Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: we vola TurkNet  (Okunma Sayısı 4962 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 13, 2022, 21:31:10 ÖS »

bugün evime gigabit internet bağlama işleri bitti sağolsun TurkNet hem ucuz hem kaliteli daha ne olsun yazma sebebim belki sizede gelmiştir TurkNet fiber sitesinden bir kontrol edin darısı sizlerin başına ölmeden giga internette gördük.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2022, 07:57:02 ÖÖ »

Kağıt üzerinde güzel gözüksede yurtdışı gecikme süreleri halen çok yüksek. Online görüşme, online gaming, stream vs. yapıyorsanız gecikme (ping) olayı bence indirme/gönderme hızından daha önemli.

Müsait olduğunuz bir ara speedtest sitesi üzerinden hedef sunucuyu Londra Vodafone seçip test yaparmısınız?

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2022, 09:37:24 ÖÖ »

ipv4 ip ler dolduğundan bir çok aboneye ipv6 ip  yerine ipv4 ip yi paylaştırıp veriyorlar bahsettiğiniz sorunların sebebi o olabilir.
öbür taraftan önceki internetim iğrenç değilsede iyide değildi 30mb ortalama ile kulanıyordum daha az ödeyip daha iyisini aldıp hiç şikayet edicek değilim.

ayrıca ipv6 ip sorununu yılbaşından sonra çözeceklerini söylediler telefonda yani eğer çözülürse yapman gerekn türknetten ipv 6 ip istemek sorunlarını çözecektir diye tahmin ediyorum.

Fiyat sormadım ama diğer oparatörden alsam giga internet kim bilir aylık 5000 tl ücret mi isterdi + bide fiber kablo döşeme parası derdi bir kuruş ödemedim modeme kadar gelip kurdular ayarladılar gittiler çok sağolsunlar ben aşırı memnunum an itibari ile..

eve gittiğimde unutmaz isem dediğin testi yaparım.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2022, 10:45:54 ÖÖ »

Doğrudur, Carrier-grade NAT denen olayı hepsi kullanıyor.

Lakin tek sorun o değil, yurt dışı hedefe ulaşana kadar trafik çok fazla dolanıyor.

Bunu ISP'ler genel lokasyonlara mesela Londra'da dağıtım noktası kurarak çözüyor. TR'den çıkan trafik Londra'ya kadar ISP'nin özel devresi üzerinden gidip Paris'teki hedef sunucuya ulaşıyor. Bu şekilde hop (hedefe ulaşana kadar atlanan router/cihaz) sayısı düşüyor ve tabii ping değerleri.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2022, 13:50:27 ÖS »

bende iyi

* speedtest.jpg (50.2 KB, 737x336 - Görüntüleme: 166 kez.)
Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2022, 14:17:10 ÖS »

Kahkaha vay anasını bizde 47mbit görünce kendimizi hızlı sanıyorduk. Sorması ayıp kaç aylık kayme ?

Bir kadının tepesini attıracak kadar çok RETRO EŞYA barındırabiliyorsan ve hala evliysen, O zaman kralsın...
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2022, 14:37:58 ÖS »

Hayatta yaptığım GB başı en fazla download, 256-512 Kbps zamanlarındadır. 7/24 Allah ne verdiyse indirip arşivliyordum. Suprnova sağolsun sayısız grubun diskografisi, Marvel-DC sayısız çizgi roman arşivi, filmler, diziler, oyunlar, rom'lar vs indiriyordum.

Bu hızları görünce TurkNet'e geçesim geldi. Birkaç ay önce iletişime geçmiştim ama yoğunluktan devam ettiremedim süreci...
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2022, 15:18:32 ÖS »

@ibo1973

Teşekkürler. Simetrik devre vermiş adamlar, streamci tayfa kesin alır.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2022, 18:07:11 ÖS »

Kahkaha vay anasını bizde 47mbit görünce kendimizi hızlı sanıyorduk. Sorması ayıp kaç aylık kayme ?
135 tl idi galiba yanlız ilk 2 ay kurulum bedeli alıyorlar + 200 tl idi sanırım 1 ay bedava kulanım hediye ediyorlar.

Hayatta yaptığım GB başı en fazla download, 256-512 Kbps zamanlarındadır. 7/24 Allah ne verdiyse indirip arşivliyordum. Suprnova sağolsun sayısız grubun diskografisi, Marvel-DC sayısız çizgi roman arşivi, filmler, diziler, oyunlar, rom'lar vs indiriyordum.

Bu hızları görünce TurkNet'e geçesim geldi. Birkaç ay önce iletişime geçmiştim ama yoğunluktan devam ettiremedim süreci...

çocuklara bugün sordum hakkını veriyormusunuz giga netin baba dediler ne indirsek hemen bitiyor nasıl verelim    çocukların biri oyun  oynamayı sever

@ibo1973

Teşekkürler. Simetrik devre vermiş adamlar, streamci tayfa kesin alır.

rica ederim.

Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2022, 19:57:22 ÖS »

Turknet bu hızı herkese veremiyor maalesef. Sadece kendi alt yapısının olduğu yerlerde bu şekilde hizmet var o da henüz çok kısıtlı. Olmayan yerlerde TT alt yapısının izin verdiği en yüksek hızı veriyorlar o da genellikle 100/10 ya da 100/5 gibi bir şey oluyor.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2022, 21:56:58 ÖS »

Turknet bu hızı herkese veremiyor maalesef. Sadece kendi alt yapısının olduğu yerlerde bu şekilde hizmet var o da henüz çok kısıtlı. Olmayan yerlerde TT alt yapısının izin verdiği en yüksek hızı veriyorlar o da genellikle 100/10 ya da 100/5 gibi bir şey oluyor.
yukarıdaki ilk mesajımı okumadın sanırım
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 15, 2022, 11:24:52 ÖÖ »

Yok okudum ama sonradan yazan arkadaşlardan bazıları görmemiş olabilir diye hatırlatma babında yazdım. Çünkü mesela Witchdoctor da "geçesim geldi" demiş o yüzden ufak bir hatırlatma yaptım çünkü Türknet her ne kadar iyi olsa da (Ben de yazlıkta 100MB fiberlerini kullanıyorum) telefonla ulaşacağınız bir müşteri hizmetleri olmadığından bazı şeyler büyük sıkıntı oluyor. Her şeyi internet üzerinden ticket'la çözmeye çalışıyorlar, ancak kendileri isterse size telefonla ulaşıyorlar. Yazlıkta aynı adrese fiber gelmeden önce ADSL'lerini kullanıyordum ve çok büyük sorunlar vardı (alt yapı kaynaklı) ve bu müşteri hizmetleri sistemi çok can sıkıcıydı. Şimdi fiber'de sıfır sorun var ama ADSL zamanı neler çektiğimi bir ben bilirim
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 15, 2022, 12:04:18 ÖS »

@Verminaard

xDSL devre portları Telekomdan kiralınıyor. Teknolojisi çok eski ve işin içine apartman içi telefon ankestreleri, veri trafiği için uygun olmayan telefon kabloları giriyor. Çok fazla değişken olduğu için xDSL devreler için ne Vodafone, ne SOL ne de başka ISS'den çözüm beklemek biraz zor.

Kendimden örnek vermem gerekirse Telekom denen muhteşem (!) kurum apartman içinde fiber sonlardırma yapıyor ama dairelere dağıtmak için DSLAM takıyor. Yani işin içine telefon kabloları vs. giriyor.

Başka postta yazdığım gibi yerine oturmuş gibi gözüken bir RJ11 yüzünden sinyal zayıflaması yaşadım, başka RJ11 (Alfais marka) takınca (tamamen şans eseri keşf ettim) hat zayıflaması diye bir şey kalmadı. Yine çözüm olmazsa apartman içi telefon ankestresi incelenebilir, kaliteli CAT6 kablo çekilebilir.

Bütün ISS'leri yıllar içinde kullandım çağrı merkezindeki elemanların hiç biri gecikme nedir, paket kaybı nedir bilmiyor. Önlerindeki yazılımdan modemin aldığı hıza bakıyor sözleşmede yazanla tutuyor ise sorun yok diyip kestirip atıyor.

Sonuç olarak taş devrinden kalma xDSL devrelere eliniz mahkum ise kendiniz çözüm üreteceksiniz.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2022, 14:49:21 ÖS »

+ ilave yapıyım fiberi kurduklarında bir yavaşlık oldu ilk gün ticet attım çok ilgiliydiler sanırım zamanla bir takım şeyler değişmiş ve yerine oturmuş destek anlamında yada bana denk geldi bilemiyorum yoksa bende destek kısmını çok zayıf sanıyordum ama değilmiş en azından bana denk gelmedi.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2022, 18:19:34 ÖS »

Basitçe konfigürasyonla oynayarak masa başından düzeltebilecekleri konularda sorunsuz halloluyor ama işin içine biraz daha teknik konular ve fiziksel engeller girince maalesef sıkıntılar yaşanıyor. Ama dediğim gibi ben Türknet'in fiberine geçtiğim andan itibaren sorunlar bitti. Senin yaşadığın da muhtemelen basitçe çözebilecekleri bir sorun olduğundan hemen hallolmuş. Bundan sonra bir sorun yaşayacağını sanmıyorum ama alt yapı olmadığı için ADSL alacak olan varsa Türknet'le müşteri hizmetleri konusunda sıkıntılar yaşamaya hazır olsun.

@BlitzBasic

Aynen dediğin gibi çağrı merkezlerinde maalesef kalifiye eleman yok ve en kötüsü de kalifiye olmadıklarının farkında değiller. Karşılarında bilgili biri olduğu zaman bile kendilerini haklı görüyorlar, o konuya hiç girmeyelim

Ben uzun yıllar yurt dışında yaşadım, orada böyle durumlar için farklı katmanlar var desteklerde. İlk telefonu açanlar Tier 3 (ya da 1) oluyor ve onlar işin teknik tarafını hiç bilmeyen kişiler, bilgisayarı restart edin, modemi kapatın falan gibi çözümler üretiyorlar ve o çözümler sonuca varmazsa orta Tier'a aktarılıyorsunuz onlar daha bilgili ama esas sağlam adamlar son Tier'da. Onlara aktarılmak için bayağı ciddi sorun yaşamanız lazım. Ben hiçbir zaman onlara aktarılmadım.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: