@deksar teşekkür ederim denemekte fayda var yardım telifiniz için ayrıca teşekkür ederim elbette yardımcı olursanız çok sevinirim alakanıza şimdiden teşekkür ederim saygılarımla
Rica ederim, her zaman.
Çeşitli sorular; Hostlayacağınız domaininizin A (DNS) kaydını web server'ınıza yönlendirmek için, statik bir dış IP'ye sahip misiniz? Veya DinamikDNS mi kullanmayı düşünüyorsunuz? Upload hızınız bir web server için yeterli olabilecek mi? Bu husus, ilgili sunucunun dış yoğunluğuna göre değişir gerçi.
Router/Modem veya Firewall'ınızdan 80/443 (HTTP/HTTPS) portlarınızı bahsettiğiniz sunucunuzun yerel IP adresine yönlendirerek mi çıkarmak istiyorsunuz web server'ı nete, yoksa direkt DMZ mi düşünürsünüz?
HTTPS derken, SSL kullanacak mısınız? (Ki artık httpS olmayan siteler "güvenli değil" diye imleniyor tarayıcılar tarafından)
SSL sertifikanız yoksa Let's Encrypt veya TrueSSL/ZeroSSL (180 günlük) sertifikalar üretebiliriz sunucuda.
Bir Firewall (yoksa) planınız var mı? FreeBSD'nin kendi dahili ipfw veya PF firewall yazılımlarından birini etkinleştirebiliriz,çok stabil, kararlı sunucu firewall yazılımları bunlar.
FreeBSD, Hotmail, Yahoo, Netflix, WhatsApp gibi devasa network'lerin kullandığı, sunucu tabanlı/ağırlıklı, güvenli, stabil, hızlı bir işletim sistemidir. i386 branch'ı hâlâ aktif destekler.
WordPress gibi bir CMS veya PHP site düşünüyorsanız; nginx, PHP, MySQL/MariaDB server paketlerini kurmanız yeterli olur, yalnızca HTML barındıracaksanız nginx yeterli olacaktır.
Yardım icab ederse bana yazabilirsiniz her vakit.
Kolay gelsin.