Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbeti386 Pentium 4 Pc için server distro sorunsalı
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: i386 Pentium 4 Pc için server distro sorunsalı  (Okunma Sayısı 8573 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
deksar
Üye

Engineer - Master, Computer Science

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2021, 16:52:46 ÖS »

Uzun süreli stabil, sorunsuz, baş ağrısız server ihtiyacı için kesinlikle FreeBSD (+nginx+PHP 8.x) öneririm. Destek gerekirse yardımcı olurum. (Hatta çok dinamik olmayan bir web sitesi barınacaksa, daha iyisi; OpenBSD)

"Pain is inevitable, suffering is optional" - Buddha.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Kasım 29, 2021, 17:22:45 ÖS »

@deksar teşekkür ederim denemekte fayda var yardım telifiniz için ayrıca teşekkür ederim elbette yardımcı olursanız çok sevinirim alakanıza şimdiden teşekkür ederim saygılarımla
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 29, 2021, 18:37:07 ÖS »

Neden Antix veya Q4OS kurup denemediniz?  Daha önce yazmıştım.  Her ikisi de i385 olarak var.

http://ftp.linux.org.tr/mx/iso/ANTIX/Final/antiX-21/ antiX-21_386-full.iso

https://www.q4os.org/downloads1.html Q4OS Gemini, Trinity, install-cd - 32bit / i386 ... 633 MBytes
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2021, 18:39:57 ÖS Gönderen: appiah4 » Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Kasım 29, 2021, 19:29:07 ÖS »

@Appiah selam sanırım makinede sorun var nedense sıkıntı çıkartıyor denemediğim distro kalmadı hayallarim yıkıldı yinede çoook teşekkür ederim yardımın için
deksar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 30, 2021, 00:09:48 ÖÖ »

@deksar teşekkür ederim denemekte fayda var yardım telifiniz için ayrıca teşekkür ederim elbette yardımcı olursanız çok sevinirim alakanıza şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

Rica ederim, her zaman.

Çeşitli sorular; Hostlayacağınız domaininizin A (DNS) kaydını web server'ınıza yönlendirmek için, statik bir dış IP'ye sahip misiniz? Veya DinamikDNS mi kullanmayı düşünüyorsunuz? Upload hızınız bir web server için yeterli olabilecek mi? Bu husus, ilgili sunucunun dış yoğunluğuna göre değişir gerçi.

Router/Modem veya Firewall'ınızdan 80/443 (HTTP/HTTPS) portlarınızı bahsettiğiniz sunucunuzun yerel IP adresine yönlendirerek mi çıkarmak istiyorsunuz web server'ı nete, yoksa direkt DMZ mi düşünürsünüz?
HTTPS derken, SSL kullanacak mısınız? (Ki artık httpS olmayan siteler "güvenli değil" diye imleniyor tarayıcılar tarafından)
SSL sertifikanız yoksa Let's Encrypt veya TrueSSL/ZeroSSL (180 günlük) sertifikalar üretebiliriz sunucuda.

Bir Firewall (yoksa) planınız var mı? FreeBSD'nin kendi dahili ipfw veya PF firewall yazılımlarından birini etkinleştirebiliriz,çok stabil, kararlı sunucu firewall yazılımları bunlar.

FreeBSD, Hotmail, Yahoo, Netflix, WhatsApp gibi devasa network'lerin kullandığı, sunucu tabanlı/ağırlıklı, güvenli, stabil, hızlı bir işletim sistemidir. i386 branch'ı hâlâ aktif destekler.

WordPress gibi bir CMS veya PHP site düşünüyorsanız; nginx, PHP, MySQL/MariaDB server paketlerini kurmanız yeterli olur, yalnızca HTML barındıracaksanız nginx yeterli olacaktır.

Yardım icab ederse bana yazabilirsiniz her vakit.

Kolay gelsin.
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2021, 13:08:49 ÖS Gönderen: deksar » Logged

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2021, 15:24:31 ÖS »

@deksar merhaba.....

statik ip ye sahibim upload hızım yeterli 100 megabit bağlantı ile bağlanıyorum nete dmz ile yöneldnriyorum ssl kullanmayı elbette düşünüyorum ama ssl sertifikam ancak PHP site kurmasyı düşünüyorum web sunucuma alakanıza çok teşekkür ederim sağolunuz
deksar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 30, 2021, 16:54:46 ÖS »

Merhaba @muhendis,

100 Mbit upload mı, download mı, İnternet hız değeriniz olarak? Biz Telekom'un sağladığı simetrik Metro Ethernet'e 20 Mbit Up/20 Mbit Down için aylık yaklaşık 4 bin TL para veriyoruz. (Dünyanın en kısa 'Rezalet' temalı öyküsü)

Kurulumunu yaptıktan sonra bana bir AnyDesk ayarlarsanız sizin bilgisayarınız üzerinden, cihaza yerelden SSH ile bağlanıp gerekli tüm paketleri kurup konfigüre edebilirim terminalden.

İmaj dosyaları için: https://download.freebsd.org/ftp/releases/i386/i386/ISO-IMAGES/13.0/

İyi çalışmalar.
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2021, 17:22:30 ÖS Gönderen: deksar » Logged

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Kasım 30, 2021, 17:55:04 ÖS »

@deksar teşekkür ederim size pm atıyorum
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 01, 2021, 08:02:56 ÖÖ »

32bit P4 işlemciyi internete açarak şansınızı fazla zorlamıyormusunuz?

Rus abiler üfürse aşağı iner o.

Sadece siz kullanacaksınız softether gibi nispeten kolay kurulum ve az kaynak tüketen vpn üzerinden erişim belki daha iyi olur.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Aralık 01, 2021, 10:43:39 ÖÖ »

@Blitzbasic elimdeki şu andaki imkan bu malesef bende biliyorum çok zayıf güçsüz oldugunu ama elimden gelen bu malesef şu anda vps kiralamak için maddi gücüm yok tavsiteleriniz için teşekkür ederim
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 01, 2021, 12:40:29 ÖS »

Aslında bu işi Pi 3B+ gibi bir SBC ile çok daha ucuza halledebilirsiniz.. İlk yatırım maliyeti olacaktır tabi de harcayacağı elektrik diğerinin 100'de biri falan olur, 1 yılda maliyetini çıkarır gibi geliyor.

deksar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 01, 2021, 14:09:02 ÖS »

Pi'ler (64-bit ARM) bu iş için en ideal çözüm - (idi). Geçen yıl 450 TL'ye satın aldığım Pi4, bugün 2 bin TL. Evet, rakamı doğru yazdım.
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2021, 14:11:22 ÖS Gönderen: deksar » Logged

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 07, 2021, 10:23:22 ÖÖ »

Pi 3 bile 950 TL olmuş inanamadım...

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Aralık 07, 2021, 14:49:39 ÖS »

malesef öyle dolara zam gelince keşke zamanında alaydım bir kaç tane ihityacım var şimdi
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 08, 2021, 08:51:31 ÖÖ »

Pi'ler (64-bit ARM) bu iş için en ideal çözüm - (idi). Geçen yıl 450 TL'ye satın aldığım Pi4, bugün 2 bin TL. Evet, rakamı doğru yazdım.

Pi'ler son rakamlarla artık maksadını aştı, gereksiz cihazlar haline dönüştü. Sonuçta Pi4 8GB bile aldığınızda doğru dürüst bir gündelik performans alamıyorsunuz, PCIexpress desteği yok, M.2 SSD ekleyemiyorsunuz. Sadece emülasyon için Raspi3 takip edilebilir, 250-300TL'ye bulunabiliyor projelerden boşa çıkan cihazlar.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: