Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetm5a78l-m/usb3 anakart hakkında bir soru?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: m5a78l-m/usb3 anakart hakkında bir soru?  (Okunma Sayısı 1245 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 16, 2022, 12:58:47 ÖS »

merhaba arkadaşlar.
aşağıda belirttiğim donanım 2-3 gün içinde elime geçecek.
anakart : m5a78l-m/usb3
işlemci : fx8350
ram     : 32gb

bildiğim kadarıyla uefi desteği yok anakartın. benim elimde 4tb ve daha yüksek diskler var. arşiv yaptığım diskler.windows tanımada zorluk çekermi. bilgisi olan varsa çok memnun olurum.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2022, 14:35:47 ÖS »

O anakartın uefi desteği olması lazım. 2TB üstü diskler için de MBR yerine GPT olarak formatlamanız gerekir diski.

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2022, 19:54:30 ÖS »

@sad_face05 merhabalar.
google'da bir döküman bulamadım açıkcası. youtube'ye m5a78l-m/usb3 bios yazınca klasik eski bios ekranı geliyor. uefi olup olmaması çok önemli değil aslında. benim için 4tb ve üstü disklerimi görsün kafi. disklerimin hepsi gpt biçimlendirilmişti zamanında. yoksa 2tb üstünü tek parça biçimlendiremiyor diye hatırlıyorum. bölmesi gerekiyor mbr formatlarsam. ama şükür gpt hepsi. yoksa sırf anakart için biçimlendirme yapmam imkansız.
kısaca uefi olmasada 4tb üstü hddleri görmesi için gpt olsa yeter anlıyorum senin yazdığından. çok sevindim gerçekten. ilgin için çok teşekkür ederim.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: