Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SEGA Master System 2 mavi ekran sorunu  (Okunma Sayısı 2279 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 24, 2022, 20:47:58 ÖS »

Geçen senelerde aldığım SEGA master System 2 konsolu RF tarafında LedTV'de net görüntü alamayınca modlayıp 50-60hz ve Compozit çıkış ekledim .

Ancak işlemden sonra konsolu LedTV'ye bağladığımda çok sık olmamakla beraber özellikle alex kidd oyununda ekranda özellikle mavi renk olan fonlarda hızlıca siyah-mavi renk arası geçiş olmakta , bu durum konsolu 1084S e bağladığımda ise çok defa tekrarlı olarak mavi renkler hızlıca siyah-mavi olarak sanki tüpü bitmiş eski floresan lambalar gibi görüntü vermekte. Çok nadiren de olsa ekranda bir renk bozulması olmamakta.

İnternetten sorunun çözümü ile ilgili biraz araştırma yapıp bir kaç tane kondansatörü yenileri ile değiştim. Ama çok bir şey fark etmedi. Konsolda yaptığım ölçümlerde regülatör normal çalışması gereken 5V yi vermekte , onun dışında diğer devre elemanlarını dirençleri vs hepsine baktım ama sorun nereden kaynaklanıyor bulamadım.
Bu aşamada diğer fark ettiğim diğer bir arıza ise RF çıkışından 5V alınması gerekirken buradan 1,5V arası bir değer almam.

Sizce arıza nereden kaynaklanıyor olabilir. Ney

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2022, 12:45:13 ÖS »

Hangi composite video mod devresini kullandınız?

Basit de olsa bir buffer içeren bir unity-gain devre kullanmadıysanız (tek transistörlü basit bir video amp devresi), yani CXA1145'in c video out'undan direk çıkış aldıysanız mesela bu yaşadığınız sorunun sebebi odur.

JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2022, 13:32:54 ÖS »

Hangi composite video mod devresini kullandınız?

Basit de olsa bir buffer içeren bir unity-gain devre kullanmadıysanız (tek transistörlü basit bir video amp devresi), yani CXA1145'in c video out'undan direk çıkış aldıysanız mesela bu yaşadığınız sorunun sebebi odur.
CXA1145 in ayaklarından araya bir direnç ve bir kondansatör ekleyerek bağlantıyı 3 bacak üzerinden (toprak-ses-video) yaptım.

Burada işin ilginç kısmı LedTV de kullanırken mavi-siyah flickerın daha nadiren olması ve olsa bile gözü çok yormadan oynanabilirlik üzerinde çok fazla eksi yönde bir etki olmaması . Ancak sega'yı , 1084s'e bağladığımda durum kesinlikle oynamaya engel. 1084s'in comp. bağlantı noktasında bir problem olabileceğine düşünerek , c64 / n64 / ps2 de bağladım ancak onlarda bir problem yok.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2022, 21:20:27 ÖS »

CXA1145'in 20 nolu bacağına 470uF bir elektrolitik kondansatör (+ ucu 20 nolu bacağa) ona da 75 Ohm'Luk bir direnç bağlayarak çıkış alduysanız çalışması lazım.

Sorun varsa başka bir arıza olabilir. Kondansatörün polaritesi dediğim şekilde mi?

JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2022, 09:31:46 ÖÖ »

CXA1145'in 20 nolu bacağından aldığım çıkış önce 75ohm dirence , oradan da 220uf kondansatörün + bacağına bağlı.
Akşam 220uf yerine bir de 470uf lik bir kondansatör ile deneyeceğim.Ancak internetteki bir çok kaynakta 220uf lik kondansatör ile bağlantı yapılmış.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: