Yakın bir zaman da Terrible Fire Turbo kartlarını yapan S.J Leary TF1230 için Açık kaynak bir proje yayınladı. Bende Türkiye de bu kartı imal etmeye karar verdim

PCB leri Kendim bastırdım. Maalesef pasifler (Smd kapasitör ve direnç gibi) seyler dışında Türkiye de hiçbir parçası bulunmuyor. Bazı parçaları Avrupadan bazılarını da Aliexspress üzerinden tedarik edip toplamaya başladım. Doğrusu kolay bir işde değilmiş bu konu ile ilgili Exxos forumda 50 sayfa yorum var ama sonuçta çalıştırmayı başardım. Kimseden herhangi bir destek de almadım.
Genel olarak 68030 ve 68ec030 işlemci kullanıyorum. Ram en az 64mb oluyor, 128mb de olma ihtimali olabilir. Genel olarak 50mhz olarak çalışıyor. Üzerinden kendi device dosyasını kullanan bir ide denetleyici de mevcut onuda çalıştırdım. Yanlız ehide.device olmadan sistem boot etmiyor. Bu yüzden ya dosya Rom içinde yada load modüle ile yüklenmesi gerekiyor. 3.2.1 ehide.device içinde olan Rom da ayarladım. Amiga 1200 üstündeki ide port da kullanılıyor. yani birine cdrom birine CF hdd de takmak mümkün oluyor. Her ikiside aktif istenilen her yerden kullanılabilir.
Yaklaşık elimde proje bitince 10 adet tf1230 olacak. Genel piyasa durumu ve imalatına göre bir fiyat üzerinden satacağım. Yanında 3.2.1 custom Rom olabilir. 68030RC50 ve 68ec030 ve 64mb , 128mb seçeneklerine göre fiyat değişebilir.
Bu işi yapmak işçilik olarak benim için çok kolay, sadece beni zorlayan parça temini, gümrük zart zurt işleri oldu. Maalesef Türkiye de yaşıyor olmak bu şartlarda bu işleri yapmayı çok çok zorlaştırıyor

Bozulması da sorun değil zaten üstündeki tüm parçalar değişiyor ve kolayca tamir olur. Eski Turbo kartları gibi tamiri mümkün olmayan kartlar gibi değil. Biraz test etme imkanım oldu normal 030 eski turbolar gibi çalışıyor belki az daha da iyi olabilir.
Fiyat olarak 2000 TL yi geçmeyeceğini düşünüyorum. Zaten diğer sitelerde bu gibi fiyatlara satılıyor ama benim Türkiyede olmam gümrük filan uğraşmamak avantajlı olacaktır. Birde Turbo kartı ile ilgil her türlü desteği vereceğim. Bundan sonraki yapacağım projede TF1260