Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBilimsel teoriler sorularınız ve görüşleriniz ( Philadelphia Deneyi )
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bilimsel teoriler sorularınız ve görüşleriniz ( Philadelphia Deneyi )  (Okunma Sayısı 20749 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2022, 07:44:11 ÖÖ »

1- Bigbang teorisinin desteklerinden birisi Bütün Galaksilerin biribirilerinden uzaklaştığının bulunması. Bunu da doppler etkisinin uygulamasıyla bulmuşlar. Ancak 1-2 yıldır söylenen bir durumu çözemiyorum. Samanyolu galaksisi ile Andromeda galaksisi biribirilerine yaklaşmakta imiş ve çarpışacaklarmış. Peki bu durum Bigbang teorisine aykırı değil mi? Bu durumu açıklayan hiç bir bilgi bulamadım. Bir fizikçi / astrofizikçi ile karşılaşırsam ilk soracağım soru bu olacak
2- İçinde bulunduğumuz Samanyolu (Milkyway) galaksisinin resimlerini sürekli görürüz. Ancak, içinde bulunduğumuz bir galaksinin resmi uzaktan nasıl çekilebilir? Çekilemez, bütün bu resimler uydurmadır, varsayımdır. Bu durumun benim düşündüğüm gibi olduğunu sadece tek bir kaynakta bulabildim.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2022, 11:08:17 ÖÖ »

1- Bigbang teorisinin desteklerinden birisi Bütün Galaksilerin biribirilerinden uzaklaştığının bulunması. Bunu da doppler etkisinin uygulamasıyla bulmuşlar. Ancak 1-2 yıldır söylenen bir durumu çözemiyorum. Samanyolu galaksisi ile Andromeda galaksisi biribirilerine yaklaşmakta imiş ve çarpışacaklarmış. Peki bu durum Bigbang teorisine aykırı değil mi? Bu durumu açıklayan hiç bir bilgi bulamadım. Bir fizikçi / astrofizikçi ile karşılaşırsam ilk soracağım soru bu olacak
2- İçinde bulunduğumuz Samanyolu (Milkyway) galaksisinin resimlerini sürekli görürüz. Ancak, içinde bulunduğumuz bir galaksinin resmi uzaktan nasıl çekilebilir? Çekilemez, bütün bu resimler uydurmadır, varsayımdır. Bu durumun benim düşündüğüm gibi olduğunu sadece tek bir kaynakta bulabildim.

1. Teoriye göre evren bir balon gibi genisliyor bu genişleme esnasında evrensel fizik yasaları etkin. Evrendeki en zayıf ancak en büyük güç yani kütleçekim yasası burada devreye giriyor. Gökadalar birbirinden uzaklaşsada birbirlerine yeterince yakın gökadalar kütleçekim yasası nedeni ile yaklaşmaya başlıyorlar.

2.Buna bende katılıyorum ancak çokta uydurma olduğunu düşünüyorum çünkü gözlemler sonucunda evrende yüzlerce gökada incelendi ve hepsinin yapı olarak benzer olduğu anlaşıldı. Dünyadan baktığımız da gece gökyüzünde gördüğümüz Samanyolu' un incelediğimiz gökada örneklerinde görünen kollara benzediği gerçeği den yola çıkılarak üretilmiş görseller.

Yanlışım olabilir konunun uzmanları daha doğru bilgi verebilir.
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2022, 11:11:44 ÖÖ Gönderen: Barış Yeni » Logged
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 07, 2022, 21:29:08 ÖS »

Bence nötron uldızı aslında dev  bir  atom çevresinde dönen  elektronlar varsa dev bir hidrojen atomu die düşünüorum nasıl ama
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 07, 2022, 21:32:08 ÖS »

Şöyle bir dusunce de var.Evren bir canlinin vücudunda çok küçük bir parça biz de evrende o canlının icindeyiz.tıpkı bizim vücudumuzdaki bakterilerin virüslerin insandan haberleri olmadıklari ile benzer nasıl ama

C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Şubat 07, 2022, 22:28:26 ÖS »

Evrenin işleyişi, hakkında benim bu güne kadar izlediğim en iyi dizi "DEVS" adlı, toplam 8 bölümlük, mini bir diziydi. Ama herkese tavsiye edemem, mutlu bir hayatınız varsa bence izlemeyin. "Otomatik Portakal" filmi gibi, rahatsız edici bir etkisi vardır. İzledikten sonra geri dönüş yok.

https://www.imdb.com/title/tt8134186/

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2022, 08:05:45 ÖÖ »

Ve bence kara delikler başka paralel evrenlere açılan bı portal 😀
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 08, 2022, 09:52:52 ÖÖ »

Ve bence kara delikler başka paralel evrenlere açılan bı portal 😀

Ya da bir kara deliğin içindeyiz  

Evrenin işleyişi, hakkında benim bu güne kadar izlediğim en iyi dizi "DEVS" adlı, toplam 8 bölümlük, mini bir diziydi. Ama herkese tavsiye edemem, mutlu bir hayatınız varsa bence izlemeyin. "Otomatik Portakal" filmi gibi, rahatsız edici bir etkisi vardır. İzledikten sonra geri dönüş yok.

Çok geç Sinan abi, artık söyledin ve izlemek farz oldu  Kahkaha
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2022, 11:10:48 ÖÖ Gönderen: Barış Yeni » Logged
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 08, 2022, 10:24:26 ÖÖ »

"Otomatik Portakal" filmi gibi, rahatsız edici bir etkisi vardır. İzledikten sonra geri dönüş yok.

Hala Singin' in the Rain dinlerken tüylerim ürperiyor mutlu olacağıma

Beethoven 9. Senfoni çalınca da bi titreme geliyor

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 08, 2022, 14:11:50 ÖS »

Bize bunlarla gelin  izleyeceğiz tabii ki

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Şubat 09, 2022, 15:21:25 ÖS »

Peki bir atom altı parçacık veya elektron aynı anda birden fazla yerde olabiliyorken atom ya da birden fazla atomun bir araya gelip oluşturduğu büyük cisimler neden aynı anda birden fazla yerde olamıyor sizce de bu çok garip değil mi 😀
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 09, 2022, 16:19:42 ÖS »

Peki bir atom altı parçacık veya elektron aynı anda birden fazla yerde olabiliyorken atom ya da birden fazla atomun bir araya gelip oluşturduğu büyük cisimler neden aynı anda birden fazla yerde olamıyor sizce de bu çok garip değil mi 😀

Kuantumu iyi bilmek lazım orası biraz karışık. Mesela atom altı parçacıklarda ses dalgası gibi görünmesi gereken ama fiziken görünen bilimin anlatamadığı durumlar var daha. orayı bir cozsunler de

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Nisan 06, 2022, 18:15:01 ÖS »

Konumuz:
İnsanoglu aya çıktı mı ?
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2022, 18:20:39 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Nisan 06, 2022, 18:34:29 ÖS »

Esas konumuz: Ay Gerçek mi? Dünya düz mü? Elvis ölmedi 🤣

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Nisan 06, 2022, 18:41:40 ÖS »

Konumuz:
İnsanoglu aya çıktı mı ?

Çıktı. Bir numara, peynir falan yokmuş deyip döndü.
sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Nisan 06, 2022, 18:48:54 ÖS »

Biz milletçe "Mehtaba" çıkmışızdır...
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: