Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Modifiye Falcon 030  (Okunma Sayısı 12651 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 07, 2020, 23:40:50 ÖS »

Hepinize merhaba,
elimdeki Falcon 030 için bir başlık açmaya karar verdim. Falcon ile hikayemiz 4-5 sene önceye dayanıyor. Ebay Almanya'dan satın almıştım. Hoparlör üreten bir şirkette kullanılmak için modifiye edilmiş. Falcon, öteki müzik sistemleri ile uyumlu olması için düzenlenmiş. Anakart yatay bir metal kasaya konulmuş. midi çıkışları, disket sürücü, açma kapama düğmesi, reset düğmesi öne alınmış. Screenblaster ile görüntü çözünürlüğü düzenleniyor. İçindeki Hard disk kablosu modifiye edilerek CD Rom bağlanabilecek bir hale getirilmiş. Klavye olarak bir Atari TT klavyesi kullanılmış. Klavye bağlantısı ön kısımdan yapılıyor. Farede klavyeye bağlanıyor. Üzerindeki hard disk bir nedenden dolayı arızalandı. Bende 10GB lık bir Hard disk bağladım. Hard diskten boot edebilmesi içn bayağı bir çalışmıştım. Gerekli programları bulup yüklemek benim için oldukça zor olmuştu.

Bugün sistemi yeniden çalıştırdım herşey sorunsuz çalışıyor. PC ile yazdığım CD leri Falcon dan açabiliyorum. Bu sayede İnternetten indireceğim oyunları Falconda çalıştırmayı düşünüyorum.

Maalesef buraya fotoğraflarını nasıl yükleyeceğimi bulamadım.Elimde yeterli program olmadığı için henüz tam olarak deneme yapamadım. Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2020, 09:03:19 ÖÖ »

Selam. Bu modifiye Falcon'u merak ettim. Resimlerini dört gözle bekliyorum.

Falcon ile tam olarak ne yapmayı amaçlıyorsun? Ona göre program önerisi yapabilirim.

Grafik ile uğraşacaksan mesela Apex, Escpaint.
Müzik ile uğraşacaksan Ace tracker, Flax Tracker,

Cihaz kaç mb?

Ben Falcon'umu 14 mb a yükseltip bir de netusbee aldım. Ethernet kablosu ile dosya transferi yapmak için.
Eğer cihazın üzerindeki dsp çipini kullanan müzik programı ile uğraşacaksan standart 4mb yeterli olmuyor.

Sevgiler.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2020, 09:58:31 ÖÖ »

Selam. Bu modifiye Falcon'u merak ettim. Resimlerini dört gözle bekliyorum.

Falcon ile tam olarak ne yapmayı amaçlıyorsun? Ona göre program önerisi yapabilirim.

Grafik ile uğraşacaksan mesela Apex, Escpaint.
Müzik ile uğraşacaksan Ace tracker, Flax Tracker,

Cihaz kaç mb?

Ben Falcon'umu 14 mb a yükseltip bir de netusbee aldım. Ethernet kablosu ile dosya transferi yapmak için.
Eğer cihazın üzerindeki dsp çipini kullanan müzik programı ile uğraşacaksan standart 4mb yeterli olmuyor.

Sevgiler.
Merhaba Falcon'u sadece gençliğimde yaşadığım Atari tutkusuna ve özlemime cevap olması için aldım. Net bir amacım yok.
Cihazın ön kısmını ve klavyesini maviye boyamışlardı. Onların temizliği ve siyaha boyanması ile ilgili çalışıyorum şu an.
Cihaz 4MB RAM a sahip.
Bende Atari'nin orijinal faresi var fakat kullanımı biraz zor. Bulabilirsem daha modern bir fare eklemeyi düşünüyorum.
Fotoğraflar için biraz daha zaman gerekli.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2020, 10:06:41 ÖÖ »

Genel fotoğraf

İçinden bir fotoğraf
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2020, 10:14:00 ÖÖ Gönderen: Falcon » Logged

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2020, 10:59:43 ÖÖ »

Yazık etmişler güzelim Falcon'a.
Tavsiyem Falcon kasası çok zor ama bir Atari St kasasına topla bence sistemi.

ST kasası daha kolay bulma imkanın var.
Gerçekten yazık etmişler cihaza.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2020, 11:41:45 ÖÖ »

Yazık etmişler güzelim Falcon'a.
Tavsiyem Falcon kasası çok zor ama bir Atari St kasasına topla bence sistemi.

ST kasası daha kolay bulma imkanın var.
Gerçekten yazık etmişler cihaza.
İnternette görsellerde ararsanız bunun türevlerinden çok var. Benimki biraz elden geçmek istiyor. "atari falcon rack"

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2020, 13:29:57 ÖS »

Kaliteli bir kasa kullanmışlar. Kendine göre bir orjinalliği var bence. Desktop rack stand veya duvara asılan ufak kabinlerden bulup monte edilebilir.

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2020, 13:34:26 ÖS »

Büyük ihtimal ile müzik stüdyosunda kullanılmak üzere tekrar bir rack içine toplanmış.
Tahminimce diğer ses modüllerinin arasında duruyordur.

Ama evde kullanım için oldukça gereksiz.
Dediğim gibi bir ST kasası bulup içine yerleştirrim ben olsam.
Tabi benim fikrim.

Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2020, 15:20:23 ÖS »

Büyük ihtimal ile müzik stüdyosunda kullanılmak üzere tekrar bir rack içine toplanmış.
Tahminimce diğer ses modüllerinin arasında duruyordur.

Ama evde kullanım için oldukça gereksiz.
Dediğim gibi bir ST kasası bulup içine yerleştirrim ben olsam.
Tabi benim fikrim.

evet özel hoparlör üretimi yapan bir yerde kullanılmış. geldiğinde hard diskte özel yazılımı ve özel anahtar kartı takılıydı üstünde tabi ben hard diski kullanılmaz hale getirince (Bilgisizce harddisk utility ile uğraştım, galiba diskin partition ayarlarını bozdum cihaz hard disi tanımıyor artık) o programlar yok oldu.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2020, 15:30:11 ÖS »

O fena olmuş. Muhtemelen içinde lisanslı programlar vs vardı.

Neyse şu an çalıştırmış olman bile iyi.
Dediğim gibi ihtiyaç duyduğun programları gönderebilirim.

Türkiye'de Falcon sahipleri bir kişi daha arttı

freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2020, 15:35:42 ÖS »

Bu Falcon daki NVRAM RTC clock ne durumda acaba? Uzun süre geçince bu piller bitiyor ve değiştirilmesi gerekiyor. Bazı sistemsel ayarları tutamıyor bu durumda. Ben kısa süre önce benimkinde bu konu ile uğraşmıştım.

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 08, 2020, 16:30:33 ÖS »

Falconcular geliyor tek tek konuya Gökhanı da bekliyoruz.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 08, 2020, 17:23:31 ÖS »

ST kasasına uyumlu mu Falcon anakartı?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Eylül 08, 2020, 19:49:23 ÖS »

Falcon'u da Amiga 1200'ü de kendi kasasında görmek isterim... Falcon, ST kasasına sığar mı ? emin değilim ama bir şekilde bundan daha iyi olabilir kanımca TT klavyesini de bana hediye edersin Kahkaha -temiz duruyor Kahkaha

- Mega STE ya da TT030 kasası bulmak da çok zordur...Bunların kasaına toplanması durumunda klavyesi de güzel takım oluşturacaktır.

- Güle güle kullanın...Falcon bulunması oldukça bir alet. Falcon'u bulduk, orjinal kasasını arıyoruz olmasın Kahkaha

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 08, 2020, 20:23:49 ÖS »

Falcon ana kartı ufak ve kolay bir modifikasyon ile ST kasasına tam oturuyor.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: