Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAliexpress hakkında bilgi edinme
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aliexpress hakkında bilgi edinme  (Okunma Sayısı 2396 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 26, 2022, 23:28:50 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. sizlere bir şey danışmak istiyorum. ben "Aliexpress" üzerinden devamlı sabit alışveriş ettiğim bir kişi vardı. aldığım ürünler "anakart+işlemci+ram". sabah tekrardan sipariş verecektim nedendir bilmiyorum hesabıma giremedim. şifremi değiştirmek istedim ancak devamlı kullanmış olduğum mail adresimi kabul etmiyor. sanki hiç kayıt olmamışım gibi davranıyor site. sabahtır devamlı kullandığım mail adresim ile girmeye çalışıyorum. yeniden kayıt olayım diyorum mail adresimi kabul etmiyor. ancak yeni mail adresi açıp onunla kayıt olursam kabul ediyor. ancak daimi uzun zamandır kullandığım mail adresim ile giriş yapıp kimden alışveriş ettiysem öğrenmem lazım ancak artık giriş sağlayamıyorum. giriş yapamadığım içinde malzemeleri satın aldığım kişiyi bulamıyorum.

sizden şöyle bir ricam var.
aliexpress sitesinde "anakart+işlemci+ram" satın aldığınız güvendiğiniz bir satıcı varmı ? bizzat alışveriş ettiğiniz.
1 set olarak alınacak malzemeler
işlemci : e5-2670 v3
anakart : x99
ram     : 8gb veya 16gb

eğer bizzat alışveriş yaptığınız ve güvendiğiniz aliexpress platformunda tanıdığınız varsa 1 adet almam lazım.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2022, 11:41:12 ÖÖ »

Merhaba, Aliexpress'ten mail adresinize reklam mailleri geliyor mu? Belki onlara tıklayıp onun üzerinden otomatik bağlanabilirsiniz. Belki belli bir süre sonra düzeledebilir. Bir kaç günde bir tekrar deneyin girmeyi.

Konu ile ilgili bir bildirimde gelmiş olabikir spamada bakmanızı öneririm.

Bu arada Aliexpress'ten bilgisayar parçası almak uyguna geliyor mu ya artık? Vergisiydi yoluydu derken baya fiyatlar şişiyor.
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2022, 11:43:52 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2022, 16:49:20 ÖS »

@AmigaEsref merhaba.dediğin gibi maile her gün reklamlar gelirdi. ancak artık o'da gelmiyor.o mail adresim ile kayıtta olamıyorum şifre değişikliğinede gidemiyorum. sanki blokelendim. maillere bakıyorum dediğiniz gibi spam falan ali amcadan tık yok. akşam kafamı toparlayıp 7/24 chat bölümü var oradan şansımı deneyeceğim.

Bilgisayar parçası almak konusunda şöyle bir şey diyeyim. yurtdışından güvenilir olmak şartıyla almadaki olayım maalesef türkiye'de eski pc donanımlarına çok iyi bakılmaması. tabiki bu aradığın malzemeye bağlı. 5 parmağın 5'de bir değildir. iyi bakanlarda var. ancak satmadıkları için bir anlamı yok. veya çok iyi bakıp malzemeye ancak çok yüksek fiyat istemeler gerçekten acımasızlık geliyor bana. mesela yakın tarihte şehiri önemli değil ancak ben bayağı bir uzaktaki arkadaştan anakart işlemci(xeon) ram(32gb) set aldım. aciliyet vardı güvendik. ürün tamir görmemiş dedi, tamir görmüş çıktı. kısacası anakart'ın üzerindeki usb-ses vb. hepsi patır patır döküldü. ALLAH'tan işlemci ve ramler sağlam çıktı sadece anakartı değiştirerek kaldığım yerden devam ettim. türkiye'de üst düzey xeon işlemci set takım satan çok ancak maalesef fiyat yüksekliği yüzünden alışveriş sağlamıyorum. geçenlerde aliekspress'te düz hesap 500 tl olan işlemciyi ikinci el satış sitelerinde 3bin tl'ye gördüm. bir'de yazmış çin'deki en iyi işlemci diye zamanında getirttim türkiye'de bulamazsınız bu fiyata diye. getirtemezsiniz diyor bide.500 tl nere 3bin tl nere. benim aliekspress'teki daimi alışveriş ettiğim arkadaş sadece xeon set üzerine al sat yapıyor ve aldığım malzemenin hatti hesabı yok ve dünya'nın her tarafına ücretsiz kargo ile yapıyordu. aliekspress'te sağlam-dürüst birine denk geldiğinizde her iş rast gidiyor.baş ağrısı olmuyor.tek sorun geç geliyor ama geliyor.masraf konusunda ise şöyle bir denge belirliyorum kendime. şayet yurtdışından alacağım ürün kapıma kadar geldiğindeki ücret, türkiye'den gelen ürünün ücretini geçecekse türkiye'den alışveriş sağlıyorum ve artık çok zor'da kalırsam türkiye'nin bir ucundada olsa gidip deneyip alıyorum  .umarım bu gece aliekspress ile sohbetim olumlu geçer.
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2022, 16:51:32 ÖS Gönderen: mtchannel » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2022, 20:45:26 ÖS »

Valla enteresan abi durum. Bu arada Türkiye'de de xeon işlemciler uygun gibi.

https://m.n11.com/intel-cpu-xeon-quad-core-l5520-226ghz-8mb-slbfa-q1gn-q1e8-P491041991

Mail gelmemesi enteresan abi aliexpressin durduk yere bir müşteriyi banlayacağını sanmıyorum. Tr den de neden böyle birşey yapsınlar onuda bilemedim. İlginç. Umarım yakın zamanda mesele çözülür.

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2022, 11:12:57 ÖÖ »

Ali grubu özellikle express batıdaki öncüleri gibi müşteri odaklı oldular epey bi zaman önce. Bundan dolayı iletişime geçtiğinizde eski hesabınızı kurtarma olasılığınız bence oldukça yüksek.
 Yine müşteri odaklı yaklaşıma geçmeleri sonucu başka satıcı denemek (özellikle express'te) eskiye göre daha az riskli diye düşünüyorum. Tabii sistem suistimalcileri her zaman olacaktır.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2022, 14:52:06 ÖS »

Madem Aliexpress ile ilgili başlık açıldı konuyu okuyan arkadaşlara ufak bir bilgilendirme notu yazayım.

27 Aralık günü arabam ile ilgili bir ürünü Aliexpress üzerinden sipariş ettim. 3 gün sonrasında paket line-haul' a teslim edildi ve ne olduysa ondan sonra oldu. Paketten 53 gün haber alınamadı. Tam refund işlemine başlıyordum paket 21 Şübat günü "Hand over to airline" durumuna geldi. Ardından paket 22 Şubat' ta Madrid' e!!! ulaştı. Satıcı ile temas kurup "sanırım adres-gönderim hatası var?" diye sordum ve "paket transfer sürecinde Madrid' te" cevabı aldım. Ardından aynı gün pakete gümrük işlemleri başlatıldı ve İspanya gümrüğünden geçti. Burada enteresan olan paket gümrükten geçince dispute seçeneği kayboldu. Dispute açmaya çalışınca "paket zaten dağıtımda koruma süresinin bitmesini bekleyin" gibi bir mesaj vermeye başladı. Aliexpress ile bağlantıya geçip ya refund işlemini kendilerinin başlatmasını ya da benim başlatabilme seçeneğimin eklenmesini aksi durumda bankam aracılığı ile Visa' ya başvurup satıcı ve aliexpress hakkında fraud bildiriminde bulunacağımı ve chargeback talep edeceğimi bildirdim. 24 saat sonra refund seçeneği açıldı paketin saçma sapan bir ülkede saçma sapan şekilde gümrükten geçtiğini, bunun bir aktarma işlemi olmadığını v.s yazarak full refund talep ettim. Aynı gün talebim kabul edildi ve dananın kuyruğu burada koptu. Ödeme esnasında ürün bedeli ve gümrük ücretini birlikte ödemiştim ama bu zeka engelliler sadece ürün bedelini iade etti. Müşteri hizmetlerine tekrar bağlanıp "siz hayrola? "duty" adıyla benden aldığınız ücret nerede. İspanya gümrüğüne mi verdiniz?" diye sordum. Müşteri hizmetlerindeki çalışan kurum kimliğine yakışır şekilde gayet çakalca "full refund yapılmış lütfen bekleyin" cevaplarını vermeye başladı. Banka ekranından geri ödemenin eksik yapıldığına dair ekran görüntüsü atıyorum yok... Neyse üst birimlerime filan ileteceğim dedi. Bugün mail gelmiş. Refund işlemi bla bla bla gün sürebilir bekleyin tarzında zırvalamışlar. Yani yine sorduğum soruyu cevaplamaktan kaçınmışlar. Ardından bankamın müşteri hizmetlerine bağlanıp ödemesini yaptığım ürünün bana hiçbir zaman ulaşmadığını. Sahtekarlık yöntemiyle İspanya' ya giden başka bir satış ile ilgili paketin bana takip numarası olarak veriliğini, konunun üzerine gitmem üzerine Aliexpress' in ürün için ödediğim ücreti eksik geri ödediğini kısaca dolandırıldığımı eksik geri ödemeyle ilgili chargeback talebinde bulunduğumu belirttim ve işlem başlatıldı. Ödeme Iyzco aracılığı ile yapılmıştı onlarında TR ofisleri var.  

Ardından konu ile ilgili araştırma yaptığımda Aliexpress' in yaşadıklarımı alışkanlık haine getirdiğini, ürünün kargo aşamasına kaybolması durumunda sadece ürün için ödenen ücreti iade ettiğini yani kargo ve gümrük ücretinin üzerine çöktüğünü başka yerlerde de okudum. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Benzer problem yaşayan arkadaşlar varsa bankaları üzerinden itirazda bulunabilirler. Konuyu özellikle satıcı ile yaşanan ihtilaf olarak göstermeyip  bizzat Aliexpress' in dolandırma eylemi yani Fraud olarak ifade etmeleri çok daha güzel olur.
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2022, 14:57:46 ÖS Gönderen: Aktug » Logged
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2022, 20:24:36 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. aliexpress'ten gelen geri dönüş hakkında bilgi vermek istedim. benden gerekli bilgileri aldıktan sonra gerekli inceleme yapılıp mail yolu ile geri dönüş yapılacağı söylendi. uzunca bir aradan sonra dönüş yaptılar. kısa ve öz şekilde yazayım. vermiş olduğum bilgiler kontrol edilmiş ancak daha önce bu mail üzerinden bir kayıt oluşturulmamış. artık işin peşini bırakıyorum. böyle bir saçmalık görmedim açıkcası. o kadar ürün alırken rüyamı gördüm ben. vardır bundada bir hayır diyeceğim ve uzun süre dışarıdan alışveriş etmeyeceğim.

Merhaba AmigaEsref. ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. evet türkiye'dede xeon işlemciler mevcut ancak. fiyatlar makul değil(aradıklarım arasında). birde şöyle bir şey var. benim aradığım en önemli öncelik cache yüksek olması gerekiyor(mining yaptığım için). mesela örneğin; e5-2670v3 / e7-8890 v4 vb. gibi işlemciler işimi görüyor'ki bunlar xeon'da en alt tabakada seçtiğim işlemciler. senin önerdiğin işlemci mining için kazançlı olmadığından maalesef işimi görmez.türkiye'de işimi gören işlemci fiyatına ben aliexpressten anakart+işlemci şeklinde alabiliyorum. yada üzerine birazcık daha para ekleyerek takım set yapabiliyorum. ancak türkiye'de takım set alayım dedinmi bu aradığım setlerin fiyatları kabarıyor açıkcası. şimdi kafamda güzel planlar var. elimdeki tüm alt takımları satıp 4 tane set olacak şekilde amd epyc 7742 alacağım.bir kaç firmadan fiyat bekliyorum.xeon işlemcileri uzaklardan bulma getirtme gibi çilelerden kurtulacağım inşallah.

Sağlıcakla kalın.

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2022, 20:41:38 ÖS »

Çok enteresan ya. Umarım işiniz hallolur. Araştırılıyor deyip böyle bir kayıt uok demeleride ne biliyim iş bilmezlik. Demek ki sistemleri o kadarda iyi değil.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2022, 12:11:32 ÖS »

Talihsiz bir olay olmus. Malesef olabiliyor boyle seyler. Sadece aliexpress degil, yerel sitelerde de benzer hileler donmeye basladi son zamanlarda.

O islemci size ulassa bile, o aldiginiz islemci, sizin istediginiz olmayabilirdi. Eski ve alakasiz islemcilerin uzerini silerek yeniden lazer ile markaliyorlar. Hatta bir videoda gordum. Adam i7 islemci siparis ediyor, kendisindeki ile karsilastiriyor ve siparis ettigi hiz olarak surunuyor. Incelediklerinde islemcinin yeniden markalanmis
I3 oldugu ortaya cikiyor, hatta abartmis cpu micro kodunu da yamalamislardi. Bu tarafi da var isin.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2022, 12:18:53 ÖS »

68030 lardada aynı işi yapıyorlar. 50 mhz diye aldığım işlemci 40 mhzde daha stabil çalışıyor. Bu arada aliexpress arayüzü güncellendi. Bazı sorunlar yaşanıyor. Anlamadığım düzgün çalışan sistemi niçün değiştirirsiniz.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: