Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBoşa Harcanmış 27 Yıllık Ömür
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Boşa Harcanmış 27 Yıllık Ömür  (Okunma Sayısı 5741 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
agg1401
Ziyaretçi
« : Mart 30, 2021, 17:43:29 ÖS »

Selamlar. Bugüne kadar kendimi bir alana adayayım dedim ama beceremedim. Hep işlerimin kusursuz ve kaliteli olmasını istedim ve o da yetmiyormuş gibi, işlerimi zar zor yapıyordum ama buna rağmen yapıyordum. Fakat, bu sabah artık oyun geliştirmiyorum diyerek o işi bıraktım.

Bugün sabah kafamın içini boşalttım ve artık bir seçim yapmalıyım dedim. Bende eskiden beri içimde kalan video çekip, insanlara yeteneğimi göstereyim dedim. Daha sonra elimde boş boş duran bir yt kanalım vardı. Artık onu aktifleştireyim dedim ve işe giriştim.

Bu sabah Drupal'lı olan sitemi geçici olarak askıya aldım ama bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Artık yakında hikayeler yazacağım ve bu sefer kalıcı olarak oyun geliştirmeyi bırakmış bulunuyorum.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2021, 18:37:20 ÖS »

Ya üstat bence bu moral bozukluğu tavırları insanı iyi yerlere götürmez (boşa harcanmış ömür vb görünce...). Fazla takılı kalmadan hevesli olup bildiği birşeylerle uğraşmak iyidir, hem zekayı falan geliştirir. Hani biraz uç bir örnek olacak ama biraz da eğlencelik olsun diye bir ara leman'da timsah diye bir karakter vardı, yani her yaptığını tasvip etmiyorum tabii bununla birlikte bence kendisi olumlu düşünce için çok çok iyi bir örnektir. 80'li yılların sarı uzun saçlı rock grupları da iyidir. Yüzeysel, ama bir bakıma kullanışlı. Şımarıklık taşkınlık bize yakışmaz tabii, dediğim gibi olumlu tavır gözüyle akınız ve moralinizi bozmayınız lütfen. Selamlar.
« Son Düzenleme: Mart 30, 2021, 18:44:17 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2021, 22:38:30 ÖS »

Zaten boşa gidecek zamanımızı zevk aldığımız şeylerle geçiriyoruz ve yaşıyoruz diyoruz.
Sadece bunun ne olduğu kişiden kişiye değişiyor.
Dün oyun programlama idi bugün hikaye yazma.
Hayatı yakalayan birisin.
stealth
Üye

1970s,1980s,1990s...En guzel zamanlar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2021, 22:51:02 ÖS »

Sevgili Nes delisi

Bizler bu dünyaya bir kere geliyoruz ve bir daha da gelmeyeceğiz.Ömürlerimiz anlık.5 milyar yaşında dünya ömrüne kıyasla 70-80 yıllık minicik ömürlerimizle yaşıyoruz bu dünya denen ufacık bir topun üzerinde.Nerede mutlu olmak istiyorsan o işi yap.Ömrümü eğitime adadım bu yıl işsiz kaldım.Bir ailem var.Ama hayata sıkı sıkıya bağlıyım.Olmuyorsa olmuyor.Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Youtube sayfasına video yüklüyorum.İleriye bir altyapı hazırlıyorum.Hayat güzel hocam.Programcılık olmuyorsa video sitesi.Türkiye de zaten kim ideallerine kavuşmuş.Belli bir azınlık.Emin ol kimse mutlu değil bu ülkede.Hep bir belirsizlik var.Hayat bana bunu öğretti.Asla moralini bozma.Canını sıkma.Allah sağlık versin.Herşey çözülür.Ben her uyandığımda şükrediyorum.Bugünü de gördüm diye.Hastanelerde doktorların ömür biçtiği nice insanlar var.Sayılı günleri var.Boşver hocam.Nerede mutluysan orada dur.Sevgiler...

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
parker
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2021, 04:20:02 ÖÖ »

Neden vazgeçtiniz bilmiyorum. Eğer zevk alarak yapmadıysanız çok birşey diyemem ama bilgisayar oyunu üretmenin çok güzel faydalı yanları var. Herşeyden önce bugünkü genel kültürümü ve kişiliğimi çocukken oynadığım kaliteli bilgisayar oyunlarına da borçluyum.  Hayattaki konumunu neye göre ölçebilirsin bilemem ama ben çocukken oynadığım ve genel kültürüme katkıda bulunan oyunları oynamış olmsktan dolayı mutluyum. Bir bu kadar daha yaşasam (yaş kırkbeş) fikrimin değişeceğini zannetmiyorum. Bence eğer sizi sıkmıyorsa, zevk slıyorsanız işinize devam edin. Sorun maddiyatsa, duyduşum kadarıyla oyun piyasası madden holywood endüstrisinden daha büyük bir endüstri. Bunu geçenlerde ciddi bir televizyon programında duydum ki eminim doğrudur. Bence zevk aldığınız işse iyi düşünün.
« Son Düzenleme: Mart 31, 2021, 04:23:49 ÖÖ Gönderen: parker » Logged
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2021, 07:11:03 ÖÖ »

Ya üstat bence bu moral bozukluğu tavırları insanı iyi yerlere götürmez (boşa harcanmış ömür vb görünce...). Fazla takılı kalmadan hevesli olup bildiği birşeylerle uğraşmak iyidir, hem zekayı falan geliştirir. Hani biraz uç bir örnek olacak ama biraz da eğlencelik olsun diye bir ara leman'da timsah diye bir karakter vardı, yani her yaptığını tasvip etmiyorum tabii bununla birlikte bence kendisi olumlu düşünce için çok çok iyi bir örnektir. 80'li yılların sarı uzun saçlı rock grupları da iyidir. Yüzeysel, ama bir bakıma kullanışlı. Şımarıklık taşkınlık bize yakışmaz tabii, dediğim gibi olumlu tavır gözüyle akınız ve moralinizi bozmayınız lütfen. Selamlar.

O dönemi yaşamadım ama fikrin hoşuma gitti.

Zaten boşa gidecek zamanımızı zevk aldığımız şeylerle geçiriyoruz ve yaşıyoruz diyoruz.
Sadece bunun ne olduğu kişiden kişiye değişiyor.
Dün oyun programlama idi bugün hikaye yazma.
Hayatı yakalayan birisin.

Bende elimden geleni yapıyorum hocam. Boş duramıyorum.

Sevgili Nes delisi

Bizler bu dünyaya bir kere geliyoruz ve bir daha da gelmeyeceğiz.Ömürlerimiz anlık.5 milyar yaşında dünya ömrüne kıyasla 70-80 yıllık minicik ömürlerimizle yaşıyoruz bu dünya denen ufacık bir topun üzerinde.Nerede mutlu olmak istiyorsan o işi yap.Ömrümü eğitime adadım bu yıl işsiz kaldım.Bir ailem var.Ama hayata sıkı sıkıya bağlıyım.Olmuyorsa olmuyor.Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Youtube sayfasına video yüklüyorum.İleriye bir altyapı hazırlıyorum.Hayat güzel hocam.Programcılık olmuyorsa video sitesi.Türkiye de zaten kim ideallerine kavuşmuş.Belli bir azınlık.Emin ol kimse mutlu değil bu ülkede.Hep bir belirsizlik var.Hayat bana bunu öğretti.Asla moralini bozma.Canını sıkma.Allah sağlık versin.Herşey çözülür.Ben her uyandığımda şükrediyorum.Bugünü de gördüm diye.Hastanelerde doktorların ömür biçtiği nice insanlar var.Sayılı günleri var.Boşver hocam.Nerede mutluysan orada dur.Sevgiler...

Size destek çıkmak isterim hocam kanalınızı özelden atın. Bende senden farksızım hocam. Yıllarca tek mesleğe zaman adadığıma acıyorum desem yalan olmaz.

Neden vazgeçtiniz bilmiyorum. Eğer zevk alarak yapmadıysanız çok birşey diyemem ama bilgisayar oyunu üretmenin çok güzel faydalı yanları var. Herşeyden önce bugünkü genel kültürümü ve kişiliğimi çocukken oynadığım kaliteli bilgisayar oyunlarına da borçluyum.  Hayattaki konumunu neye göre ölçebilirsin bilemem ama ben çocukken oynadığım ve genel kültürüme katkıda bulunan oyunları oynamış olmsktan dolayı mutluyum. Bir bu kadar daha yaşasam (yaş kırkbeş) fikrimin değişeceğini zannetmiyorum. Bence eğer sizi sıkmıyorsa, zevk slıyorsanız işinize devam edin. Sorun maddiyatsa, duyduşum kadarıyla oyun piyasası madden holywood endüstrisinden daha büyük bir endüstri. Bunu geçenlerde ciddi bir televizyon programında duydum ki eminim doğrudur. Bence zevk aldığınız işse iyi düşünün.

Zevk alamaz oldum hocam, insanlara çok sert çıkıştığımı fark ettim ve başımı belaya sokmam bile bırakmam için en büyük sebep oldu diyebilirim hocam.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2021, 08:37:22 ÖÖ »

Bence o gözle bakmamalısın,koskoca 27 seneyi isteyerek severek yapmışsın zar zorda olsa herşeyin bir sonu yokmu zaten şimdi yeni yapacaklarını yapamadiklarina odaklan bir daha yaşamayacaksın...
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2021, 08:38:24 ÖÖ »

Bence o gözle bakmamalısın,koskoca 27 seneyi isteyerek severek yapmışsın zar zorda olsa herşeyin bir sonu yokmu zaten şimdi yeni yapacaklarını yapamadiklarina odaklan bir daha yaşamayacaksın...

Öyle yapacağım hocam.
parker
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2021, 09:24:04 ÖÖ »

Oyun yazımından vs vszgeçersen bir süre sonra geri dönmek istediğinde bu bilgileri unutmuş olscsksın. O yüzden bence iyi düşün. Mesela bir yıl ara verdin. Tekrar dönmek istedin. O bir yıl sana ek dört yıls malolacak
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2021, 10:44:34 ÖÖ »

Oyun yazımından vs vszgeçersen bir süre sonra geri dönmek istediğinde bu bilgileri unutmuş olscsksın. O yüzden bence iyi düşün. Mesela bir yıl ara verdin. Tekrar dönmek istedin. O bir yıl sana ek dört yıls malolacak

Kalıcı bıraktım, o alandan tiksiniyorum.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2021, 11:27:26 ÖÖ »

Oyun geliştirmek doğası gereği çok zorlu ve ağır bir süreç. Sadece bu sebepten ötürü bile takdiri hak eden bir uğraş. Ancak sürekli bu zorlu süreci devam ettirmek de mümkün olmayabiliyor.

Çok başarılı oyun geliştiricileri bile bu durumdan yakınıyorlar. Seneler süren geliştirme süreçleri sonunda bile bazen oyunları başarılı olmayabiliyor.

İnsana yeni başlangıçlar hep cezbedici gelir. Yeni temiz bir sayfa açmak gibisi yoktur ancak bazen kendimizi sonunda yine başa dönmüş buluruz.

Her "iyi" şey zordur. Bir şey bize zor geliyorsa başka bir şeye geçip orada çok rahat edeceğimizin garantisi de yok sonuçta. O yüzden arada herşeyden uzaklaşmak farklı şeyler denemek sağlıklı olasa da herhangi bir alana odaklanmayıp sürekli daldan dala atlamak insanın gelişimini köreltebilir.

Herşeyi ortalamanın altında yapmaktansa bir kaç şeyi çok iyi yapmak daha iyidir.
Sana girişimlerinde bol şans ve başarılar diliyorum, kal sağlıcakla.
« Son Düzenleme: Mart 31, 2021, 11:29:35 ÖÖ Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2021, 13:14:13 ÖS »

Pandemininde bu tarz düşüncelere insanları sevk etmesinin önemli rolü olduğunu düşünüyorum.
Üzerimizde ciddi psikolojik baskı, kaygı oluşturuyor..

"stealth" arkadaşımızın söylediklerinin tamamının altına imzamı atarım.

Hayata pozitif ve iyi yönünden bak, çevrendeki herşey iyileşme eğiliminde olur..

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2021, 13:17:38 ÖS »

Oyun geliştirmek doğası gereği çok zorlu ve ağır bir süreç. Sadece bu sebepten ötürü bile takdiri hak eden bir uğraş. Ancak sürekli bu zorlu süreci devam ettirmek de mümkün olmayabiliyor.

Çok başarılı oyun geliştiricileri bile bu durumdan yakınıyorlar. Seneler süren geliştirme süreçleri sonunda bile bazen oyunları başarılı olmayabiliyor.

İnsana yeni başlangıçlar hep cezbedici gelir. Yeni temiz bir sayfa açmak gibisi yoktur ancak bazen kendimizi sonunda yine başa dönmüş buluruz.

Her "iyi" şey zordur. Bir şey bize zor geliyorsa başka bir şeye geçip orada çok rahat edeceğimizin garantisi de yok sonuçta. O yüzden arada herşeyden uzaklaşmak farklı şeyler denemek sağlıklı olasa da herhangi bir alana odaklanmayıp sürekli daldan dala atlamak insanın gelişimini köreltebilir.

Herşeyi ortalamanın altında yapmaktansa bir kaç şeyi çok iyi yapmak daha iyidir.
Sana girişimlerinde bol şans ve başarılar diliyorum, kal sağlıcakla.

Çok güzel konuştunuz hocam, ben bu yüzden dayanamadım o alanda. Ben o işi bıraktım. Az daha akıl sağlığımı kaybediyordum. Olmayınca aslında vazgeçmeyi de bilmek lazım. O yüzden artık sadece "hikaye" ve "youtube" üzerine yüklenmeye karar verdim.

Pandemininde bu tarz düşüncelere insanları sevk etmesinin önemli rolü olduğunu düşünüyorum.
Üzerimizde ciddi psikolojik baskı, kaygı oluşturuyor..

"stealth" arkadaşımızın söylediklerinin tamamının altına imzamı atarım.

Hayata pozitif ve iyi yönünden bak, çevrendeki herşey iyileşme eğiliminde olur..

O yetimi kaybediyorum. Onu nasıl geri kazanabilirim?
ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2021, 13:37:12 ÖS »

Ben sizi yalnız forum aracılığıyla görüyorum, başlıklarınızı okuyorum. Bazılarına yazıyorum bazılarına yazmıyorum. Buna yazmak istedim. Oyun yapmak birkaç günlük iş değildir. Birkaç yıllık iş değildir. Bağımsız geliştiricilerin oyunları kısa süreliğine parlasa da, büyük şirketlerin oyunları kalıcı oluyor. Bunun nedeni ekip çalışması ve oyun işinin arkasındaki çok büyük mühendislik gerekliliği. Hem mühendis hem designer hem grafiker hem yönetici olmaya kalkarsanız elbetteki iş yürümez. En küçük noktalara bile onlarca kişilik profesyonel ekiplerle yüklenen şirketlerin yanında tüm işi birkaç kişi halletmeniz zaten en baştan öngörülebilir iflas çökme sebebi. Sonra ortaya Erzurum gibi her açıdan hatalı ve osrunlu işler çıkıyor. Bunun dışında bir bakıyoruz hikayeci olmak istiyorsunuz bir bakıyoruz youtuber olmak istiyorsunuz bir bakıyoruz japonca seslendirme yapmak istiyorsunuz. İstediğiniz alanların sonu gelmiyor. Başlıktan faydalanarak 27 yaşında olduğunuzu var sayıyorum. Sizce de 27 yaş gerçekçi olmak, kendini tanımak, olabilecekleri ve imkansızları ayırt etmek ve artık bir hayat yolu çizmek için geç kalınmış bir yaş değil mi? Trenin son vagonlarından birindesiniz, artık sıkı sıkı tutunmanız gerekirken burda "Ben pozitifliğimi kaybettim, tiksindim bıktım, sitemi kapattım diyorsunuz." Bir de şu  web geliştiriciliği var yukarıda saymayı unuttuğum. Buradaki neredeyse herkes hobi ve kafa dağıtmak için burada, herkesin gerçek ve ciddi bir işi var ve çizdiği yolda parasını kazanıyor. Örneğin ben çizdiğim yolda okuyorum. Ne tesadüf ben de oyun geliştirici olmak üzere okul okuyorum. Saatlerimi masa başında öğrenerek çalışarak harcıyorum. Hâlâ daha mekanikleri istediğim gibi smooth halde kuramıyorum. Bunun için daha saatler, günler, yıllar harcayacağımın farkındayım. Ama pes edip yılmıyorum. Gözlerim acıyana kadar bakıyorum ekrana. Belki yazdıklarımdan dolayı ayıplanacağım ve çok eleştirileceğim ama başlığınız çok da haksız sayılmaz. Yine de bundan sonrasını boşa harcayıp harcamamak sizin elinizde. Buralarda sizin belki gerçek adınızı dahi bilmeyen bir hobi topluluğuyla ve dinozor resminizle kendinize acımayı bırakın. Kalkın ve 3 günlük dünyada kendiniz için gerçek ve ciddi bir şeyler yapın derim. Saygılarımla.
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2021, 14:01:09 ÖS »

Ben sizi yalnız forum aracılığıyla görüyorum, başlıklarınızı okuyorum. Bazılarına yazıyorum bazılarına yazmıyorum. Buna yazmak istedim. Oyun yapmak birkaç günlük iş değildir. Birkaç yıllık iş değildir. Bağımsız geliştiricilerin oyunları kısa süreliğine parlasa da, büyük şirketlerin oyunları kalıcı oluyor. Bunun nedeni ekip çalışması ve oyun işinin arkasındaki çok büyük mühendislik gerekliliği. Hem mühendis hem designer hem grafiker hem yönetici olmaya kalkarsanız elbetteki iş yürümez. En küçük noktalara bile onlarca kişilik profesyonel ekiplerle yüklenen şirketlerin yanında tüm işi birkaç kişi halletmeniz zaten en baştan öngörülebilir iflas çökme sebebi. Sonra ortaya Erzurum gibi her açıdan hatalı ve osrunlu işler çıkıyor. Bunun dışında bir bakıyoruz hikayeci olmak istiyorsunuz bir bakıyoruz youtuber olmak istiyorsunuz bir bakıyoruz japonca seslendirme yapmak istiyorsunuz. İstediğiniz alanların sonu gelmiyor. Başlıktan faydalanarak 27 yaşında olduğunuzu var sayıyorum. Sizce de 27 yaş gerçekçi olmak, kendini tanımak, olabilecekleri ve imkansızları ayırt etmek ve artık bir hayat yolu çizmek için geç kalınmış bir yaş değil mi? Trenin son vagonlarından birindesiniz, artık sıkı sıkı tutunmanız gerekirken burda "Ben pozitifliğimi kaybettim, tiksindim bıktım, sitemi kapattım diyorsunuz." Bir de şu  web geliştiriciliği var yukarıda saymayı unuttuğum. Buradaki neredeyse herkes hobi ve kafa dağıtmak için burada, herkesin gerçek ve ciddi bir işi var ve çizdiği yolda parasını kazanıyor. Örneğin ben çizdiğim yolda okuyorum. Ne tesadüf ben de oyun geliştirici olmak üzere okul okuyorum. Saatlerimi masa başında öğrenerek çalışarak harcıyorum. Hâlâ daha mekanikleri istediğim gibi smooth halde kuramıyorum. Bunun için daha saatler, günler, yıllar harcayacağımın farkındayım. Ama pes edip yılmıyorum. Gözlerim acıyana kadar bakıyorum ekrana. Belki yazdıklarımdan dolayı ayıplanacağım ve çok eleştirileceğim ama başlığınız çok da haksız sayılmaz. Yine de bundan sonrasını boşa harcayıp harcamamak sizin elinizde. Buralarda sizin belki gerçek adınızı dahi bilmeyen bir hobi topluluğuyla ve dinozor resminizle kendinize acımayı bırakın. Kalkın ve 3 günlük dünyada kendiniz için gerçek ve ciddi bir şeyler yapın derim. Saygılarımla.

Yakın zamanda çok sevdiğim bir işi yapacağım. Hikaye yazmak ve onun üzerine bir de şarkı söylemeyi çözersem. Keyfim yerinde olur hocam.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: