Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeProje Alım/Satım (Moderatörler: wizofwor, i_r_on, yavuzg, simon, Metallic, eins)Plipbox Nano: PCB ve entegre siparişi verdim, ilk 3 kişi ile paylaşabilirim
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Plipbox Nano: PCB ve entegre siparişi verdim, ilk 3 kişi ile paylaşabilirim  (Okunma Sayısı 15757 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mart 12, 2021, 16:04:54 ÖS »

Selamlar,

Amiga 500 için Plipbox nano yapacağım.  5 Plipbox için yetecek şekilde siparişlerimi verdim.  Kendime 2 tane yapmayı planlıyorum, bu da Arduino Nano ve Ethernet Shield HARİÇ 3 tane plipbox için PCB ve entegre fazlam olacak demektir.

Plipbox Nano hakkında bilgi için: https://lallafa.de/blog/amiga-projects/plipbox/

Kıssadan hisse paralel port üzerinden ethernet ile Amiga'nızı internete bağlamanızı sağlayan ucuz bir çözüm.

Kendi Arduino Nano (AT328'li klon) ve Arduino Nano Ethernet Shield'ini (ENC28J60) tedarik etmeyi kabul eden 3 kişiye 50 TL karşılığı PCB ve diğer tüm entegreleri kargo ile gönderebilirim.

İlk gelen ilk kapar, bana KM atabilirsiniz.

İyi eğlenceler

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2021, 01:10:19 ÖÖ »

Biraz geç oldu ama bu akşam biri SMT TTL devresi dahil, biri SMT TTL devresi hariç 2 kartı kendim için dizdim ve denedim ikisi de çalıştı.

Bu hafta içinde size kart ve parçaları kargolayabileceğim, bana PM ile adreslerinizi yazın ben de IBAN vereyim.

Bir kişi kartı dizili olarak rica etmişti sanırım, belirtirse sevinirim.  SMT TTL devreyi dizmeyeceğim, zira kendim için dizerken kartlardan birinde batırdım ve bir pad'i kaldırıverdim.  İlgili komponentleri size yollayacağım isterseniz kendiniz dizebilir veya başkasına dizdirebilirsiniz.  Bu devre tamamen opsiyonel, zira isterseniz programlama işini PC'den USB-TTL bir aygıt ile yapabiliyorsunuz.

hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2021, 18:51:17 ÖS »

Ben dizili olarak rica etmiştim

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 07, 2021, 13:43:21 ÖS »

Arkadaşlar kapanma vs nedeni ile süreç uzadı, haftaya size kargolamış olurum, gönderince takip no'ları verip IBAN göndereceğim.

@agathon sizden alıcı adı telefon ve adres alamadım KM ile gönderebilir misiniz?

agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 07, 2021, 14:51:54 ÖS »

Arkadaşlar kapanma vs nedeni ile süreç uzadı, haftaya size kargolamış olurum, gönderince takip no'ları verip IBAN göndereceğim.

@agathon sizden alıcı adı telefon ve adres alamadım KM ile gönderebilir misiniz?

Selam hocam, hiç mühim değil, elinize sağlık şimdiden. Bilgilerimi mesaj attım size.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 11, 2021, 11:06:11 ÖÖ »

Tüm PCB ve komponentler kargolandı, keyfini çıkarın

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 11, 2021, 12:31:15 ÖS »

Bu da benimki

* Plipbox 01.jpg (299.45 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 349 kez.)

* Plipbox 02.jpg (302.9 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 347 kez.)

* Plipbox 03.jpg (295.96 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 363 kez.)

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 20, 2021, 00:20:12 ÖÖ »

Dostlar, herkes paketlerini aldı ve herşey yolunda mı?

Plipbox'ını bitirebilen olduysa sonuçlarını paylaşırsa ben de çok sevinirim

hakdead
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 20, 2021, 09:58:50 ÖÖ »

Ben aldım; lehim olayını hallettim bir şekilde.  Arduino ve ethernet shieldımı bekliyorum kargoda. Gelince özelden sana ne yapmam gerektiğini soracağım veya bunu görüp şunu şunu yapmalısın şu dosyayı Arduino ya yüklemelisin brifini verirsen sevinirim. Burada detaylı bir şekilde yazıp yazmadığına pek bakmadım eğer yazdı isen tekrar etmene gerek yok

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 20, 2021, 10:44:29 ÖÖ »

Ben de paketi teslim aldim. Bu hafta sonu diger lehim islerimle birlikte, onu da bitirmeyi planliyorum. Elimde arduino ve ethernet shield mevcut hazirda.

Sanirim ilk etapta entegreyi lehimlemesek te oluyor. Opsiyonel ise entegresiz denemek istiyorum, entegreyi en son lehimleyecegim. Bence entegrenin lehim isi, diger smd parcalardan daha rahat.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 20, 2021, 13:05:05 ÖS »

Entegre kapasitörler ve TTL bağlantı header'ları tamamen opsiyonel, bu devre Amiga'nın RS232 seri portuna bağlanarak oradan programlamak için.  Bu işleme hiç gerek yok o yüzden bunları lehimlemeyebilirsiniz, ama isterseniz diye parçaları gönderdim.

Arduino'yu doğrudan USB'den PC'ye bağlayarak bir kere programladınız mı gerisine gerek kalmayacaktır.

agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mayıs 20, 2021, 13:37:23 ÖS »

Aaa ben de bu detayı bilmiyordum. SMD lehimlemedim, TH bile 2 kez lehim yapmışlığım var. İlk başta bir bilene mi yaptırsam diye düşündüm, sonra öğrenmek için fırsat diye düşünüp denemeye karar verdim ama evdeki lehim aleti zebellah gibi olduğu için ince uçlu birşey alayım diyordum, araya kapanma vs. girdi.

O zaman pcb, paralel port konektörü ve ardino+eth shield'ı birbirine lehimleyince donanım tarafı hazır hale geliyor, yanlış anlamadım değil mi?

Yapar sonuçları paylaşırım
« Son Düzenleme: Mayıs 20, 2021, 13:39:58 ÖS Gönderen: agathon » Logged

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mayıs 20, 2021, 15:42:14 ÖS »

Arduino'yu PCB'ye lehimlemeyin, dişi header'lar koymuştum onları lehimleyip Arduino'yu bağlayabilirsiniz.

Benim yukarıdaki fotoğraflarımı kontrol edebilirsiniz.

hakdead
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mayıs 22, 2021, 12:14:22 ÖS »

Arkadaşlar merhaba; ben cihazı bugün kurdum ve çalıştırdım. Gayet güzel çalışıyor fakat bir problemle karşılaştım; öncelikle uğraşacak arkadaşlar için ufak bir bilgilendirme yapayım.

1. http://www.wch.cn/downloads/CH341SER_ZIP.html adresinden driverı indirip aygıt yöneticisinden kurdum. Burada aygıt yöneticisinden cihazın seri portunu öğrendim.
2. https://www.nongnu.org/avrdude/ sitesinden "avrdude-6.3-mingw32" dosyasını indirdim. bilgisayarın C diskine AVRDUDE isminde bir klasör açtım ve dosyayı içine unrar ettim. bu klasörün içine "plipbox-0.6-57600-nano-atmega328.hex" dosyasını ve "libusb0.dll" dosyasını attım. libusb0.dll dosyası olmadan program çalışmadı. Dosyayı Arduino programını kurarak içinden aldım. Gerekirse internetten bulabilirsiniz veya bana PM ile email adresi yazarsanız gönderirim.
3. CMD (komut istemi) açtım ve komut istemini C:/AVRDUDE klasörüne geldim.
Kullandığım komut tam olarak şuydu;

"avrdude -C "C:/AVRDUDE/avrdude.conf" -p m328p -P COM5 -b 115200 -c arduino -U plipbox-0.6-57600-nano-atmega328.hex"

%100 başarı ile yükledim.

4. Amiga tarafına geçtim, genesis ve miami kurulumlarımı yaptım fakat ters giden bir şeyler vardı. Arduino üzerinde kırmızı ışık yanıyordu fakat ethernet shield ve modem üzerinde hiçbir ışık yanmıyordu. Genesis ve miami'de online dediğim zaman Arduino'nun ışığı cılızlaşmaya başlıyordu. Ardunio'yu usbye bağlayıp ethernet kablosunu takınca ethernet shield ve modem üzerinde ışıklar yanıyordu.

Sorun şu şekilde çözüldü; Arduino'yu çalıştırmak için harici bir usb power kullanmak durumunda kaldım.  Amiga üzerinden gelen power yetersiz kalıyor.

Bu konu hakkında bir bilgisi deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Cihaz çok güzel emeğimize değdi diyebilirim. 
appiah4 teşekkürler...

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 24, 2021, 11:13:39 ÖÖ »

Evet, Amiga'nın paralel portu standart değildir ve sadece 10mA güç verir, bu da TTL devreleri için kullanılır.  Bu yüzden Amiga'da Paralel Port'tan hem Arduino ve ethernet shield'i çalıştıramazsınız, tabi ki ayrıca adaptör gerekecek.  Zaten kendi sayfasındaki fotoğrafta da bağlı olarak görebilirsiniz:

Memnun kalmanıza sevindim güle güle kullanın.
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2021, 11:15:20 ÖÖ Gönderen: appiah4 » Logged

hakdead
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mayıs 24, 2021, 11:31:40 ÖÖ »

Kullanım deneyime göre bir yorum yapayım; internet hızı için oldukça başarılı ve yeterli fakat network dosya paylaşımında hızı biraz yavaş kalıyor. Network üzerinden 10 mb'lık (açılınca 25 mb) lha'yı extract etmem 4 dakikayı buldu. Yine de tatmin edici...

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: