Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTurktelekom TP Link Modem Sorunu
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Turktelekom TP Link Modem Sorunu  (Okunma Sayısı 4997 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 05, 2022, 23:28:16 ÖS »

Selamlar arkadaşlar,
yaklaşık 1.5 sene önce turktelekomdan 24 ay taahhütlü modem kampanyalı internet bağlattım,

bana verdikleri modem TP Link AC1200 VC220-G3u modeli, şimdiye kadar bir sorun olmamıştı ancak son bir kaç aydır ara sıra internet durduk yere kesiliyordu modemi açıp kapayınca düzeliyordu şimdi ise bu sorun nerdeyse 10 dakikaya kadar düştü, sürekli modemi açıp kapatmaktan bıktım, en olmadık yerde internet kesiliyor.

Bu marka ve modemi kullanıp bu tür bir sorun yaşayan var mı acaba, modemin üzerinde ışıklar düzgün bir şekilde yanıyor ancak internet birden kesiliyor taki modemi açıp kapatıncaya kadar.

Çözüm önerisinde bulunan herkese şimdiden tşk ederim. 

recepMUM
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2022, 00:57:24 ÖÖ »

Selamlar arkadaşlar,
yaklaşık 1.5 sene önce turktelekomdan 24 ay taahhütlü modem kampanyalı internet bağlattım,

bana verdikleri modem TP Link AC1200 VC220-G3u modeli, şimdiye kadar bir sorun olmamıştı ancak son bir kaç aydır ara sıra internet durduk yere kesiliyordu modemi açıp kapayınca düzeliyordu şimdi ise bu sorun nerdeyse 10 dakikaya kadar düştü, sürekli modemi açıp kapatmaktan bıktım, en olmadık yerde internet kesiliyor.

Bu marka ve modemi kullanıp bu tür bir sorun yaşayan var mı acaba, modemin üzerinde ışıklar düzgün bir şekilde yanıyor ancak internet birden kesiliyor taki modemi açıp kapatıncaya kadar.

Çözüm önerisinde bulunan herkese şimdiden tşk ederim.  

1. Modem arızalı olabilir. Bir başka sağlam modem ile deneme yapman gerekiyor.

Kesinti deneme yaptığın sağlam modemde devam ediyor ise;

2. Telekom tarafında sana tahsis edilen port arızalı demektir. Arıza kaydı
   açtırıp bu portu değiştirtmen gerekli. Bu işlemi yaptırmak, deveye hendek
   atlatmaktan daha zordur.

Allah kolaylık versin....
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2022, 01:00:03 ÖÖ Gönderen: recepMUM » Logged
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2022, 08:03:39 ÖÖ »

Çözüm önerim yok ama kurtuluş olarak kablonet / uydunet e geçmeyin. Beterin beteri vardır.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2022, 00:52:18 ÖÖ »

Sorun büyük ihtimalle adaptörde. Adaptörün üzerinde yazan Volt/Amper değerlerini not edin ve aynı değerlerde başka bir DC adaptör temin edip deneyin.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2022, 23:04:56 ÖS »

Sorun büyük ihtimalle adaptörde. Adaptörün üzerinde yazan Volt/Amper değerlerini not edin ve aynı değerlerde başka bir DC adaptör temin edip deneyin.

Bunu deneyeceğim ama nedense bugün hiç sorun çıkarmadı modem. Bazen sorun çıkarıyor.

murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2022, 23:43:47 ÖS »

Öncelikle adaptörden şüphelenmekte fayda var. Aynı voltaj değerinde akım değeride tutan başka bir adaptörle deneyin. Böyle kesilmeler modemden kaynaklanıyorsa tamiri biraz zor yeni modem almakta fayda var. Modemin garantisi bitmedi ise Telekom ücretsiz değiştirmesi lazım, onlarla iletişime geçin. Kolay gelsin.

DO-IT-YOURSELF
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2022, 00:53:17 ÖÖ »

Öncelikle adaptörden şüphelenmekte fayda var. Aynı voltaj değerinde akım değeride tutan başka bir adaptörle deneyin. Böyle kesilmeler modemden kaynaklanıyorsa tamiri biraz zor yeni modem almakta fayda var. Modemin garantisi bitmedi ise Telekom ücretsiz değiştirmesi lazım, onlarla iletişime geçin. Kolay gelsin.

İnternette bu modem ile ilgili çok şikayet var amak şikayetlerin büyük çoğunluğu wifi kopması ile ilgili, kablo ile bağlantıda sorun yaşamadıklarını belirtmişler.

Benimki her ikisi birlikte kesiliyor hem kablolu hem wifi. Modem düzgün çalışıyor sinayl ışıkları da düzgün yanıyor ama birden internet kesiliyor modemi açıp kapayınca düzeliyor.

Bu internet salayıcıların neden modem kampanyası yaptığını anladım, firmaların kronik sorunlu cihazlarını çok düşük maliyete satın alıp sonra da abonelerine yüksek fiyattan kakalamak için. Kaliteli mal verdikleri nerde görülmüş.

Ben şimdi bunu servise yollasam ben 15 belki 1 ay mağdur edecekler, tamir süresi boyunca yenisini göndermiyorlar. 1 ay internetsiz kaldıktan sonra hiç bir anlamı yok bu garanti işinin.

unitron
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2022, 07:55:58 ÖÖ »

sanırım vdsl kullanıyorsunuz. bahsettiğiniz şey Electromagnetic interference olabilir. https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference

uzmanı değilim ama bendede vdsl modemde aynı sorun vardı. araştırınca buna denk gelmiştim. teknikdeki arkadaşlara anlatmaya çalıştım ama deli sandılar beni.

crt monitör, tv yüzünden olabiliyor. ben artık tahammül edemedim için fibere geçtim. vdsl kabin bizim binanın içindeydi. birkaç ay geçmedi baktım komple söküp götürmüşler zaten.

https://arstechnica.com/information-technology/2020/09/old-tv-set-interfered-with-villages-dsl-internet-each-day-for-18-months/
« Son Düzenleme: Ekim 08, 2022, 08:17:36 ÖÖ Gönderen: ng80386sx » Logged

IBM 5155
IBM PS/1 2168
IBM 300GL
Litton Monroe OC 8820
Pentium 233MMX
Pentium II 350
Commodore 64C
Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2022, 16:05:34 ÖS »

hocam aynısı bende de vardı, aynı sorunları yaşıyordum. modemin işlemci aşırı ısınıyordu hatta kapak kısmını sarartmıştı. Kapağını açıp işlemci üstüne soğutucu yapıştırdım hatta alüminyum folyo ile yelpaze şeklinde parçalar sıkıştırıp soğutmaya ilave ekledim. Kopmalar büyük ölçüde azaldı ama bitmedi. geçenlerde yeni birdane alıp kurtuldum.

Bir kadının tepesini attıracak kadar çok RETRO EŞYA barındırabiliyorsan ve hala evliysen, O zaman kralsın...
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2022, 17:18:32 ÖS »

Tp linkin başka modeli var bende hemen hemen aynı sorunlar,wifiler kopuyor,portlarının ikisi bozuldu,bende değiştireceğim artık.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2022, 19:30:32 ÖS »

Modem kiralik mi? Degisim yapmiyorlar mi?

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2022, 21:11:39 ÖS »

Modemin kirası mı olur hocam kaç paralık şey ki. Değişim veya tamnir için turktelekoma değil tp link firmasına gönderiyorsun onlarda duruma göre değişim ya da tamir ediyorlar sözde.

İnternette şikayet com vb  gibi sitelerde bir sürü başlık var bu modem ve tp link fimasının başka modemleri ile ilgili, daha bir haftalık yeni modeme bile değişim yapmaamışlar benim 1 küsür yıllık modeme hiç yapmazlar.

Açıkçası o kadar zaman internetsiz kalıp bekledikten sonra servise göndermenin bir anlamı yok diye düşündüm.
Belki bu sorunu yaşayıp düzeltebilenler olmuştur diye konu açtım. Olmazsa gidip başka bir modem alacağım.

Birde 2 gündür modem bana sorun çıkartmadı belki de yukarıya mesaj yazan arkadaşın dediği gibi sıcaklıktan dolayı sorun çıkartıyordur zira 2 gündür havalar biraz serin.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2022, 22:02:04 ÖS »

1 -splitter kullanıyorsanız bahsettiğiniz arıza büyük ölçüde ordan çıkar
2- binanın telefon bağlantı kutusu kurcalasaydılar odanda olur
3- binanın girişindeki telefon kutusundan dairenize gelen kablodan olabilir
4- yukarda yazmışlar bozuk porta bağlamışlardır yada sizin hattın bağlı olduğu port bozulmuştur arkadaşın dediği çok zor değişiyorlar.
5- bozuk adaptör ısınan çip mantıklı ama hiç karşılaşmadım dersenki yukarda yazdıklarınla karşılaştınmı evet ilk 4 başıma geldi baya zaman içinde.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2022, 23:50:17 ÖS »

Modemin kirası mı olur hocam kaç paralık şey ki. Değişim veya tamnir için turktelekoma değil tp link firmasına gönderiyorsun onlarda duruma göre değişim ya da tamir ediyorlar sözde.

Çok yaygın bir şey kiralama siz ilk defa mı duyuyorsunuz yoksa TT’de böyle bir hizmet halen yok mu?

Servis sağlayıcı size modemi örneğin aylık 3 lira gibi bir fiyata kiralıyor. Cihaza bir şey olduğunda da mülkiyet servis
Sağlayıcıya ait olduğu için gelip ücretsiz değiştiriyorlar.

Ben eskiden kablonet kullanırdım onda da modemim kiralıktı, şimdi fiber kullanıyorum superonline, bu da kiralık.

Ayni cihaza senelerce sahip olup eskimesini izlemek yerine her daim guncel cihaz kullanmis oluyorsunuz.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2022, 12:15:13 ÖS »

Çok yaygın bir şey kiralama siz ilk defa mı duyuyorsunuz yoksa TT’de böyle bir hizmet halen yok mu?

Servis sağlayıcı size modemi örneğin aylık 3 lira gibi bir fiyata kiralıyor. Cihaza bir şey olduğunda da mülkiyet servis
Sağlayıcıya ait olduğu için gelip ücretsiz değiştiriyorlar.

Ben eskiden kablonet kullanırdım onda da modemim kiralıktı, şimdi fiber kullanıyorum superonline, bu da kiralık.

Ayni cihaza senelerce sahip olup eskimesini izlemek yerine her daim guncel cihaz kullanmis oluyorsunuz.

Valla öyleymiş hocam modem kiralama yaygın bir şeymiş. Sen söyleyince ilk defa duyunca biraz garip geldi modemin de mi krası olurmuş gibi.  Kahkaha

Bana sattılar modemi kiralamadılar 2 gündür sorun yok gibi görünüyor inş yeni bir modem için uğraştırmaz. Herhalde ısınmadan kaynaklı sorun çıkarıyordu kendi kendine düzeldiğine göre.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: