Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımC64 için yapılan 3d grafiğe sahip en hızlı oyun !!!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64 için yapılan 3d grafiğe sahip en hızlı oyun !!!  (Okunma Sayısı 4063 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hüseyinc64
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 16, 2022, 14:22:17 ÖS »

Sizce C64 için 80 li yada 90 lı yıllarda yapılmış 3d grafikleri en hızlı ve hiç bir ek donanım gerektirmeyen (super CPU  veya REU ) en hızlı oyun hangisi ?

C64 için yıllar içerisinde bağzı 3d grafiğe sahip oyunlar çıkarılmıştır ama gerek c64 ün hızının 1 mhz olmasından gerek belleği sadece 64kb olmasından çok randımanlı olmamıştır tabiki sadace bunlarda deyil oyunun hangi dilde yazıldığının da (Basic,Pascal,C,Assembly) büyük etkisi var ve programcılık tekniğinin benim görüğüm c64 için yazılmış 3d grafiğe sahip oyunların hepsi çok hantal çalışıyordu yakın zamanlarda yazılan birtanesi hariç !!!
 Bu oyun C de yazılmış ama bunu bilmesem hızına bakarak kesin Assembly derdim .

https://www.youtube.com/watch?v=59mob3LgtVU
ekenciz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2022, 18:24:41 ÖS »

İşin erbapları daha iyi bilir ama oyunun hızlı olması grafik modda değil de sanki karakter modlarında çalışıyor olmasından kaynaklanıyor gibi. Grafik modda çözünürlük yüksek iken bu modda sadece ekrana karakterleri göstermesinden dolayı hızlı oluyor olabilir.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2022, 22:49:13 ÖS »

Eskilerden hatırladığım "encounter" diye bir oyun var. (ekte)

* encounter.prg (33.5 KB - Yükleme: 131 kez.)

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2022, 23:07:11 ÖS »

Elite, Stunt Car Racer, Castle Master, Grand Prix Circuit fena değildir.

6502 çipi 1MHz olması bir yana, 8 bit toplama çıkartma yapabilen tek bir register (A) ve 2 indeks registeri (X, Y) içermesi, bitmap grafik diziliminin de pratiklikten uzak bir şekilde karakter seti ile benzer yapıda olması (lineer değil) 3D hesaplamaları ve ekrana nokta basmayı zorlaştıran faktörlerdi.

Z80 kullanan sistemler 4MHz hız, 3 adet 16 bit register ve bir de düzgün bitmap dizilimi içerdiğinde ciddi avantaj elde ediyordu. 6502'nin en büyük artısı, komutların hızlı olması ve grafik belleğine direkt erişimdi.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2022, 10:01:51 ÖÖ »

@Withcdoctor

Saydıklarından Stunt Car Racer, Grand Prix Circuit zevkili oyunlardı. Listeye Test Drive'da eklenebilir. Castle Master'ın hızına (yavaşlığına) tahammül etmek zordu. Elite ile yollarımız kesişmedi ama 6502 kodunun yerildiğini çok yerde okudum. Hatta sonradan hızlandırılmış versiyonları da çıktı.

Yine çok övülen 3 boyutlu oyun Sentinel vardır. Onu da Commodore dergisinin gazına gelip çektirmiştim ama oyunda ne olup bittiğini bir türlü çözemedim için oynayamamıştım.

cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2022, 10:20:13 ÖÖ »

Düşük fps yüzünden ben simülayonları ve 3d oyunları reddetmiştim zamanında ama Star Wars (1988) ve Master of the Lamps'i severek oynadığımı hatırlıyorum.

Star Wars
https://www.youtube.com/watch?v=HeSYJ2wB9a8
Master of the Lamps
https://youtu.be/fJwxNJl_XzY?t=261

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2022, 10:55:21 ÖÖ »

Startwars evet. Şahane bir oyundu.

Master of Lamps, Trailblazer'ı hatırlattı. Ne gıcık oyundu.

cemtezcan (blockmind)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2022, 10:58:52 ÖÖ »

Master of the lamps hem gıcık, hem de oynarken korkuyordum ben niyeyse Kahkaha Müzikleri atmosferi enteresan, depresif bir oyun.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2022, 15:33:11 ÖS »

Star Wars, 64'e göre iyi imiş, hiç oynamamıştım.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2022, 16:10:04 ÖS »

Street Rod'un da C64 versiyonu baya iyi bence.
sbaslar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2022, 09:12:49 ÖÖ »

Street Rod'u zamanında oynamadığım için üzüldüm açıkçası gerçekten güzelmiş.
Ben o zamanlar Chuck Yeager's dan çok büyük keyif alırdım. Şimdi baktım gerçekten çok yavaşmış.  Demek ki eksik kareleri zihnimde beynim tamamlıyormuş Kahkaha
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2022, 09:23:42 ÖÖ »

Ben o zamanlar Chuck Yeager's dan çok büyük keyif alırdım. Şimdi baktım gerçekten çok yavaşmış.  Demek ki eksik kareleri zihnimde beynim tamamlıyormuş Kahkaha

Benzer durum çocukluğumuzdaki çizgi filmler için oluyor bende.
Zihnimde full hd olarak canlanıyor ama izlemeye kalkınca 5 dk'dan fazla izleyemiyorum.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2022, 13:00:21 ÖS »

Çok 3D sayılmayabilir ama ATF (Advanced Tactical Fighter) da fena değildi.
sbaslar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2022, 10:17:31 ÖÖ »

Benzer durum çocukluğumuzdaki çizgi filmler için oluyor bende.
Zihnimde full hd olarak canlanıyor ama izlemeye kalkınca 5 dk'dan fazla izleyemiyorum.

ben de çok efsane bir kaç çizgi filmi  oğlana izlettirdim. gerçekten dediğin gibi Kahkaha
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: