Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAnkara Buluşması *Retro Parti Ankara* 2021 (10 Ekim Pazar)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ankara Buluşması *Retro Parti Ankara* 2021 (10 Ekim Pazar)  (Okunma Sayısı 15932 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ekim 11, 2021, 11:34:50 ÖÖ »

Yeni uyadım git gel yoruyormuş. Ufaklık hastalanmış şimdi onu doktora getirdim. Telaşem bitince ayrıntılarla geleceğim Kahkaha
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2021, 14:57:51 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ekim 11, 2021, 11:48:01 ÖÖ »

Tekrar ayağına sağlık, ayrıca çok geçmiş olsun.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ekim 11, 2021, 13:27:45 ÖS »

Geçmiş olsun Eşref önemli bir durum değildir umarım.

C64 ve A500 gerisi teferruat
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ekim 11, 2021, 14:57:33 ÖS »

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Böyle hassas bir dönemde tabi hasta deyince insanın aklına kötü şeyler geliyor. Nezleydi bir kaç gündür ciddi bir şeyi yok, annesi bir doktora götürü ver dedi. Doktor da baktı bir şey yok ufak soğuk algınlığı dedi. Şurup verdi çıktık  

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ekim 11, 2021, 17:24:16 ÖS »

Ankara'ya geldiğim de ilk olarak sevgili Oğuzhan kerdeşime uğradım. Bendeki emanetlerini teslim ettim. Oradan güzel enerjisini alıp soluğu Zula Bar'da aldım. Ekipten birilerini görmek gerçekten çok güzel. Aynı heyecana sahip dostlarla bir arada zaman geçirmek gibisi yok.

Bu toplantımızda küçük dostlarımızın katılımı da oldukça yüksekti Kahkaha güzel bir aile ortamı vardı.

Cem abinin yapmış olduğu BMC64'ü canlı görme ve deneyimleme fırsatımız oldu. Ekranı acayip canlı cihaz zaten çok güzel tasarlanmış. Bir çok detay incelikle düşünülmüş. Gelip göremeyenler adına çok üzgünüm yani

Cem abiye ayrıca çok teşekkür ederim hediyesi içinde. Konuşmak sohbet etmek çok keyifliydi.

Vakit yetmiyor gerçekten, yani zamanım olsaydı keşke daha fazla kalabilseydim. Bütün dostlarla tek tek sohbet edemedim.

@badocan aramıza yeni katılan değerli üyemiz Bahadır abi. Tam bir retro tutkunu. Kendisiyle uzun sohbet etme imkanı bulduk. Normalde buluşmalarımızda daha çok oyun oynanır. Bahadır abi bizlerin hayatında oyun olma ise olmazdır Kahkaha

Bahadır abinin şansıma  pandemiden ötürü bu buluşma biraz hasret giderme tadında oldu. İstanbul ve bir önceki Ankara buluşmaların da olduğu gibi bol cihazlı retro dolu bir ortam görme şansı bu kez maalesef nasip olmadı. Oyun oynadığımız ve aktivitelerin daha yoğun olduğu buluşmalarımızda Bahadır abiyi tekrar aramızda görmek isteriz. Onun o heyecan ve tutkusunu daha yoğun yaşayabileceğine inanıyorum.

Yağmur abi saolsun bana bir adet pcmcia modem hediye etti. Kendisine hediyesi ve güzel sohbeti için çok teşekkür ederim.

Rıfat abide denemek için 2 tane Amiga oyunu getirmişti. Denemek için zamanımız olmadı. Bende test etmek için oyunları emanet aldım. Çalışmazlar ise disketlerin içini değiştirip oyunları çekeceğim.

Bir dahaki buluşmaya kadar bende emanet rafımda duracaklar

Onun dışında, maalesef aracımızı otoparktan erken almamız gerekti. Saat 6'da kapanıyordu. Zamanı fark etmemişiz bir hışım ortamdan çıktık. Araçları alıp döndüğümüzde mekanda pek kimse kalmamıştı vedalaşamadığım tüm dostlarımdan özür diliyorum. Sizleri çok seviyorum.

Tekrardan görüşmek üzere.

* hediyeler.jpg (281.57 KB, 1000x658 - Görüntüleme: 221 kez.)
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2021, 17:27:15 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ekim 12, 2021, 23:08:00 ÖS »

Tekrar selamlar,
Rıfat abiden denemek için aldığım oyunları bugün test ettim. Maalesef çalışmadılar.

StarRay'in birinci diskinin manyetiği bozulmuştu. Diskete zarar vermeden, aynı şekilde etikete de disketi açtım ve yeni sıfır bir disket içi ile değiştirdim. Oyunu tekrar x-copy ile çektim ve düzeldi.

StarRay'in ikinci diskinin manyetiği sağlamdı. Ona sadece x-copy ile çekim yaptım ve düzeldi.

Etiketi hasar vermeden sökmek için saç kurutucusu kullandım. Dikkatlice ısıtıp etiketi yumuşattım ve ayırdım. Bu şekilde yapışkanlık özelliğide bozulmuyor. Disketi tutan üst kısımda iki yuva var plastik cetvelle biraz yüklenince kendini salıyor. Kapatırken de o yuvalara çok az yapıştırıcı sürüyorum. Bu şekide disket ayrılmıyor.

Roger Rabbit'in ise iki disketinin de manyetiği gitmişti. Onları da sıfır disket ile değiştirdim ve x-copy ile oyunu tekrar çektim ve düzeldi.

Fakat Roger Rabbit'te şöyle bir durumla karşılaştım. Sıfır diskete oyunu çekip 3 kez aktarmama rağmen bir türlü okumuyordu. Sonra sorunun disketin okudunduğu yerdeki keçenin hafif deforme olmasından dolayı. Okuyucuyu önlediğini ve sağlam disket içide taksanız okumadığını fark ettim. Keçeyi düzelttim ve oda çalıştı. Bu kadar Bilgi vermek istedim.

Oyunları şimdilik benim oyunların arasına koydum. Kısmet olursa bir dahaki Ankara buluşmasına getireceğim.

* 01-disketler.jpg (72.39 KB, 575x640 - Görüntüleme: 226 kez.)

* 02-starray.jpg (80.64 KB, 544x550 - Görüntüleme: 202 kez.)

* 03-jazz.jpg (65.55 KB, 507x555 - Görüntüleme: 208 kez.)

* 04-oyunlar.jpg (66.31 KB, 534x600 - Görüntüleme: 203 kez.)

badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ekim 13, 2021, 10:45:09 ÖÖ »

Tekrar selamlar,
Rıfat abiden denemek için aldığım oyunları bugün test ettim. Maalesef çalışmadılar.

StarRay'in birinci diskinin manyetiği bozulmuştu. Diskete zarar vermeden, aynı şekilde etikete de disketi açtım ve yeni sıfır bir disket içi ile değiştirdim. Oyunu tekrar x-copy ile çektim ve düzeldi.

StarRay'in ikinci diskinin manyetiği sağlamdı. Ona sadece x-copy ile çekim yaptım ve düzeldi.

Etiketi hasar vermeden sökmek için saç kurutucusu kullandım. Dikkatlice ısıtıp etiketi yumuşattım ve ayırdım. Bu şekilde yapışkanlık özelliğide bozulmuyor. Disketi tutan üst kısımda iki yuva var plastik cetvelle biraz yüklenince kendini salıyor. Kapatırken de o yuvalara çok az yapıştırıcı sürüyorum. Bu şekide disket ayrılmıyor.

Roger Rabbit'in ise iki disketinin de manyetiği gitmişti. Onları da sıfır disket ile değiştirdim ve x-copy ile oyunu tekrar çektim ve düzeldi.

Fakat Roger Rabbit'te şöyle bir durumla karşılaştım. Sıfır diskete oyunu çekip 3 kez aktarmama rağmen bir türlü okumuyordu. Sonra sorunun disketin okudunduğu yerdeki keçenin hafif deforme olmasından dolayı. Okuyucuyu önlediğini ve sağlam disket içide taksanız okumadığını fark ettim. Keçeyi düzelttim ve oda çalıştı. Bu kadar Bilgi vermek istedim.

Oyunları şimdilik benim oyunların arasına koydum. Kısmet olursa bir dahaki Ankara buluşmasına getireceğim.
Harika..Eline sağlık kardeşim..
badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ekim 13, 2021, 10:48:18 ÖÖ »

Ankara'ya geldiğim de ilk olarak sevgili Oğuzhan kerdeşime uğradım. Bendeki emanetlerini teslim ettim. Oradan güzel enerjisini alıp soluğu Zula Bar'da aldım. Ekipten birilerini görmek gerçekten çok güzel. Aynı heyecana sahip dostlarla bir arada zaman geçirmek gibisi yok.

Bu toplantımızda küçük dostlarımızın katılımı da oldukça yüksekti Kahkaha güzel bir aile ortamı vardı.

Cem abinin yapmış olduğu BMC64'ü canlı görme ve deneyimleme fırsatımız oldu. Ekranı acayip canlı cihaz zaten çok güzel tasarlanmış. Bir çok detay incelikle düşünülmüş. Gelip göremeyenler adına çok üzgünüm yani

Cem abiye ayrıca çok teşekkür ederim hediyesi içinde. Konuşmak sohbet etmek çok keyifliydi.

Vakit yetmiyor gerçekten, yani zamanım olsaydı keşke daha fazla kalabilseydim. Bütün dostlarla tek tek sohbet edemedim.

@badocan aramıza yeni katılan değerli üyemiz Bahadır abi. Tam bir retro tutkunu. Kendisiyle uzun sohbet etme imkanı bulduk. Normalde buluşmalarımızda daha çok oyun oynanır. Bahadır abi bizlerin hayatında oyun olma ise olmazdır Kahkaha

Bahadır abinin şansıma  pandemiden ötürü bu buluşma biraz hasret giderme tadında oldu. İstanbul ve bir önceki Ankara buluşmaların da olduğu gibi bol cihazlı retro dolu bir ortam görme şansı bu kez maalesef nasip olmadı. Oyun oynadığımız ve aktivitelerin daha yoğun olduğu buluşmalarımızda Bahadır abiyi tekrar aramızda görmek isteriz. Onun o heyecan ve tutkusunu daha yoğun yaşayabileceğine inanıyorum.

Yağmur abi saolsun bana bir adet pcmcia modem hediye etti. Kendisine hediyesi ve güzel sohbeti için çok teşekkür ederim.

Rıfat abide denemek için 2 tane Amiga oyunu getirmişti. Denemek için zamanımız olmadı. Bende test etmek için oyunları emanet aldım. Çalışmazlar ise disketlerin içini değiştirip oyunları çekeceğim.

Bir dahaki buluşmaya kadar bende emanet rafımda duracaklar

Onun dışında, maalesef aracımızı otoparktan erken almamız gerekti. Saat 6'da kapanıyordu. Zamanı fark etmemişiz bir hışım ortamdan çıktık. Araçları alıp döndüğümüzde mekanda pek kimse kalmamıştı vedalaşamadığım tüm dostlarımdan özür diliyorum. Sizleri çok seviyorum.

Tekrardan görüşmek üzere.
Senin gibi güzel bir insan ile tanışıp, sohpet etmek benim için de memnuniyet vericiydi. Tekrar görüşmek üzere ..
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ekim 13, 2021, 10:58:34 ÖÖ »

@badocan benim içinde büyük keyifti Bahadır abi. İnşallah daha çok makine ve oyun olan bir organizasyonda tekrar buluşmak dileği ile, bu pandemi koşullarında hızlı bir toplanma oldu biraz hazırlıksız yakalandık Sevgilerimle.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ekim 13, 2021, 11:21:34 ÖÖ »

@AmigaEsref

Disketler harika olmuş abi, eline sağlık

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ekim 13, 2021, 12:17:14 ÖS »

@Theoden (Arethrid) Çok saol abi Rıfat abi galiba foruma girmiyor 😂
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2021, 19:00:33 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ekim 18, 2021, 11:12:33 ÖÖ »

Tüm katılımcıların ayağına sağlık.
Pandemi sürecinden çıkmaya çalışırken güzel moral oldu bu buluşma.
Eşref o kadar malzeme ile o kadar yoldan geldin, eline yüreğine sağlık.
Cem'in BMC64 cihazı inanılmaz dikkatimizi çekti ve dokunmayan, oynamayan kalmadı. Onun da eline sağlık.

Hava güzeldi ve çocuklar da eğlendi. İlk defa bu kadar çocuk bir aradaydı.
Biz de veileleri olarak eğlendik muhabbet ettik.
Daha güzelini yapacağız. Görüşmek dileğiyle.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Nisan 10, 2022, 15:12:39 ÖS »

Eeeeeee

Ankara bile ısındıysa buluşma zamanı gelmiştir diye düşünüyorum

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"