Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay , Amibay'ı kullanmayan babayiğit kalmasın.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay , Amibay'ı kullanmayan babayiğit kalmasın.  (Okunma Sayısı 7601 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
avukatka
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 07, 2020, 15:07:51 ÖS »

Sevgili Forumdaşlar...

Bir süredir gerek forumumuzda , gerek sosyal medya'daki gruplarda,  bir Ebay'dan alışveriş yapabilme olanağı, Paypal hesabı, ebay fiyatlandırması, yurtdışı alışverişlere vergi, kargo , gümrük geyiği dönüyor. Daha önceki postlarda bilgi vermiştim. Aynı bilgiyi paylaşayım ve elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışayım...

Öncelikle güncel elektronik ürünlerde (Laptop, Ipad, Playstation gibi) gümrük uygulaması, ÖTV, vb. nedenlerle AB ülkeleri ile Türkiye arasında çok ciddi bir fiyat farkı var.

Mesela 2 controller'li 1TB harddisk'li bir Playstation Pro'yu Yunanistan'da bir teknoloji marketten 409 Euro'ya satın alabilirsiniz. Bugün kuru ile yaklaşık 3.200 TL Türkiye'de tek kollu PS4 1 TB Pro'yu 5.550 TL'nin altında bulmak mümkün değil... İkinci kol'a da en az 600 TL vereceğinizi düşünürseniz. Hepsi burada, N11 gibi sitelerde bile maliyet 6.150 TL 'ye ulaşıyor...

Yani Yunanistan'dan 2 Tane PS4 1 TB çift kollu makine alırsanız Türkiye bir cihaz almak ile aynı fiyatı ödüyorsunuz...

Yani yurt dışındaki insanların ekonomisi daha iyi onlar daha çok para verebilir, daha çok para ödeyebilir kuramı bu noktada pek geçerli değil..

Onlar neredeyse bizim yarı fiyatımıza son teknoloji ürünleri alabiliyor üstelik kazançları bizim ülkemizin kat ve kat üstünde, Ben orada dükkanımda çalışan vasıfsız elemana günlük 46 Euro asgari ücret ödüyorum. Yani günlük 360 TL alıyorlar...

Türkiye'de ise asgari ücret günlük 98 TL...

Yani bir Yunanlı işçi 9-10 günlük çalışması ile bir adet 1TB PS4 Pro alırken Türkiye'den bir işçi aynı Ps4 için 63 gün çalışmak zorunda yani 6 katından fazla...

Özetle hem daha fazla ödüyoruz, hem daha fazla çalışmak gerekiyor...

Türkiye'de Güncel teknolojiye ülkemizde pahalı da olsa ulaşabilirken retro cihazlara ulaşmak o kadar kolay olmuyor ne yazı ki.

Sonuçta geçmişte ülkeye giren Amiga, Nintendo, Sinclair, Amstrad, Gameboy, Atari gibi cihaz ve oyun sayısı belli.  atılan, bozulan, stok yapanların stoğuna şimdilik çıkmamk üzere giren ürünler dışında kalanlar sirkülasyonda olduğu için bir çok cihazı bulmanın çok zor olduğu bir gerçek.

Bu nedenlerle teknolojik cihazlara ulaşırken Türkiye'nin yarı fiyatına herhangi bir teknoloji marketinden alabilirken , Türkiye'de bulunmayan/beklemek gereken bir cihaz almak istediğimde ise ebay veya Amibay sitelerini kullanıyorum. Ve ne yazık ki bu kez fiyatlar Türkiye'nin üzerinde oluyor. Gerçi zaman zaman piyasayı bilmeden çeşitli gruplarda hatta burada satışa çıkarılan malzemeler oluyor ama o sırada internet başında olanlar anında ne varsa satın alıyor. Satıcının bilgisizliği yüzünden cihazların gerçek ederinin çok altında fiyatlarla ticaret sonlanabiliyor.

Şimdi gelelim konuya :

Bilenler var. Bilmeyenler için ben Tekirdağ'da avukatım. Covid-19 nedeniyle kapılar kapanmadan , seyahat kısıtlamaları gelmeden önce , benim için Yunanistan'a Bulgaristan'a ulaşmak km. olarak daha yakın olduğum Bakırköy'e veya Ataköy'e ulaşmaktan o yönde trafik olmaması nedeniyle daha hızlı ve kolay oluyor. Bakırköye gitmek 95 km mesafeye rağmen 3 saat sürerken Yaklaşık 1,5 saatte Yunanistan'da veya Bulgaristan'da olabiliyorum.

Yunanistan'da Turizm , restorant üzerine iş yapıyorum. Kızım ise Fransa'da okuyor/yaşıyor.

Yunanistan'daki dükkan adresimi veya Fransa'daki kızımın adresini, şirketimin banka hesabını ve kartını, kızımın Fransız bankasındaki kredi kartını kullanarak Ebay'dan Paypal'dan n11.com'dan alışveriş yapar rahatlığı ile alışverişte yapabiliyorum.

Aldığım ürün kargo ile gümrük olmadığı için Yunanistan'a dükkanıma geldiğinde hafta'da bir mutlaka uğradığım için dönerken yolcu muafiyeti sınırları içinde olmak kaydı ile elimi kolumu sallayarak getiriyorum. Elbette bir LCD TV getiremem, ancak bir bilgisayar yolcu beraberi eşya sayıldığı için gümrük ödemek gibi bir sıkıntı da olmuyor. Yine AB ülkesi olduğu için paketim gerek kızıma gerek dükkanıma son derece hızlı bir şekilde ulaşıyor.

Bakın Forum'da defalarca yazdım... Hatta bir çok arkadaşa uyguladım ...

Örneğin aşağıdaki siteler bizdeki teknosa, vatan bilgisayar, veya Mediamarkt gibi teknoloji marketlerinin internet siteleri, ödemesini yapmak kaydı ile gittiğimde istediğiniz bir şey olursa oradaki fiyatlarla getiririm dedim.

Arkadaşın birisi ücretini ödemeden PS4 special edition sipariş etti, Yüklendim geldim, vazgeçtim dedi. Ücretini peşin ödemeniz kaydı ile kapılar açıldığında Yunanistan'a her hafta, Fransa'ya ayda bir gittiğim için istediklerinizi gümrüğe takılmayacak şeyler olma kaydı ile seve seve getiririm...

Yine gümrüğe takılacak eşya olmadığı ve kişisel eşya vasfında olduğu sürece, Yunanistan'a gönderim yapan satıcılardan (vazgeçtim ben dememeniz için alacağım şeyin parasını ödemek kaydı ile)  Ebay veya Amibay üzerinden almak istediğiniz şeyi dükkanıma göndererek alabilirsiniz.

Yine Ebay'da satmak istediğiniz bir şey varsa bunları da Paypal hesaplarımı kullanarak satabilirsiniz. (Ebay ve Paypal parayı Yunanistan'daki hesabıma aktardığında almak kaydı ile)

Yani kısacası "Ebay'ı kullanamayan babayiğit kalmasın.."

Aşağıda 2 Yunan bir Fransız sitesi var.

https://www.kotsovolos.gr/

https://www.public.gr/

https://www.fnac.com/

Ebay ve Amibay'ın linklerini vermeye gerek yok sanırım.  
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2020, 15:11:24 ÖS Gönderen: avukatka » Logged

Aranıyor...Alınık
-Kutulu her çeşit Commodore ve Amiga
-kutulu AMOS ve DPaint programları
-Dünya Yazılım Oyun ve programları
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2020, 16:01:22 ÖS »

Bilgi ve yardım için teşekkürler Kaan
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2020, 18:05:29 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2020, 17:02:05 ÖS »

Teşekkürler hoş bir düşünce

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2020, 17:04:47 ÖS »

İmkanlarınızı paylaşmak yönünde zahmete girmeyi göze almanız güzel bir jest olmuş. Hayırlı olmasını ve sıkıntılı durumlardan uzak olmanızı dilerim.

Use the brute force, Luke
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2020, 18:01:41 ÖS »

Forumda bu şekilde yardımlaşma ve dayanışma teklifleri görmek mutluluk verici, teşekkürler.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2020, 18:12:56 ÖS »

Yardım teklifi için teşekkürler.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2020, 21:21:50 ÖS »

Yunanistan avrupa birliği üyesi olduğu için herhalde avrupanın diğer ülkelerinden gelen ürünlerde bir sınırlama / vergi vb. yok diye düşünüyor insan. Avrupa birliği dışından gelenlerde bir vergi var mı? Misal ABD'den 200 USD'lik bir ürün gelse, bunun gümrük vergisi vs. var mı? vergi varsa istisnası var mı?

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2020, 21:30:14 ÖS »

Yardım teklifi için teşekkür ederim.

Öte yandan forumdaki "ebay yakarışlarımın sonuncusunu" senin ana satış başlığın ile aynı zamana denk geldiği için başta sen olmak üzere kimsenin senin satış başlığına karşı bir eleştiride bulunduğumu düşünmesini istemem. Öyle bir şey olsa doğrudan ifade ederim

Bu forumu takip etmeye amigaturk varken başlamıştım. Daha sonra 2010 yılında bu foruma üye oldum. Forumda benden daha fazla tecrübe kazanmış arkadaşlar da hak verecektir, neler gördük neler... (Hediye edilenlerin satışa çıkarıldığı, foruma üye olmanın heyecanıyla hediyeler dağıtmak isteyenlerden hediye isteyen al-satçıları, yeni üyelerin maddi çıkar için yanlış yönlendirildiği, istifçilerin "o cihaz "bende" yok ama "onda" var o yüzden muhakkak bana satın" yalanlarını...)

Velhasıl sözün özü, seninle, sattıklarınla (bunlara ilgi duymamaktan gayet memnunum) hiç bir sorunum yok herkesin bilmesini isterim

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 07, 2020, 21:46:32 ÖS »

Kaan'ın bu teklifi güzel olmasinin yanında çok da samimi. Özel whatsapp yazismamizda 3-5 ay önce bana boyle güzel bir öneri sunmuştu sağolsun 

C64 ve A500 gerisi teferruat
amstrader
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2020, 22:00:01 ÖS »

Yunanistan avrupa birliği üyesi olduğu için herhalde avrupanın diğer ülkelerinden gelen ürünlerde bir sınırlama / vergi vb. yok diye düşünüyor insan. Avrupa birliği dışından gelenlerde bir vergi var mı? Misal ABD'den 200 USD'lik bir ürün gelse, bunun gümrük vergisi vs. var mı? vergi varsa istisnası var mı?

Avrupa Birliği üyeleri olan ülkeler arasında vergi uygulaması yok. İthalat veya İhracat yapmıyorsanız.

Almanyada yaşayan bir arkadaşım avrupa ülkesi olmayan yerlerden çok alışveriş yapar. Muafiyet olmadığını ve her paket için de DHL'e bizzat gidip vergisini ödeyip teslim alındığını belirtmişti. Kapıda ödeme seçeneği yokmuş bizdeki gibi. Ülke olarak bizi resmen bu konuda kıskandığını söyledi... Ama sadece bu konuda...
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2020, 22:01:32 ÖS Gönderen: amstrader » Logged
avukatka
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2020, 22:16:46 ÖS »

AB üyesi olmayan ABD’den A590 aldım. Doğrudan dükkana bıraktılar. Farklı bir uygulama küçük paketlerde olur mu sanmam !
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2020, 22:51:03 ÖS Gönderen: avukatka » Logged

Aranıyor...Alınık
avukatka
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2020, 22:18:20 ÖS »

Yardım teklifi için teşekkür ederim.

Öte yandan forumdaki "ebay yakarışlarımın sonuncusunu" senin ana satış başlığın ile aynı zamana denk geldiği için başta sen olmak üzere kimsenin senin satış başlığına karşı bir eleştiride bulunduğumu düşünmesini istemem. Öyle bir şey olsa doğrudan ifade ederim

Bu forumu takip etmeye amigaturk varken başlamıştım. Daha sonra 2010 yılında bu foruma üye oldum. Forumda benden daha fazla tecrübe kazanmış arkadaşlar da hak verecektir, neler gördük neler... (Hediye edilenlerin satışa çıkarıldığı, foruma üye olmanın heyecanıyla hediyeler dağıtmak isteyenlerden hediye isteyen al-satçıları, yeni üyelerin maddi çıkar için yanlış yönlendirildiği, istifçilerin "o cihaz "bende" yok ama "onda" var o yüzden muhakkak bana satın" yalanlarını...)

Velhasıl sözün özü, seninle, sattıklarınla (bunlara ilgi duymamaktan gayet memnunum) hiç bir sorunum yok herkesin bilmesini isterim

Estağfurullah kardeşim, biz bizi biliyoruz. Belki dışardan birileri öyle düşünmüş olabilir ama ben samimiyetinden kuşku duymuyorum. Sevgiler

Aranıyor...Alınık
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2020, 15:23:12 ÖS »

Verdiğiniz bilgiler ve yardım desteğiniz için teşekkür ederiz.Bence bu başlık ile sizin iyi niyet ve sammiyetinizi gördüm.Bende daha önce posta yolu ile arada bir yurtdışından ürün alırdım.Fakat artık türkiye şartları insanların yaşam şartlarını zorlamaya , yaşam kalitesini düşürüdüğün görüyoruz.

Retro ürünleri ,1996 dan beri takip ederim.Detay yazmak istemem. fakat 2019 yılında Retro ürünlerine taleplerin artması fiyat artışı göstermişti.Ama işin ilginç yanın Fiyatların artması ile bir takım kişiler ellerindeki piyasaya çıkarak  inanılmaz fiyat oluşmasınada neden oldu.Şimdi türk lirasının inanılmaz değer kaybetesi derken. olmayacak fiyatlar ile satış yapmaya çalışan insanlarda çıktı.

Bende bazen yurt dışından , ufak tefek birşey alıyım diyorum.ama bu şartlarda  retro için harcanan  büyük bir zaman ve para  kayıbı olarak görmeye başlıdım.

Birileri çıkıp yardımıcı olabilmesi ve bilgi vermesi çok güzel.Tekrar teşekkürler.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Emrahceb
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 08, 2020, 22:27:18 ÖS »

Çok çekici geldi, yardımsever teklifiniz için teşekkür etmek isterim.
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2020, 15:37:53 ÖS »

Yardımlaşma fikriniz ve cömertliğiniz için teşekkürler.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: