Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore PC10-III hakkındaki görüşleriniz.
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore PC10-III hakkındaki görüşleriniz.  (Okunma Sayısı 15823 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2008, 10:49:40 ÖÖ »

Zamanın güzel aletlerinden
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 17, 2008, 10:37:24 ÖÖ »

Arkadaşlar, commodore artık benim, güzelce temizledim, cillop gibi oldu. Henüz çalıştırmadım. İlk görüntüleri buradan aktarırım.
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 08, 2009, 13:01:22 ÖS »

Arkadaşlar müsait bir anımda PC10-III ü kurdum. Durum şöyle: Monitör sorunsuz (başka bir PC de de çalışıyor, Yeşil/siyah monokrom). Kasa elektrik alıyor, fan çalışıyor, fakat ekrana görüntü vermiyor. Kasanın içini açtım, Malesef Harddisk yok. Sanırım bu yüzden açılmıyor. Merak ettiğim bu makina harddisksiz, yalnızca flopy den açılıp çalıştırılmış olabilir mi? Eğer durum böyle ise işletim sisteminin flopy de yüklü olması gerekir ki, o da bende yok. Kısa bir araştırma yaptım. İşletim sistemi olarak bilgisayar MS-DOS 3.20 kullanıyor, acaba bu 5,25" lik disketlere yüklenerek kullanılmış olabilir mi? En mantıklısı ise kasaya bir harddisk monte etmek olacak. Kullandığı 22 Mb lık Western Digital model WD93028-X harddisk. Bu devirde böyle bir cihaz bulunurmu bilmem. Yardımı olacak arkadaşların desteğini bekliyorum. Bir de, ana kartta coprocessor diye bir yuva var fakat takılı değil, acaba bu nedir?
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2009, 14:28:06 ÖS Gönderen: kuzgun » Logged
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 08, 2009, 16:58:02 ÖS »

Goruntu gelmiyorsa durumu pek iyi degil.Boot edebilecegi bir aygitin yoklugu post screen'in gozukmesi icin engel degil.Bip sesi duyuyorsan saglamdir aslinda.Monitor uyum problemin olabilir.Keza ben com 1402 monitoru 8-bitlik baska bir grafik bagdastirici ile takmistim o alete.

XT standartlarinda herhangi bir hdd isini gorecektir fakat co-processor hadisesini unut.Pratikte hic bir faydasi olmayacagi gibi bulman gayet zor (http://computers.shop.ebay.com/stores/Vintage-Computing__W0QQLHQ5fSIFZ1QQ_nkwZ8087QQ_catrefZ1QQ_flnZ1QQ_sacatZ11189QQ_trksidZp3286Q2em20Q2el1246)

Sana sunu soyleyebilirim,uzerinde commodore etiketi var diye ilgini cekiyor olabilir lakin harciyacagin hic bir cabaya ve paraya deymeyecek bir makina.Hic bir zevk almayacaksin.

Not : Elinde xt klavye yoksa herseyi unutabilirsin zaten.At klavye ile kesinlikle uyumsuz.

Bu kadar mi ?
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ocak 08, 2009, 17:14:35 ÖS »

Bir sey daha ekliyeyim ,

Bu vesile ile ambalajinda 8087 gormus oldum (arama listesinde ilk urun) oldukcada hesapli.Ama bu tarz bir parca "hardcore collector" degilsen anlamsiz tabii.Ben donanim ayagimi kestim,attim ama heyecan verici bir sey oldugunu itiraf etmeliyim.

Bu kadar mi ?
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: