Merhaba gençler. Bu başlık altında deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.
20.10.2020 salı hanım ve çocuk bir arkabasıyla 20 dakika temas halinde oldu.
22.10.2020 perşembe çocuk okula gitti. Gecesi kusma ile uyandı.
24.10.2020 cumartesi günü ateşlendi. Calpol ile konuyu geçiştirdik. Akşam temaslı kişinin pozitif olduğu bilgisini aldık.
25.10.2020 pazar hastaneye gidip genel kontrol yaptırıp ek olarak çocuk için Covid testi yaptırdık. Beta testi de yaptırmıştık. 2 saate beta testi pozitif çıktı ve ateşi ona bağlayarak rahat bir nefes aldık. Beta için gereken antibiyotiği aldık ve eve geçtik.
Her şey rahat kafamız rahat. Akşama doğru SMS geldi. Ardından da önce hastaneden, sonra il sağlık müdürlüğünden aradılar. Soğukkanlılığımızı korumaya çalıştık. Araştırdık ve hastanedeki tanıdıkları aradım. Çocuklara covid tedavisi bulunmuyor. Bu arada temaslı kişileri rapor ettik. Öğretmenini aradık. Bu arada sınıfı kapandı. Tüm veliler bilgilendirildi ve hepsi evde karantinaya girdi. Aynı gün bir kez daha ateşlendi ve Calpol son kez verdik.
26.10.2020 pazartesi (1.gün) çocuk durumu çok iyi ateş yok. Netten siparişleri verdik. Bir de bol bol vitamin takviyeleri alıp kullanmaya başladık. Akşama doğru hanım biraz biraz kendini kötü hissetmeye başladı. Filyasyon ekibini aradık ve hanıma test yapıp ilaçları bıraktılar. İlaçlar ilk gün sabah 9, akşam 9 adet alınıyor.
27.10.2020 salı (2.gün) hanımın sonucu da sabah pozitif çıktı. Geceden zaten yatakları ayırmıştık. Çocuğun da tuvaletini ayırmıştık. Şu anda ben iyiyim. Evden çalışıyorum ve kendimi dinliyorum.
Hanım da iyi, çocuk da iyi. Evden hiç dışarı çıkmadan ihtiyaçlarımızı netten alabiliyoruz. Komşular arada kapıya bir şeyler bırakıp kaçıyorlar

Kadere bak ki, tüm sokağa çıkma zamanı ve tüm süreç boyunca hastanede çalışan ben, şu anda evden çalışıyorum. Eğer bir semtom hissedersem ekibi çağıracağım. Bana da test yapıp, ilaç verecekler. Benzer durumu yaşayanlar vardır. Yaşayacak olanlar da maalesef var. Tavsiyem soğukkanlı olun ve kendinizi dinleyin. Evden çıkmayın ve ailenize iyi bakın. Gelişmeleri gün gün yazacağım. Belki bir faydası olur sizlere de.
Ek bilgi: Ankara Çankaya'da oturuyorum. Çok hızlı birimler bizlere ulaştı ve sürekli takipteler. Aile hekimi vs. Ama Batıkent'de yaşayan asıl hastalığı kaptıran akrabamıza Yenimahalle il sağlık çok daha yavaş müdahale etti.