Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Verniği bozulmuş PS3 sorunu.  (Okunma Sayısı 9065 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 16, 2021, 12:08:06 ÖS »

Bu ürünlerden çizik LED/LCD ekranlarda işe yarayan var mı? Ben vazelin kullanarak bir nebze gidermiştim Apple Cinemascreen ekrandaki çiziği ama muhtemelen daha iyi sonuç veren çözümler de mevcuttur.
Ben genelde ekranlara pek dokunmuyorum abi korkuyorum daha berbat ederim diye. Ama benim lcd tv de de çizik var bir tane varsa bir formül iyi olurdu doğrusu.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2021, 21:51:01 ÖS »

Turtle wax'ı biraz önce iki defa uyguladım. Flaşı patlatınca yine lekeler gözüküyor ama normal ışıkta artık anlaşılmıyor. Benim için yeterli...

İlerleyen zamanlarda yeniden belirir mi bilmiyorum tabii. Belirirse paylaşırım.

* res.jpg (82.27 KB, 1024x576 - Görüntüleme: 270 kez.)

* DSC_0064resi.jpg (88.99 KB, 1024x576 - Görüntüleme: 267 kez.)

* DSC_0065resiz.jpg (144.14 KB, 1024x785 - Görüntüleme: 245 kez.)

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2021, 17:43:36 ÖS »

Çok dikkatli bakınca anlaşılıyor. Ama idare eder. Üçüncü kez uygulamak istemiyorum çünkü çok az da olsa bir miktar boya beze çıkıyor.

Tavsiye için teşekkürler Eşref.

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2021, 18:33:05 ÖS »

flaşsız fotoğraflarda gayet güzel görünüyor, elinize sağlık.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2021, 21:27:20 ÖS »

Gayet başarılıymış. Başka yüzeylerde de denediniz mi etkisini? Pasta cila gibi bir ürün galiba.

Ben Vikaul maden cilasını da merak ettim aslında...
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 24, 2021, 00:13:03 ÖÖ »

Gayet başarılıymış. Başka yüzeylerde de denediniz mi etkisini? Pasta cila gibi bir ürün galiba.

Ana teması eski cihazlar olan bir forumda Vikaul maden cilasının duyulmaması şaşırtıcı, Vikaul maden cilası sihirli bir ürün enteresan şekilde cihazlara sıfır görünümü veriyor, asidik yada tinerli bir yapısı yok, plastiğe zarar vermiyor.

Genelde madeni şeyleri parlatmada kullanılıyor ama ben her türlü yüzeyde kullanıyorum, bekleyince sıvı kısmı üste çıktığı için kullanmadan önce şişeyi çalkalayın, bir bez ile yedire yedire yüzeye sürün mat bir görünüm alacak, sonra temiz kadife bir kumaşı yüzeyde biraz ısı oluşturacak şekilde sürtün.

https://www.youtube.com/watch?v=4B743pfkvcQ

« Son Düzenleme: Mart 24, 2021, 00:20:49 ÖÖ Gönderen: HkRecai » Logged
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 24, 2021, 03:49:02 ÖÖ »

Bende maden cilasını çok merak ettim. Olmadı ben bu konu ile ilgili bir video hazırlıyayım. Farklı yüzeylerde maden cilası etkisi gibi. Turtle wax çok major çiziklerde işe yaramıyor. Kılcal olan çiziklerin daha smooth yapıyor. Ben pikapta etkisini çok beğendim sert bir plastikti. Aynı zamanda otomobilimde hız göstergesi kısmındaki tırnak çizikleri için kullandım. Sonuç güzel. Ama gameboy ekran plastiklerindeki kılcal çizikleri gideremedim. Biraz yumuşak bir plastikti.

Bu tarz parlatıcıların içindeki taneciklerin büyüklüğü çok önemli gibi. Biraz büyük taneli olursa aşındırırken. Daha ufak taneli olanlar basıncında etkisiyle yüzeyi parlatabiliyor.

Maden cilasının içindeki parçacıkların küçüklüğü ile turtle wax parcaçıkları benzer miktarda ise yüzeyi parlatmada iyi olabilir. Ama uygulamadan önce gözden çıkartılan materyaller üzerinde test etmekte fayda var.
« Son Düzenleme: Mart 24, 2021, 03:55:34 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 24, 2021, 19:20:26 ÖS »

Aynen araba cilası işte.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 24, 2021, 19:22:26 ÖS »

Bende maden cilasını çok merak ettim. Olmadı ben bu konu ile ilgili bir video hazırlıyayım. Farklı yüzeylerde maden cilası etkisi gibi. Turtle wax çok major çiziklerde işe yaramıyor. Kılcal olan çiziklerin daha smooth yapıyor. Ben pikapta etkisini çok beğendim sert bir plastikti. Aynı zamanda otomobilimde hız göstergesi kısmındaki tırnak çizikleri için kullandım. Sonuç güzel. Ama gameboy ekran plastiklerindeki kılcal çizikleri gideremedim. Biraz yumuşak bir plastikti.

Turtle'ın çizikler için farklı ürünleri var gördüğüm kadarıyla.

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mart 24, 2021, 20:02:48 ÖS »

Turtle'ın çizikler için farklı ürünleri var gördüğüm kadarıyla.
Doğrudur abi. bu konu ile ilgili bir deneme olayına girmek lazım. İhtiyaç oluyor retroda.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: