Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: QuickTime Sorunsalı  (Okunma Sayısı 5084 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 14, 2022, 04:17:12 ÖÖ »

90lar dönemi eski bazı windows oyunları çalıştırmak açmak için çeşitli kodekler gerekebiliyor.

Indeo ve QuickTime gibi...

Indeo kodekleri herhangi bir kurulum yapmadan registry tweakleri ve regsvr32 komutlarıyla aktive edebiliyoruz. Windows'un derinliklerinde kapalı olarak mevcutlar.

QuickTime harici olarak kurmak gerekiyor. Kurmadan deneyebileceğim bir çözüm biliyor musunuz?

Sadece 1 2 dosya 1 2 registry kayıdı yapsa nasıl işlediğini çözeceğim ve kurmadan kullanabileceğim ama 100den fazla gerekli gereksiz registry kayıdı ve çok sayıda dosaya bırakıyor sisteme.

şu ocx ve dll dosyaları şu komut işini görür diye önerebileceğiniz bir yöntem var mı?
Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2022, 18:39:31 ÖS »

regsrv32 filename.ocx

Şeklinde değil miydi?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2022, 20:29:26 ÖS »

Kurmadan çalıştırılabileceğini ve sistem içinde gömülü olabileceğini düşünmüyorum çünkü Apple'ın tescilli markası.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2022, 20:42:14 ÖS »

regsrv32 filename.ocx

Şeklinde değil miydi?

Evet komut bu şekilde, filename kısmını arıyorum. ^^

Kurmadan çalıştırılabileceğini ve sistem içinde gömülü olabileceğini düşünmüyorum çünkü Apple'ın tescilli markası.

Harici bir uygulama.

Başta flash gibi olabileceğini düşündüm.

flash32_32_0_0_371.ocx

flash dosyaları bu  ocx dosyasına bağlıydı yani programlar swf uzantılı dosyalar için bu dosyayı arıyordu.

end of life olduğunda güncelleme ile silinmişti yeni kurulumlarda yer almıyor.

Ancak google da bulursanız tekrar kullanabilirsiniz.

Indeo kodekler ise windows ta gömülü atıl olarak bulunuyorlar komut ile aktive etmek mümkün.

---

quicktime kurulumunda 1200 civarı dosya yer alıyor. oyunun hangi dosyaları aradığını bulursam belki işim daha kolay olabilir.

ocx lerde birkaç dll dosyasına bağlanıyor. Karışık biraz ama dosyaları bulursak gerisi gelir.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2022, 22:10:19 ÖS »

Dependency Scanner gibi bir arac ile COM/Activex dosyasini tararsan, quicktime dll leri ve her bir dll in baska quicktime dll’lerine baglimli oldugunu goreceksin muhtemelen. Kimbilir o kutuphaneler de registry’nin derinliklerinde nereleri okuyor. Yani quicktime yuklu olmadan o kontroller de calismayacaktir.

Bunun yerine OpenQuickTime gibi open source alternatif codecler de var. En son baktigimda linux versiyonlari vardi, belki windows portlari da yapilmistir.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2022, 11:33:48 ÖÖ »

@Voltron teşekkürler. Dependency Scanner deneyeceğim.

HiBit Install Monitör ile izledim. 100lerce registry kayıdı atıyor. Ama çok büyük bir yüzdesi uzantı eşleşmesi içindi.

Normalde kurulumlu olan pek çok uygulama kurulumsuz da çalışıyor.
Program Klasörünün olması yetiyor. Oyunlarda bu oran çok daha fazla.
Registry kayıtlarına ya da farklı konumda dosyalar arıyorsa bir başlatıcıya program başlamadan bunları konumlandırma, programı kapadıktan sonra yeni ayarlar ile program klasöründe saklama şeklinde bir başlatıcı yapılabiliyor. [PortableApps mantığı ve yöntemi]

Quicktime videolar için MPC-BE dışında birşeye ihtiyaç duymamıştım.
En son QuickTime kurmamın üzerinden de 15 yıl geçti.

Bu QuickTime zorlayan oyunlar içinde ocx ve dll dosyasını program klasörüne koyup, gerek duyarsa regsvr32 ile kayıt edip, çalıştıktan sonra kaydı geri alacak bir başlatıcı yapmak istiyorum.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2022, 11:53:32 ÖÖ »

@Voltron teşekkürler. Dependency Scanner deneyeceğim.

HiBit Install Monitör ile izledim. 100lerce registry kayıdı atıyor. Ama çok büyük bir yüzdesi uzantı eşleşmesi içindi.

Normalde kurulumlu olan pek çok uygulama kurulumsuz da çalışıyor.
Program Klasörünün olması yetiyor. Oyunlarda bu oran çok daha fazla.
Registry kayıtlarına ya da farklı konumda dosyalar arıyorsa bir başlatıcıya program başlamadan bunları konumlandırma, programı kapadıktan sonra yeni ayarlar ile program klasöründe saklama şeklinde bir başlatıcı yapılabiliyor. [PortableApps mantığı ve yöntemi]

Quicktime videolar için MPC-BE dışında birşeye ihtiyaç duymamıştım.
En son QuickTime kurmamın üzerinden de 15 yıl geçti.

Bu QuickTime zorlayan oyunlar içinde ocx ve dll dosyasını program klasörüne koyup, gerek duyarsa regsvr32 ile kayıt edip, çalıştıktan sonra kaydı geri alacak bir başlatıcı yapmak istiyorum.

https://www.dependencywalker.com/

Bununla deneyebilirsin.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2022, 19:38:52 ÖS »

K Lite Codec Pack ile çalışır, en son Windows 98SE destekleyen sürümü 3.4.5

http://www.oldversion.com/windows/k-lite-codec-pack-3-4-5
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2022, 20:57:03 ÖS »

@Voltron link için teşekkürler.

@HkRecai hocam yanıtınız ve öneriniz için teşekkür ederim. Ancak;

Sorun QuickTime ya da alternatifi bulmak değil de QuickTime kurmadan oyunu çalıştırmak.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2022, 22:37:41 ÖS »

Bence boş bir uğraşı, kurulmuşuyla kurulmamışı arasında sistemi yorma şişirme açısından hiç bir fark olmaz. Yeter ki sistemde virütik bir şey olmasın.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2022, 03:37:02 ÖÖ »

...

Sorduğum soru ile ilgisi yok verdiğiniz 2 yanıtın. Yani uğraş değil verdiğiniz yanıtlar boş oldu biraz.

QuickTime açıklarını yamamayı bile bıraktı yıllar önce, kurulmaması tavsiye ediliyor.

Saygılar, iyi geceler.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: