Toplantı benim için süpriz oldu... Merter sağolsun, işinin gücünün arasında ilgilendi... Hatta geçen hafta, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle katılacağı bir gösteri için harıl harıl çalışırken bir yandan da organizasyonla uğraşıyordu. Merter ve tüm öğretmen arkadaşlarımızın, öğretmenler gününü de bu vesileyle kutlamış olalım...
Geçtiğimiz hafta soğuk algınlığı nedeniyle biraz rahatsızdım. Boğazlarım ağrıyordu ve toplantıya katılıp katılamayacağımı bilmiyordum. Evdekiler Corona diye yanıma yaklaşmazken

- belirti yoktu aslında, toplanı riskliydi. Neyse ki tahlil negatifti ve toplantı günü de boğaz ağrım geçmişti... Adeks'e gittiğim de daha öncekinden çok daha sakin bir ortamla karşılaştım. Sanırım pandemi Adeks'i de etkilemiş. Daha önceki toplantıda giren, çıkan çok olurdu ve gelen gidenler arasından da sistemleri merak edenler, çokça ilgi gösterirlerdi. Ama bu çok şikayet edeceğimiz bir durum olmadı. Bu bir nevi 2 yıllık aradan (2 yıl oldu değil mi?) bir araya gelmenin ısınma turuydu... Toplantı öncekiler kadar kalabalık ve hareketli olmadı (bunu önceden kestiriyorduk zaten). Ama daha önceden yüz yüze görüşemediğimiz, forumun çok değerli üyeleriyle ilk defa yüz yüze sohbet etme şandı yakaladık..
Crystal/GENEMEK ve
fort_apocalypse ile forum dışında da görüşmekten çok memnun oldum. Crystal çok güzel bir sunumla, Multi Ice 6'nın yeniden üretilmesi için yaptığı çalışmaları bizlerle paylaştı. Sadece multi Ice değil, çok ilginç donanımları görme, test etme şansı bulduk. ZoomFloppy oldukça faydalı görünüyor. (Ama bu kurlar ve kargo vs. ile zor ama daha ucuz yöntemlerle disket yazmaya devam

) . Fort Apocalypse ile üzerinde çalıştığı projeler üzerinde sohbet ettik. Atari 2600 için yakında sanırım güzel haberler duyacağız. Kendisi sağolsun, toplantılara destek olmak üzere, kendi ürettiği bir takım ürünleri, yine geliri CGTR topluluğuna kalmak üzere hediye etti (Daha önce de destek olmuştu, çok ama çok teşekkürler... Varlığı bile bizim için çok önemli ve değerli).
CGTR'nin değerli diğer üyeleriyle bolca sohbet ettik. Bir ara siyasetten, ekonomiye (olmazsa olmaz - özellikle bu günlerde) yurtdışındaki retrocu davranışlarından, gümrük sorunlarına kadar her konuyu masaya yatırdık. Masa biraz küçük kaldı ama idare ettik
Facebook grubundan toplantı haberini almış ve ilk defa toplantımıza gelen arkadaşlar oldu... Hatta bir tanesi yoldan geçerken, gelip, Lotus yarışmasında birinci oldu

Bir sonraki toplantı için sözleştik...
Uzun lafın kısası... Güzel bir gündü... Özlemişiz. (isimleri tek tek sayarım da, birini atlarım da ayıp olur diye saymıyorum)... organizasyonda katkısı olan herkese başta mekanın sahibine, sahibinin arkadaşına

- Onur (2019), Merter'e (özellikle) ve tüm toplantıyı canlı yayınla facebook'dan yayınlayan Kaan'a ve katılan herkese çok teşekkürler... Sizlerle yeniden bir arada olmak çok güzeldi... İnşallah havaların güzelleştiği, pandeminin artık hatıra olarak kaldığı, bahar aylarında tekrar bir araya geliriz...
-muhendis, başınız sağolsun...
-amigaesref, işlerini umarım bitirdin...Bir sonrakini sana özel toplanırız artık