Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarSinclairSinclair - DonanımULA'sı yanmış speccylerinizi atmayın, ULA geliyor...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ULA'sı yanmış speccylerinizi atmayın, ULA geliyor...  (Okunma Sayısı 7473 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 03, 2008, 14:43:10 ÖS »

Spectrumun görüntü üreten çipi ULA, şimdiye kadar bir speccy'nin "öldüğünü" açıklayan tek çipti. Diğer tüm çipleri marketten bulabilseniz de ULA özel üretim ve ULA'nız yanarsa başka bir spectrum'dan sökmekten başka çareniz yoktu.

http://www.zxdesign.info/

bu sitede sıfırdan bir spectrum yapılmaya çalışılıyor, bunun için ise en önce ULA'yı baştan yaratmaya çalışıyorlar. Yeni ULA'nın güzelliklerinden biri Opsiyonel Renk Konfigürasyonu (Spectrum'un 16 temel spektrum rengi yerine kendi seçeceğiniz tonlar), çok daha serin çalışması (ULA ateş gibi olur) ve Broadcast kalitesinde video çıkışı üretmesi.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2008, 15:02:57 ÖS »

Ucuz klavye membran'ı üretsinler

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2008, 15:21:07 ÖS »

PC klavyesinin icini acan olduysa bunlarda da membrane var. Ve de benim kullandiguim klavyeyi 2002 yilinda alsmistim, 14 dolar gibi ucuz bir fiyata. Dandik, CompUSA marka birsey ve 6 yildir tepe tepe, hirpayala hirpalaya kullandim hala hic soruinu yok. Tuslarin uzerlerindeki harfler silinecek neredeyse ama calismasinda sifir sorun var. Gercekten de hic dikkat etmeden, umursamadan kullandim nasil olsa dandik diye. membrane tabanli oldugunu da biliyorum cunku uzerine kola doktum, icini acip elektronik aksamini cikartip gerisini suyla sabunla yikadim. Kurulayip tekrar birlestirdim. Boyle bir membrane yapilsa ZX Spectrum icin, evladiyelik olurdu.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2008, 17:14:51 ÖS »

Membrane problemi ULA'dan daha oncelikli bence , nice ULA'si saglam spctrumlar geldi gecti membransiz
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2008, 21:13:53 ÖS »

eheh, membran bolcana üretildi de pahalı...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: