zorluğunu çok güzel yansıtan bir örnek.

Oyuncu her bölümde belirli bir sayıda birim ile ilerleyerek görevleri tamamlayıp diğer göreve geçmeye çalışıyor.
Birim sayıları sabit olduğu için kaynak toplama ve birim üretme yok. Sadece eldeki birimleri taktiksel kullanarak düşmanları yenmek gerekiyor. Bir çok farklı birimin olduğu oyunda formasyon ve doğru konumlanma kritik önem taşıyor.

Patlamalar ile deforme olabilen oyun haritası ve kan gibi sıvıların eğimli yüzeylerden akarak ufak havuzlar oluşturması gibi çok ayrıntılı efektler mevcut. Sis, çeşitli hava koşulları ve büyücülerin özel saldırı efektleri de çok başarılı.

Çok seneler sonra öğrendiğim güzel bir detay da oyunun yapım ekibinde bir Türk geliştiricinin bulunmasıdır.
Tuncer Deniz Myth 1 ve 2'nin geliştirilmesinde önemli roller almış.
Prodüktörlük, harita tasarımı ve yazarlık rollerini üstlenmiş. Oyunun içinde Tuncer'in easter egg'lerini görmek mümkün.

Myth 2, bence bugüne kadar yapılmış en sağlam taktiksel strateji oyunlarındandır, strateji hayranlarına tavsiye edilir.

Tuncer Deniz'in oyuna koyduğu "easter egg" Tuncer's Ale House:

3dfx Win98'den görüntüler:

« Son Düzenleme: Ağustos 13, 2021, 15:46:09 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 29   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: